Finalist Årets Sparprofil 2022: Daniel Aarenstrup

Daniel Aarenstrup är entreprenören som med små medel fått sparmarknaden i gungning. Som grundare av Savr har han lyckats sänka fondavgifterna för tiotusentals svenska sparare.

Daniel Aarenstrup SAVR Årets Sparprofil

Daniel Aarenstrup, vd för Savr, är en av fem finalister till priset Årets Sparprofil 2022. Juryns motivering lyder:

”Som medgrundare och vd för fondplattformen SAVR fortsätter Daniel Aarenstrup stressa nätbankernas marknadsposition. Med en plattformsavgift istället för fondprovisioner elimineras intressekonflikter, vilket ger ett ärligare och billigare sparande för konsumenterna. Nytt för i år är att även utmana tjänstepensionsmarknaden med samma modell.”

Grattis! Det är andra gången du är finalist. Tror du att det är ditt år i år?
”Tack! Det var nu sex år sedan vi satte första spadtaget till SAVR och det känns fortfarande som vi precis börjat. Ifall det inte händer i år så hoppas jag på fler chanser!”

Vad är det viktigaste för att lyckas med sitt sparande enligt dig?
”Du behöver inte förstå precis allt om investeringar, det viktigaste är att du förstår vad du har just dina pengar i. Läs på och nörda ner dig i de val du själv gjort, du kommer ha en starkare övertygelse när marknaden går dåligt och det kommer kännas mer meningsfullt att följa ditt sparande.”

Hur har du agerat i ditt sparande i år?
”Vårt mål är att bli en komplett spar- och investeringsplattform. Vi har en plan för att bli den tredje breda sparplattformen i Sverige jämte Avanza och Nordnet. Det som skiljer ut oss är att vi vill bygga en plattform med fokus på långsiktighet. Internationellt ser man fintech-bolag som Robin Hood som riktar in sig på trading och kortsiktig handel, vi vill istället vara en plattform för sparare med längre sparhorisont.”

Hur sparar du själv?
”Jag investerar enbart långsiktigt i bolag och marknader jag själv förstår väldigt väl, har fortsatt med det utan att bry mig särskilt om börsens nedgång på kort sikt. Sen såklart ett billigt månadssparande i fonder på SAVR!”

Rösta på Daniel Aarenstrup i Årets Sparprofil här!Föregående finalist: Nicklas Andersson

Nästa finalist: Frida Bratt

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

City_16-9

28 feb. 2023

Stark start men hur blir resten av året?

Rekordhög inflation, stigande räntor och en orolig omvärld. Att förutspå hur marknaden utvecklar sig under året är ingen enkel uppgift. Vi frågade tre av Lannebos fondförvaltare hur de tror att året blir.

GreenTransition sajt

03 mars 2023

Lannebo Europe Green Transition – en fond utan kompromisser

Inte vilken grön fond som helst, utan av en mörkare nyans. Lannebo Europe Green Transition, som lanserades i höstas, kompromissar inte med hållbarheten.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

09 mars 2023

Comeback för räntor – så mycket avkastar räntefonderna

Stigande marknadsräntor innebär stigande förräntningstakt i företagsobligationsfonder. Se förräntningstakten för Lannebos fonder.