Lannebo accepterar bud på Momentum Software

Tyska Aaeron AG har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Momentum Software. Lannebo som är bolagets tredje största aktieägare accepterar budet.

Namnlös design (23)

Aaeron AG offentliggjorde måndagen den 20 juni 2022 att bolaget genom Mary BidCo ingått bindande avtal om förvärv av cirka 93 procent av aktierna i Momentum Software AB. Aaeron betalar 108 kronor per aktie för varje aktie i Momentum Software. Det innebär en premie på drygt 70 procent jämfört med fredagens stängningskurs och värderar hela bolaget till 1,8 miljarder kronor.

Lannebo äger genom förvaltade fonder i dagsläget 8 procent av aktierna i Momentum Software och är bolagets tredje största ägare. Lannebos förvaltare har ingått avtal med Aaeron om att sälja fondbolagets aktier.

”Det är kul att andra gör samma analys som vi gjorde och ser värdet i Momentum Software. Givetvis är det lite synd att bolaget köps ut efter en så kort resa på börsen men vi anser att budet är attraktivt”, säger Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo.

Momentum Software noterades på First North i december 2021 och Lannebo var en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (12)

15 sep. 2022

Ny på jobbet: Christian Herold

Christin Herold arbetar med tredjepartsdistribution på Lannebos försäljningsavdelning. En roll som innebär många spännande möten.

Namnlös design (13)

19 sep. 2022

Vem blir årets sparprofil 2022?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Namnlös design (14)

29 sep. 2022

Ny på jobbet: Love Redin

Love Redin studerar på KTH och jobbar extra som förvaltningsassistent. Ett jobb som innebär att använda programmeringskunskaper i praktiken.