Det här är Lannebo

Det här är Lannebo

 

 

Lannebo är ett av Sveriges största oberoende fondbolag. Vi ägs inte av en bank, försäkringsbolag eller riskkapitalister. Lannebo ägs av grundare och personal. Vi har inte några egna rådgivare eller säljare mot privatkunder utan är helt beroende av att andra ska vilja erbjuda våra fonder. Det innebär att vi som oberoende måste prestera bättre än bankens eller rådgivarens egna fonder. Kanske är det därför vi ofta lyckats med det.

Aktivt ägande01

Vi handlar inte aktier, vi investerar i företag. För oss är det en viktig skillnad. Att handla aktier för att försöka köpa billigt och sälja dyrt kan i bästa fall ge avkastning, men det skapar inte värde. Vårt mål är att skapa värde genom att vara en aktiv ägare som får dina investeringar att växa genom att hjälpa företagen vi investerar i att lyckas.

Ansvarsfull förvaltning02

Vi är ett litet oberoende fondbolag. Det innebär att vi alltid måste jobba hårdare och prestera bättre än stora kapitalförvaltare med egen försäljning. Kanske är det därför vi ofta lyckas med det. För oss handlar investeringar om att ta ansvar för ditt sparande och en hållbar framtid.

Sveriges närmsta fondbolag03

Kundservice

08-5622 5222

Email

info@lannebo.se

Vi har ambitionen att vara något annat än din bank. Vi anser att det är viktigt att sitta i samma båt som dig som sparare. Därför sparar vi själva alltid i våra egna fonder. När det skakar på marknaden gömmer vi oss inte. Vi finns här när du behöver oss.

Jessica Malmfors,
vd Lannebo

En rebell sprungen ur sparbanksrörelsen

Lannebo har sitt ursprung i sparbanksvärlden. Vi brinner för ett brett folkligt sparande eftersom vi vet att sparande ger ett tryggare och friare liv med fler möjligheter. Just sparande i fonder tycker vi är extra bra. Med fonder är det lätt att komma igång, spara regelbundet och få bra riskspridning. Därför är vårt fokus att erbjuda fonder för framgångsrikt sparande.

Vår förvaltning

Lannebo är i dag ett av Sveriges största oberoende fondbolag. Vi ägs inte av en bank, försäkringsbolag eller riskkapitalister. Lannebo ägs av grundare och personal.  Vi har inte några egna rådgivare eller säljare mot privatkunder utan är helt beroende av att andra ska vilja erbjuda våra fonder. Det innebär att vi som oberoende måste prestera bättre än bankens eller rådgivarens egna fonder. Kanske är det därför vi ofta lyckats med det.

I våra fonder investerar vi alltid med fokus på långsiktighet, riskmedvetenhet och självständighet. För oss innebär det en ansvarsfull förvaltning där vi går vår egen väg utan att snegla på index. Att våga avvika och att inte alltid följa strömmen är egenskaper vi håller högt i vår fondförvaltning.

Vår framgångsrika fondförvaltning har gjort att vi i dag förvaltar kapital åt företag, stiftelser, offentlig sektor och privatpersoner. Vår ambition är att vara Sveriges närmsta fondbolag. För oss innebär det att vi finns tillgängliga och svarar på frågor, inte minst när det är oroligt på marknaden och fonderna går sämre. Att förvalta andras pengar är ett stort förtroende som vi tar på allvar.

Aktivt ägande

Att handla aktier är svårt. I bästa fall lyckas man köpa billigt och sälja dyrt. Men det är ett nollsummespel – din vinst är någon annans förlust. Därför handlar vi inte aktier, vi investerar i företag. För oss är det en viktig skillnad. Att investera i företag innebär att vara en engagerad och aktiv ägare som hjälper till när det behövs. På så sätt kan vi skapa långsiktigt värde och få sparkapital att växa.

När du investerar i Lannebos fonder ska du känna dig trygg med att du alltid får vad du betalar för.

  • Vi är en aktiv ägare och arbetar tillsammans med företagen vi investerar i för att de ska lyckas. Det skapar positiv värdeutveckling såväl för spararna som för samhället i stort.
  • Vi är ett oberoende fondbolag som agerar självständigt i fonderna med fokus på att skapa bästa möjliga riskjusterade avkastning för våra kunder.
  • Vi tror på att investera i långsiktigt hållbara affärsmodeller och bolag som bidrar till en positiv samhällsutveckling.
  • Vi är ett svenskt fondbolag som står under Finansinspektionens tillsyn och som betalar skatt i Sverige.

Alla vi förvaltare sparar själva i fonderna som vi förvaltar.

Ansvarsfull förvaltning

Vi tror på ansvarsfulla investeringar. Vi investerar inte i verksamheter som orsakar allvarliga skador för människors hälsa, har bristande affärsetik eller förstör miljön. Istället använder vi vårt kunnande och våra resurser till att hjälpa bolag med långsiktigt hållbara affärsmodeller att utvecklas och göra ett större positivt avtryck på omvärlden.

Om Lannebo

Samhällsengagemang

Lannebo är långsiktigt engagerade i välgörenhet. Vårt mål är precis som för verksamheten i stort att investera klokt för en bättre framtid.

Våra medarbetare

Vad menar vi med att vi vill vara Sveriges närmsta fondbolag? Jo, att vi finns här i vått och torrt. Har du frågor är det bara att höra av dig. Alla vi som jobbar på Lannebo brinner för sparande och hjälper dig gärna rätt.

Vår historia

I slutet av 90-talet dominerades den svenska fondmarknaden av storbankerna och indexnära förvaltning. Lannebo grundades år 2000 som oberoende fondbolag för att utmana storbankerna med äkta aktiv förvaltning.

Aktivt ägande

Lannebo är en synlig och aktiv ägare i de bolag som vi investerar i, och vi tvekar inte att göra vår röst hörd för att driva fram förändringar, såväl direkt till företagsledningar som i valberedningar och på bolagsstämmor.