Nordnet tar in nya fonden Lannebo Europe Green Transition

Från och med november finns miljöfonden Lannebo Europe Green Transition tillgänglig för Nordnets kunder i Sverige och Danmark.

Låt ditt sparande lämna ett grönt avtryck

I september lanserade Lannebo fonden Europe Green Transition som investerar i bolag som leder Europas gröna omställning. Fonden har fått en stark start, trots ett bistert börsklimat i övrigt, och har lockat mer än 1 000 nya sparare de första två månaderna.
”Det är verkligen glädjande att så många sparare delar vår bild av att det finns en god långsiktig investeringsmöjlighet i Europas gröna omställning. Det krävs givetvis mod för att investera när börsen är skakig som nu men det är också just då de bästa affärerna går att göra”, säger Daniel Sundqvist, försäljningschef på Lannebo.

Fonden lockar inte bara vanliga sparare utan de första institutionella investerarna har nu också bestämt sig för att investera i fonden.
”Det är ett fint kvitto på att vårt team och vår strategi är så pass robust att professionella investerare med höga krav väljer oss”, säger Daniel Sundqvist.

Lannebo Europe Green Transition har nu dessutom lyfts in på Nordnets plattform i Sverige och Danmark vilket gör den tillgänglig för flera sparare.
“Eftersom fonden förvaltas av ett välkänt danskt förvaltarteam med bas i Köpenhamn känns det roligt att den nu också blir tillgänglig för sparare i Danmark”, säger Daniel Sundqvist.

Lannebo Europe Green Transition förvaltas av Carsten Dehn, Ulrik Ellesgaard och Philip Andreasen med lång erfarenhet av att investera i europeiska småbolag. Fonden är en mörkgrön miljöfond och investerar enbart i bolag som bidrar till den gröna omställningen i Europa.

Fonden går att köpa via Lannebo, Avanza och Nordnet.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Nicklas Andersson Avanza Årets Sparprofil

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Nicklas Andersson

Finns det egentligen någon som brinner lika mycket för aktier som Nicklas Andersson? Med en entusiasm som kan flytta berg sprider han sparinspiration till såväl proffs som nybörjare.

FINALIST (2)

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Henrik Johansson

Henrik Johansson visar med engagemang, kunskap och nyfikenhet en ny generation sparare rätt i sitt sparande. En insats som gör skillnad.

arets-sparprofil-2022

24 nov. 2022

Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig.