Nordnet tar in nya fonden Lannebo Europe Green Transition

Från och med november finns miljöfonden Lannebo Europe Green Transition tillgänglig för Nordnets kunder i Sverige och Danmark.
Nyheter
Låt ditt sparande lämna ett grönt avtryck

I september lanserade Lannebo fonden Europe Green Transition som investerar i bolag som leder Europas gröna omställning. Fonden har fått en stark start, trots ett bistert börsklimat i övrigt, och har lockat mer än 1 000 nya sparare de första två månaderna.
”Det är verkligen glädjande att så många sparare delar vår bild av att det finns en god långsiktig investeringsmöjlighet i Europas gröna omställning. Det krävs givetvis mod för att investera när börsen är skakig som nu men det är också just då de bästa affärerna går att göra”, säger Daniel Sundqvist, försäljningschef på Lannebo.

Fonden lockar inte bara vanliga sparare utan de första institutionella investerarna har nu också bestämt sig för att investera i fonden.
”Det är ett fint kvitto på att vårt team och vår strategi är så pass robust att professionella investerare med höga krav väljer oss”, säger Daniel Sundqvist.

Lannebo Europe Green Transition har nu dessutom lyfts in på Nordnets plattform i Sverige och Danmark vilket gör den tillgänglig för flera sparare.
“Eftersom fonden förvaltas av ett välkänt danskt förvaltarteam med bas i Köpenhamn känns det roligt att den nu också blir tillgänglig för sparare i Danmark”, säger Daniel Sundqvist.

Lannebo Europe Green Transition förvaltas av Carsten Dehn, Ulrik Ellesgaard och Philip Andreasen med lång erfarenhet av att investera i europeiska småbolag. Fonden är en mörkgrön miljöfond och investerar enbart i bolag som bidrar till den gröna omställningen i Europa.

Fonden går att köpa via Lannebo, Avanza och Nordnet.

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Nyheter

Vem blir Årets Sparprofil 2023?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer

Hållbarhetsrapport hösten 2023

Mycket har hänt på hållbarhetsfronten under det senaste året. Vi lanserade vår första artikel 9-fond, anslöt till IIGCC Net Zero Engagement Initiative och utökade vår hållbarhetsrapportering - bara för att nämna några exempel. Läs mer i vår hållbarhetsrapport. 

Läs mer

Lannebo förstärker sälj- och marknadsavdelningen

Vi välkomnar Gustav Larsson som chef för försäljning och marknad (CCO) och Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning på Lannebo.

Läs mer