Peter Lagerlöf

Förvaltare

Peter Lagerlöf arbetar som fondförvaltare för Lannebo Mixfond, Lannebo Mixfond Offensiv, Lannebo Sverige Hållbar och Lannebo Norden Hållbar. Han har varit anställd på Lannebo sedan 2014.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare?

“Det är alltid spännande med aktiemarknaden där varje dag är oförutsägbar eftersom den påverkas av såväl makrohändelser som bolagens utveckling.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete?

“Vilka aktier ska man köpa nu?”

Så, vilka aktier ska man köpa nu?

“Det beror på hur riskbenägen och påläst du är. För de allra flesta är det bättre att spara i en fond i stället för enskilda aktier.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Att lära känna olika bolag och att få träffa de duktiga personer som leder dem. Det är en ynnest!”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet?

“Jag är en tapper löpare som försöker hålla mina ”bästa tider” från en svunnen tid när jag var ung. Dessutom var jag en inte oäven bandymålvakt en gång i tiden.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Givetvis de fonder som jag förvaltar själv men även Lannebo Europa Småbolag, Lannebo Räntefond Kort, Lannebo Småbolag och Lannebo Småbolag Select.”

Peter Lagerlöf

Född: 1963
Utbildning: Förvaltningslinjen, Uppsala universitet 1989 med inriktning på nationalekonomi och statistik.
Bakgrund: Riksbanken internationella avdelningen 1989–1992, Finansdepartementet ekonomiska avdelningen 1992–1996, EU-kommissionen i Bryssel hösten 1995, Föreningssparbanken ekonomiska sekretariatet 1996–1999, Carnegie Investment Bank makroanalytiker 1999, chef makroanalys 2000–2005, chef aktiestrategi/makro 2005–2008, chef analys/aktiestrategi/makro 2008–2014, Lannebo Fonder förvaltare 2014–.
Övrigt: Innan Lannebo var Peter Lagerlöf analyschef för Carnegie. Mellan 2007 till 2014 röstades han fram som Sveriges främsta börsanalytiker 8 år i rad av Financial Hearings.


 

Personligt motto

“Gör ditt bästa i positiv anda och se framåt.“
Artiklar
_DSC3240

Låt tiden arbeta för dig!

Stora pengar kommer sällan över en natt. Vi har pratat med Peter Lagerlöf, inte bara en förvaltare av flera Lannebofonder, utan en av Sveriges mest aktade analytiker och en varm anhängare av tålmodigt sparande.

Läs mer
LANNEBO_MANADSFILM_FEB2_24

Kommer börsen gå upp 2024?

Vad tror Peter Lagerlöf om 2024? Kommer räntorna gå upp? Blir det bättre tillväxt? Finns det förutsättningar för stigande börser? Spelar presidentvalet i USA någon roll? Peter Lagerlöf är förvaltare och investeringsansvarig på Lannebo. Han har lång erfarenhet som analyschef och makroekonom och har tidigare bland annat arbetat på Riksbanken, Finansdepartementet och EU-kommissionen.

Läs mer
Future_16-9

Så blir 2024

Vart är världens och Sveriges ekonomi på väg? Har den gröna omställningen avstannat? Hur kommer det gå för den pressade fastighetsmarknaden? Vi bad fyra av Lannebos förvaltare att titta i kristallkulan och komma med sina bästa profetior för 2024.

Läs mer