Lannebo accepterar bud på Momentum Software

Tyska Aaeron AG har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Momentum Software. Lannebo som är bolagets tredje största aktieägare accepterar budet.

Namnlös design (23)

Aaeron AG offentliggjorde måndagen den 20 juni 2022 att bolaget genom Mary BidCo ingått bindande avtal om förvärv av cirka 93 procent av aktierna i Momentum Software AB. Aaeron betalar 108 kronor per aktie för varje aktie i Momentum Software. Det innebär en premie på drygt 70 procent jämfört med fredagens stängningskurs och värderar hela bolaget till 1,8 miljarder kronor.

Lannebo äger genom förvaltade fonder i dagsläget 8 procent av aktierna i Momentum Software och är bolagets tredje största ägare. Lannebos förvaltare har ingått avtal med Aaeron om att sälja fondbolagets aktier.

”Det är kul att andra gör samma analys som vi gjorde och ser värdet i Momentum Software. Givetvis är det lite synd att bolaget köps ut efter en så kort resa på börsen men vi anser att budet är attraktivt”, säger Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo.

Momentum Software noterades på First North i december 2021 och Lannebo var en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Jeanette

13 dec. 2022

Ny på jobbet: Jeanette Kangur

Jeanette är ny COO på Lannebo. Hon ansvarar för hur verksamheten och våra olika enheter övergripande ska drivas, fungera och utvecklas framåt.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

20 jan. 2023

Tre anledningar att välja Lannebo Sustainable Corporate Bond

Lannebo Sustainable Corporate Bond fyller tre år i februari. Vad passar bättre än att lista tre skäl till att spara i fonden? Häng med!

KatarinaMaria

03 feb. 2023

Huvudlös ägarstyrning hotar spararna

"Tre av Stockholmsbörsens fem största ägare arbetar inte alls för att utvärdera eller tillsätta bolagsstyrelser. Det är ett oansvarigt beteende som riskerar att urholka den svenska företagsdemokratin", säger Lannebos hållbarhetsteam Katarina Hammar och Maria Nordqvist.