Finalist Årets Sparprofil 2022: Daniel Aarenstrup

Daniel Aarenstrup är entreprenören som med små medel fått sparmarknaden i gungning. Som grundare av Savr har han lyckats sänka fondavgifterna för tiotusentals svenska sparare.
Nyheter
Daniel Aarenstrup SAVR Årets Sparprofil

Daniel Aarenstrup, vd för Savr, är en av fem finalister till priset Årets Sparprofil 2022. Juryns motivering lyder:

”Som medgrundare och vd för fondplattformen SAVR fortsätter Daniel Aarenstrup stressa nätbankernas marknadsposition. Med en plattformsavgift istället för fondprovisioner elimineras intressekonflikter, vilket ger ett ärligare och billigare sparande för konsumenterna. Nytt för i år är att även utmana tjänstepensionsmarknaden med samma modell.”

Grattis! Det är andra gången du är finalist. Tror du att det är ditt år i år?
”Tack! Det var nu sex år sedan vi satte första spadtaget till SAVR och det känns fortfarande som vi precis börjat. Ifall det inte händer i år så hoppas jag på fler chanser!”

Vad är det viktigaste för att lyckas med sitt sparande enligt dig?
”Du behöver inte förstå precis allt om investeringar, det viktigaste är att du förstår vad du har just dina pengar i. Läs på och nörda ner dig i de val du själv gjort, du kommer ha en starkare övertygelse när marknaden går dåligt och det kommer kännas mer meningsfullt att följa ditt sparande.”

Hur har du agerat i ditt sparande i år?
”Vårt mål är att bli en komplett spar- och investeringsplattform. Vi har en plan för att bli den tredje breda sparplattformen i Sverige jämte Avanza och Nordnet. Det som skiljer ut oss är att vi vill bygga en plattform med fokus på långsiktighet. Internationellt ser man fintech-bolag som Robin Hood som riktar in sig på trading och kortsiktig handel, vi vill istället vara en plattform för sparare med längre sparhorisont.”

Hur sparar du själv?
”Jag investerar enbart långsiktigt i bolag och marknader jag själv förstår väldigt väl, har fortsatt med det utan att bry mig särskilt om börsens nedgång på kort sikt. Sen såklart ett billigt månadssparande i fonder på SAVR!”

Rösta på Daniel Aarenstrup i Årets Sparprofil här!Föregående finalist: Nicklas Andersson

Nästa finalist: Frida Bratt

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Nyheter

Vem blir Årets Sparprofil 2023?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer

Hållbarhetsrapport hösten 2023

Mycket har hänt på hållbarhetsfronten under det senaste året. Vi lanserade vår första artikel 9-fond, anslöt till IIGCC Net Zero Engagement Initiative och utökade vår hållbarhetsrapportering - bara för att nämna några exempel. Läs mer i vår hållbarhetsrapport. 

Läs mer

Lannebo förstärker sälj- och marknadsavdelningen

Vi välkomnar Gustav Larsson som chef för försäljning och marknad (CCO) och Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning på Lannebo.

Läs mer