Finalist Årets Sparprofil 2022: Daniel Aarenstrup

Daniel Aarenstrup är entreprenören som med små medel fått sparmarknaden i gungning. Som grundare av Savr har han lyckats sänka fondavgifterna för tiotusentals svenska sparare.

Daniel Aarenstrup SAVR Årets Sparprofil

Daniel Aarenstrup, vd för Savr, är en av fem finalister till priset Årets Sparprofil 2022. Juryns motivering lyder:

”Som medgrundare och vd för fondplattformen SAVR fortsätter Daniel Aarenstrup stressa nätbankernas marknadsposition. Med en plattformsavgift istället för fondprovisioner elimineras intressekonflikter, vilket ger ett ärligare och billigare sparande för konsumenterna. Nytt för i år är att även utmana tjänstepensionsmarknaden med samma modell.”

Grattis! Det är andra gången du är finalist. Tror du att det är ditt år i år?
”Tack! Det var nu sex år sedan vi satte första spadtaget till SAVR och det känns fortfarande som vi precis börjat. Ifall det inte händer i år så hoppas jag på fler chanser!”

Vad är det viktigaste för att lyckas med sitt sparande enligt dig?
”Du behöver inte förstå precis allt om investeringar, det viktigaste är att du förstår vad du har just dina pengar i. Läs på och nörda ner dig i de val du själv gjort, du kommer ha en starkare övertygelse när marknaden går dåligt och det kommer kännas mer meningsfullt att följa ditt sparande.”

Hur har du agerat i ditt sparande i år?
”Vårt mål är att bli en komplett spar- och investeringsplattform. Vi har en plan för att bli den tredje breda sparplattformen i Sverige jämte Avanza och Nordnet. Det som skiljer ut oss är att vi vill bygga en plattform med fokus på långsiktighet. Internationellt ser man fintech-bolag som Robin Hood som riktar in sig på trading och kortsiktig handel, vi vill istället vara en plattform för sparare med längre sparhorisont.”

Hur sparar du själv?
”Jag investerar enbart långsiktigt i bolag och marknader jag själv förstår väldigt väl, har fortsatt med det utan att bry mig särskilt om börsens nedgång på kort sikt. Sen såklart ett billigt månadssparande i fonder på SAVR!”

Rösta på Daniel Aarenstrup i Årets Sparprofil här!Föregående finalist: Nicklas Andersson

Nästa finalist: Frida Bratt

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Nicklas Andersson Avanza Årets Sparprofil

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Nicklas Andersson

Finns det egentligen någon som brinner lika mycket för aktier som Nicklas Andersson? Med en entusiasm som kan flytta berg sprider han sparinspiration till såväl proffs som nybörjare.

FINALIST (2)

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Henrik Johansson

Henrik Johansson visar med engagemang, kunskap och nyfikenhet en ny generation sparare rätt i sitt sparande. En insats som gör skillnad.

arets-sparprofil-2022

24 nov. 2022

Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig.