Ny på jobbet: Daniel Jern

Daniel Jern är ny medarbetare på Back Office. Med en färsk examen med inriktning på finansiell ekonomi håller han ordning på fondernas affärer.

Nya medarebetare (3)

Hur har första tiden på jobbet varit?
”Lärorik! Eftersom jag inte har jobbat med det här tidigare så har jag verkligen haft möjligheten att lära mig mycket nytt från mina kollegor.”

Vad är ditt uppdrag på Lannebo?
”Jag jobbar på Back Office vilket innebär att jag bland annat jobbar med att värdera fondernas tillgångar och är en del i maskineriet som gör att allting fungerar.”

Kan du berätta lite mer om din karriärresa hittills och hur du hamnade på Lannebo?
”Jag pluggade i Uppsala och jobbade extra som redovisningskonsult. Men efter ett tag insåg jag att jag var mer intresserad av finans så jag inriktade mig mot det och skrev en uppsats inom finansiell ekonomi.”

Vad handlade uppsatsen om?
”Vi testade fyrfaktorsmodellen på den svenska aktiemarknaden för att se om det fanns portföljer som skapade överavkastning. Resultatet blev att det fanns vissa som gjorde det, vilket skulle kunna vara ett tecken på att den svenska aktiemarknaden inte är effektiv”.

Hur fick du jobbet hos Lannebo?
”Jag sökte helt enkelt. Lannebo letade efter nya medarbetare till Back Office och det kändes som något som skulle passa mig.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?
”Dels att det är så go’ stämning. Lannebo är ett otroligt familjärt företag och lite som ett andra hem. I och med att jag har ett stort intresse för finans så är det också intressant att förstå hur förvaltarna tänker i sina investeringar.”

Vad gör du när du inte arbetar?
”Jag brukar göra en del egna bolagsanalyser på fritiden. Sen umgås jag med sambo och vänner och just nu tränar jag inför Stockholm Maraton.”

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

SaraRossiPhotography-5

07 dec. 2022

Årets Sparprofil 2022: Frida Bratt

Nordnets sparekonom Frida Bratt prisas som den person som gjort de viktigaste insatserna för svenskarnas sparande 2022.

Jeanette

13 dec. 2022

Ny på jobbet: Jeanette Kangur

Jeanette är ny COO på Lannebo. Hon ansvarar för hur verksamheten och våra olika enheter övergripande ska drivas, fungera och utvecklas framåt.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

20 jan. 2023

Tre anledningar att välja Lannebo Sustainable Corporate Bond

Lannebo Sustainable Corporate Bond fyller tre år i februari. Vad passar bättre än att lista tre skäl till att spara i fonden? Häng med!