Helen Groth

Förvaltare

Helen Groth arbetar som fondförvaltare för Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag. Hon har varit anställd på Lannebo sedan 2017.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare?

“Jag har ett stort intresse för aktier, är nyfiken och tycker det är kul att sätta mig in i olika bolag och dess verksamheter. Jag är analytisk som person och tycker om att försöka förstå hur bolag kan utvecklas och skapa värde över tid.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete?

“Vilka aktier ska man köpa nu? Mitt svar finns alltid i fonderna jag förvaltar, eftersom det är bolagen som vi tror mest på över tid.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Variationen av att träffa bolag, lära sig om olika verksamheter och följa deras utveckling. Det är både roligt att vara ute i företagens verksamheter samt att gräva ner sig i analys och Excel.”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet?

“Jag tycker att det är kul att spela tennis och åka skidor.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Lannebo Teknik, Lannebo Teknik Småbolag, Lannebo NanoCap, Lannebo Sverige Hållbar.”


Fakta Helen Groth

Född: 1991
Utbildning: Masterexamen i Finans från Handelshögskolan i Stockholm
Bakgrund: Carnegie aktieanalytiker 2015–2017, Lannebo Fonder analytiker 2017–2019, förvaltare 2019–.


 

Artiklar
City_16-9

Stark start men hur blir resten av året?

Rekordhög inflation, stigande räntor och en orolig omvärld. Att förutspå hur marknaden utvecklar sig under året är ingen enkel uppgift. Vi frågade tre av Lannebos fondförvaltare hur de tror att året blir.

Läs mer
_DSC6079 1600×900

Teknikfondernas innehav inom hållbarhet

Lannebos båda teknikfonder, Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag investerar utifrån sex utvalda fokusområden. Här ger förvaltarna exempel på innehav inom ett av dessa områden – hållbarhet.

Läs mer
_DSC6790 1600×900

Elefanterna i rummet

En handfull amerikanska teknikbolag har vuxit till dominanter i branschen. Frågan om bolagens dominerande ställning är central, särskilt ur ett hållbarhetsperspektiv. Lannebos teknikförvaltare Helen Broman och Johan Nilke ser bolagens hållbarhetsutmaningar som centrala för framtida värdeskapande.

Läs mer