Lannebo accepterar bud på Momentum Software

Tyska Aaeron AG har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Momentum Software. Lannebo som är bolagets tredje största aktieägare accepterar budet.

Namnlös design (23)

Aaeron AG offentliggjorde måndagen den 20 juni 2022 att bolaget genom Mary BidCo ingått bindande avtal om förvärv av cirka 93 procent av aktierna i Momentum Software AB. Aaeron betalar 108 kronor per aktie för varje aktie i Momentum Software. Det innebär en premie på drygt 70 procent jämfört med fredagens stängningskurs och värderar hela bolaget till 1,8 miljarder kronor.

Lannebo äger genom förvaltade fonder i dagsläget 8 procent av aktierna i Momentum Software och är bolagets tredje största ägare. Lannebos förvaltare har ingått avtal med Aaeron om att sälja fondbolagets aktier.

”Det är kul att andra gör samma analys som vi gjorde och ser värdet i Momentum Software. Givetvis är det lite synd att bolaget köps ut efter en så kort resa på börsen men vi anser att budet är attraktivt”, säger Charlotta Faxén, förvaltare på Lannebo.

Momentum Software noterades på First North i december 2021 och Lannebo var en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Tova_Larsson-1600x900

23 mars 2023

Tova Larsson: “Vi vill att unga ska ha bra koll på sin ekonomi”

Tova Larsson reser land och rike runt och föreläser i skolklasser om privatekonomi. Ett viktigt uppdrag som skapar förutsättningar för ett mer jämställt samhälle. Självklart är Lannebo med och stöttar.

_Z9M8849 1600x900

17 apr. 2023

Frida Bratt: “Fortsätt månadsspara och sälj inte på grund av oro”

Med ett genuint samhällsengagemang och starkt rättvisepatos som bränsle gör hon skillnad för svenskarnas sparande. Vi möter Nordnets sparekonom Frida Bratt som utsetts till Årets Sparprofil av Lannebo.

Martin och Robin utan 10 1600x900

08 maj 2023

Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.