Ny på jobbet: Felix Lundqvist

Felix Lundqvist jobbar vid sidan av studierna på Lannebos marknadsavdelning. Ett sätt att få verklig inblick i finansbranschen. 

Namnlös design

Hur har första tiden på jobbet varit?
”Väldigt lärorik. När jag började jobba så trodde jag att jag hade bra koll på fonder men det har jag insett att jag inte hade…”

Vad är din roll på Lannebo?
”Jag jobbar extra vid sidan av studierna på marknadsavdelningen. Mycket av det jag gör handlar om olika typer av rapportering som månadsrapporter, hel- och halvårsrapporter och attributions-rapporter. Sen är det en stor variation av annat som dyker upp, alltifrån att fixa saker med hemsidan till att hjälpa till med presentationer.”

Vad är roligast med ditt jobb?
”Att få vara i finansmarknaden och förstå hur den fungerar. Jag har ett stort intresse för aktier och här finns det gott om folk med lång erfarenhet som gärna delar med sig av hur de tänker kring det som händer på marknaden. Lannebo är ett litet bolag vilket gör att det är nära samarbete mellan alla avdelningar och man är en del i allt som händer.”

Vad har du gjort tidigare? 
”Först och främst spelade jag hockey ganska länge och hade vid sidan av det lite småjobb inom industrin och på skola. Sen 2021 började jag läsa ekonomi på universitetet.”

Finns det några likheter mellan att jobba på Lannebo och det du gjort tidigare? 
”Även om likheterna inte är jättestora så är det intressant när man har jobbat med produktion inom industrin att se samma bransch från ett investerarperspektiv. Som bolag så är Lannebo väldigt familjärt och det liknar på sätt och vis hur det var i hockeyn där man kommer väldigt nära varandra och jobbar tillsammans mot samma mål.”

Vad gör du när du inte jobbar?
”Jag pluggar heltid så det tar såklart en del tid. Annars så gillar jag att kolla på F1 och Premier League och tränar själv, bland annat inför halvmaran efter sommaren. Och så gillar jag och min sambo att resa vilket äntligen har blivit lättare igen.”

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (12)

15 sep. 2022

Ny på jobbet: Christian Herold

Christin Herold arbetar med tredjepartsdistribution på Lannebos försäljningsavdelning. En roll som innebär många spännande möten.

Namnlös design (13)

19 sep. 2022

Vem blir årets sparprofil 2022?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Namnlös design (14)

29 sep. 2022

Ny på jobbet: Love Redin

Love Redin studerar på KTH och jobbar extra som förvaltningsassistent. Ett jobb som innebär att använda programmeringskunskaper i praktiken.