Den 25/5 stänger fonderna och kundservice klockan 13.00. Mer info om handelsdagar:

Handelskalender 2022

Ny på jobbet: Felix Lundqvist

Felix Lundqvist jobbar vid sidan av studierna på Lannebos marknadsavdelning. Ett sätt att få verklig inblick i finansbranschen. 

Namnlös design

Hur har första tiden på jobbet varit?
”Väldigt lärorik. När jag började jobba så trodde jag att jag hade bra koll på fonder men det har jag insett att jag inte hade…”

Vad är din roll på Lannebo?
”Jag jobbar extra vid sidan av studierna på marknadsavdelningen. Mycket av det jag gör handlar om olika typer av rapportering som månadsrapporter, hel- och halvårsrapporter och attributions-rapporter. Sen är det en stor variation av annat som dyker upp, alltifrån att fixa saker med hemsidan till att hjälpa till med presentationer.”

Vad är roligast med ditt jobb?
”Att få vara i finansmarknaden och förstå hur den fungerar. Jag har ett stort intresse för aktier och här finns det gott om folk med lång erfarenhet som gärna delar med sig av hur de tänker kring det som händer på marknaden. Lannebo är ett litet bolag vilket gör att det är nära samarbete mellan alla avdelningar och man är en del i allt som händer.”

Vad har du gjort tidigare? 
”Först och främst spelade jag hockey ganska länge och hade vid sidan av det lite småjobb inom industrin och på skola. Sen 2021 började jag läsa ekonomi på universitetet.”

Finns det några likheter mellan att jobba på Lannebo och det du gjort tidigare? 
”Även om likheterna inte är jättestora så är det intressant när man har jobbat med produktion inom industrin att se samma bransch från ett investerarperspektiv. Som bolag så är Lannebo väldigt familjärt och det liknar på sätt och vis hur det var i hockeyn där man kommer väldigt nära varandra och jobbar tillsammans mot samma mål.”

Vad gör du när du inte jobbar?
”Jag pluggar heltid så det tar såklart en del tid. Annars så gillar jag att kolla på F1 och Premier League och tränar själv, bland annat inför halvmaran efter sommaren. Och så gillar jag och min sambo att resa vilket äntligen har blivit lättare igen.”

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (1)

31 mars 2022

Förvaltarbesök: Svensk verkstad i fokus

Hur påverkar en välsmord produktion verkstadsbolagens marginaler? Det var en av frågorna när förvaltaren Robin Nestor tidigare i månaden besöket några av Sveriges ledande verkstadsföretag.

REFINITIV LIPPER FUND AWARDS

12 apr. 2022

Lannebo Norden Hållbar prisas som bästa Nordenfond

Förvaltarduon Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf om nyckeln till framgången med Lannebo Norden Hållbar. "Vi har vågat satsa på bolag som nog har förbigått många andra."

Namnlös design (6)

17 maj 2022

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som hållbarhetsansvarig 

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som ny chef för hållbarhet och ägarstyrning. Hon kommer närmast från rollen som Head of Active Ownership på Nordea Asset Management.