Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.

2 minuter

Martin och Robin utan 10 1600x900

Refinitiv Lipper fund Awards är ett årligt pris som delas ut till fonder som presterat långsiktigt god riskjusterad avkastning. Redan 2019 prisades Lannebo Sverige Plus för bästa riskjusterade utveckling på 10 år och nu är det dags igen. Den här gången får fonden pris för bästa riskjusterade avkastning de senaste 3 åren (2020-2022). Under perioden avkastade Lannebo Sverige Plus 35,1 procent medan jämförelseindexet SIXPRX avkastade 23,6 procent.

Fonden förvaltas av Martin Wallin och Robin Nestor. Förvaltarduon går sin egen väg och fokuserar på att skapa en god absolutavkastning.

”Jag förstår inte varför man stirrar så mycket på vad en fond presterar relativt ett index. Vår fond har skapat god absolutavkastning. Vi är ingen hedgefond men vi tänker på avkastning i absoluta tal”, sa han i en intervju 2021.

Att fonden prisas för avkastningen de senaste tre åren är extra intressant eftersom det varit väldigt olika börsår. 2021 gick börsen rekordstarkt och 2022 vände det tvärt nedåt. Att ha lyckats navigera igenom de senaste tre åren har därmed varit en ovanligt tuff utmaning.

” Åren som gått har varit en speciell period med många anmärkningsvärda händelser. Värderingsrörelserna på både stora som små bolag har varit betydande för vart och ett av åren såväl som för hela perioden. Det vi lärt oss av är att vara ödmjuka till aktiemarknadens trender och vikten av en egen åsikt kring en akties avkastningspotential och risk”, säger Robin Nestor.

Förvaltarduon Martin Wallin och Robin Nestor rankas av Citywire som en av de främsta inom svenska aktier. Fonden Lannebo Sverige Plus har också fem stjärnor i betyg från analyshuset Morningstar.

Läs mer: Tre anledningar att välja Lannebo Sverige Plus

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Ilmeg-3069 1600x900

22 mars 2023

Kundporträtt: Ny kurs i livet

Paret Eriksson flyttade hem till Sverige och köpte en dammsugarverkstad. I dag är Ilmeg ett världsnamn i gruvindustrin, med specialfokus på diamanter. Vi har pratat med entreprenörerna bakom den oväntade framgångssagan, tillika nyblivna kunder hos Lannebo.

Tova_Larsson-1600x900

23 mars 2023

Tova Larsson: “Vi vill att unga ska ha bra koll på sin ekonomi”

Tova Larsson reser land och rike runt och föreläser i skolklasser om privatekonomi. Ett viktigt uppdrag som skapar förutsättningar för ett mer jämställt samhälle. Självklart är Lannebo med och stöttar.

_Z9M8849 1600x900

17 apr. 2023

Frida Bratt: “Fortsätt månadsspara och sälj inte på grund av oro”

Med ett genuint samhällsengagemang och starkt rättvisepatos som bränsle gör hon skillnad för svenskarnas sparande. Vi möter Nordnets sparekonom Frida Bratt som utsetts till Årets Sparprofil av Lannebo.