Peter Lagerlöf

Förvaltare


Peter Lagerlöf förvaltar fonderna: Lannebo Mixfond, Lannebo Mixfond Offensiv, Lannebo Sverige Hållbar och Lannebo Norden Hållbar.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare?

“Det är alltid spännande med aktiemarknaden där varje dag är oförutsägbar eftersom den påverkas av såväl makrohändelser som bolagens utveckling.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete?

“Vilka aktier ska man köpa nu?”

Så, vilka aktier ska man köpa nu?

“Det beror på hur riskbenägen och påläst du är. För de allra flesta är det bättre att spara i en fond istället för enskilda aktier.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Att lära känna olika bolag och att få träffa de duktiga personer som leder dem. Det är en ynnest!”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet?

“Jag är en tapper löpare som försöker hålla mina ”bästatider” från en svunnen tid när jag var ung. Dessutom var jag en inte oäven bandymålvakt en gång i tiden.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Givetvis de fonder som jag förvaltar själv men även Lannebo Europa Småbolag, Lannebo Räntefond Kort, Lannebo Småbolag och Lannebo Småbolag Select.”

Peter Lagerlöf

Ålder: 56 år
Familj: Fru och två vuxna barn
Bor: Stockholm
Utbildning: Förvaltningslinjen, Uppsala universitet 1989 med inriktning på nationalekonomi och statistik.
Bakgrund: Riksbanken internationella avdelningen 1989–1992, Finansdepartementet ekonomiska avdelningen 1992–1996, EU-kommissionen i Bryssel hösten 1995, Föreningssparbanken ekonomiska sekretariatet 1996–1999, Carnegie Investment Bank makroanalytiker 1999, chef makroanalys 2000–2005, chef aktiestrategi/makro 2005–2008, chef analys/aktiestrategi/makro 2008–2014, Lannebo Fonder förvaltare 2014–.
Övrigt: Innan Lannebo var Peter Lagerlöf analyschef för Carnegie. Mellan 2007 till 2014 röstades han fram som Sveriges främsta börsanalytiker 8 år i rad av Financial Hearings.


 


Personligt motto

Gör ditt bästa i positiv anda och se framåt.

Artiklar

Peter Lagerlöf, Lannebo

15 juli 2020

Bottenlös pessimism men kraftiga återhämtningar

Peter Lagerlöf summerar det dramatiska första halvåret på världens finansiella marknader.

Peter nyhet sajt

16 juli 2021

Optimistisk börs men oro för inflation

Det har varit en optimistisk stämning på de finansiella marknaderna under det första halvåret. Världens börser har fortsatt att stiga, räntorna har fortsatt att vara låga och det har funnits god tillgång på riskvilligt kapital. Den svenska börsen hör till de bäst presterande i världen i år, men även de andra nordiska marknaderna visar en tydligt positiv utveckling. 

Peter Lagerlöf, Lannebo Makroutsikter

28 jan. 2021

Stark avslutning på ett dramatiskt år

Det blev ett av de märkligaste och mest dramatiska åren på de finansiella marknaderna på mycket länge. Trots den tragiska bakgrunden av coronapandemin, utvecklades världens börser starkt och 2020 blev ett år med ordentligt positiv avkastning på den svenska aktiemarknaden.