Hållbara investeringar
Genom att investera hållbart stöttar du inte bara bolag som tar miljö- och samhällsansvar, du gör en långsiktig investering. Vår erfarenhet är nämligen att bolag som har en uttalad och genomtänkt hållbarhetsstrategi vanligtvis är mer lönsamma i det långa loppet. Hållbarhet och avkastning går hand i hand. Här kan du läsa mer om hållbara investeringar och vad det innebär för oss.
Vad är en hållbar investering?
Bedömning av om en investering ska klassas som hållbar eller inte görs i hållbarhetsanalysen. Fondernas andel hållbara investeringar kontrolleras dagligen för att säkerställa att eventuell utlovad minimiandel efterlevs.
För att en investering ska klassas som hållbar enligt Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) måste tre villkor uppfyllas, (1) Bidrar till ett miljömål eller socialt mål (2) Orsakar ingen skada på något annat mål och (3) Följer praxis för god styrning.
Mer om hållbara investeringar
Så investerar vi hållbart
Genom att analysera miljöpåverkan, socialt ansvar och bolagsstyrning i våra investeringsbeslut säkerställer vi en kontinuerlig hantering av både risker och möjligheter kopplade till hållbarhet.
Exkludering
Lannebo tillämpar exkluderingskriterier för att begränsa exponeringen mot branscher och företag som har en betydande negativ påverkan på människor och planeten. Syftet är att minimera de viktigaste hållbarhetsriskerna, såväl för människor och planet som för fondernas andelsägare.
Hållbara fonder
På Lannebo lägger vi stor vikt vid hållbarhet eftersom vi ser det som en huvudingrediens till god och långsiktig avkastning. Här berättar vi mer om hur vi definierar hållbarhet och vad som utmärker våra hållbara fonder.
Hållbart sparande
Vill du att dina sparpengar ska bidra till något gott, som att bromsa klimatförändringarna eller göra samhället mer jämställt? Här berättar vi mer om hållbart sparande så att du ska kunna investera på ett sätt som passar dig.
Disclosureförordningen
Undrar du hur du kan jämföra hållbarhetsarbetet i olika finansiella produkter? Här berättar vi vad du behöver känna till om disclosureförordningen SFDR och hur du använder den för att bedöma hur hållbart ett sparalternativ är.