Ny på jobbet: Daniel Jern

Daniel Jern är ny medarbetare på Back Office. Med en färsk examen med inriktning på finansiell ekonomi håller han ordning på fondernas affärer.

Nya medarebetare (3)

Hur har första tiden på jobbet varit?
”Lärorik! Eftersom jag inte har jobbat med det här tidigare så har jag verkligen haft möjligheten att lära mig mycket nytt från mina kollegor.”

Vad är ditt uppdrag på Lannebo?
”Jag jobbar på Back Office vilket innebär att jag bland annat jobbar med att värdera fondernas tillgångar och är en del i maskineriet som gör att allting fungerar.”

Kan du berätta lite mer om din karriärresa hittills och hur du hamnade på Lannebo?
”Jag pluggade i Uppsala och jobbade extra som redovisningskonsult. Men efter ett tag insåg jag att jag var mer intresserad av finans så jag inriktade mig mot det och skrev en uppsats inom finansiell ekonomi.”

Vad handlade uppsatsen om?
”Vi testade fyrfaktorsmodellen på den svenska aktiemarknaden för att se om det fanns portföljer som skapade överavkastning. Resultatet blev att det fanns vissa som gjorde det, vilket skulle kunna vara ett tecken på att den svenska aktiemarknaden inte är effektiv”.

Hur fick du jobbet hos Lannebo?
”Jag sökte helt enkelt. Lannebo letade efter nya medarbetare till Back Office och det kändes som något som skulle passa mig.”

Vad är det roligaste med ditt jobb?
”Dels att det är så go’ stämning. Lannebo är ett otroligt familjärt företag och lite som ett andra hem. I och med att jag har ett stort intresse för finans så är det också intressant att förstå hur förvaltarna tänker i sina investeringar.”

Vad gör du när du inte arbetar?
”Jag brukar göra en del egna bolagsanalyser på fritiden. Sen umgås jag med sambo och vänner och just nu tränar jag inför Stockholm Maraton.”

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (12)

15 sep. 2022

Ny på jobbet: Christian Herold

Christin Herold arbetar med tredjepartsdistribution på Lannebos försäljningsavdelning. En roll som innebär många spännande möten.

Namnlös design (13)

19 sep. 2022

Vem blir årets sparprofil 2022?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Namnlös design (14)

29 sep. 2022

Ny på jobbet: Love Redin

Love Redin studerar på KTH och jobbar extra som förvaltningsassistent. Ett jobb som innebär att använda programmeringskunskaper i praktiken.