Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.
Nyheter
Martin och Robin utan 10 1600×900
Lannebo Sverige Plus prisas

Refinitiv Lipper fund Awards är ett årligt pris som delas ut till fonder som presterat långsiktigt god riskjusterad avkastning. Redan 2019 prisades Lannebo Sverige Plus för bästa riskjusterade utveckling på 10 år och nu är det dags igen. Den här gången får fonden pris för bästa riskjusterade avkastning de senaste 3 åren (2020-2022). Under perioden avkastade Lannebo Sverige Plus 35,1 procent medan jämförelseindexet SIXPRX avkastade 23,6 procent.

Fonden förvaltas av Martin Wallin och Robin Nestor. Förvaltarduon går sin egen väg och fokuserar på att skapa en god absolutavkastning.

”Jag förstår inte varför man stirrar så mycket på vad en fond presterar relativt ett index. Vår fond har skapat god absolutavkastning. Vi är ingen hedgefond men vi tänker på avkastning i absoluta tal”, sa han i en intervju 2021.

Att fonden prisas för avkastningen de senaste tre åren är extra intressant eftersom det varit väldigt olika börsår. 2021 gick börsen rekordstarkt och 2022 vände det tvärt nedåt. Att ha lyckats navigera igenom de senaste tre åren har därmed varit en ovanligt tuff utmaning.

” Åren som gått har varit en speciell period med många anmärkningsvärda händelser. Värderingsrörelserna på både stora som små bolag har varit betydande för vart och ett av åren såväl som för hela perioden. Det vi lärt oss av är att vara ödmjuka till aktiemarknadens trender och vikten av en egen åsikt kring en akties avkastningspotential och risk”, säger Robin Nestor.

Förvaltarduon Martin Wallin och Robin Nestor rankas av Citywire som en av de främsta inom svenska aktier. Fonden Lannebo Sverige Plus har också fem stjärnor i betyg från analyshuset Morningstar.

Läs mer: Tre anledningar att välja Lannebo Sverige Plus

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Nyheter

Vem blir Årets Sparprofil 2023?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer

Hållbarhetsrapport hösten 2023

Mycket har hänt på hållbarhetsfronten under det senaste året. Vi lanserade vår första artikel 9-fond, anslöt till IIGCC Net Zero Engagement Initiative och utökade vår hållbarhetsrapportering - bara för att nämna några exempel. Läs mer i vår hållbarhetsrapport. 

Läs mer

Lannebo förstärker sälj- och marknadsavdelningen

Vi välkomnar Gustav Larsson som chef för försäljning och marknad (CCO) och Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning på Lannebo.

Läs mer