Adam Hansson

Förvaltare

Adam Hansson är förvaltare i teamet för Lannebo MicroCap och Lannebo NanoCap. Innan dess arbetade han analytiker på Lannebo. Dessförinnan har han arbetat som Summer Analyst på S&P Global Ratings, Corporate Banking Analyst på Citigroup och Investment Associate på Ares Management. Adam har en civilekonomexamen från Linköpings universitet med inriktning finans och nationalekonomi. Han har även gjort en utbytestermin vid City University of Hong Kong där han läste kurser inom finans.

Anställd på Lannebo sedan 2022.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare?

“Jag har sedan länge haft aktier och investeringar som hobby och största intresse, så vad är väl roligare än att kunna jobba med sin hobby!”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete?

“Vad ska man investera i nu?”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Att det är så pass allmänbildande, man får följa alla olika typer av bolag och industrier. Sen är det även väldigt inspirerande att få möjligheten att träffa och lyssna till erfarna entreprenörer och VDar i de olika bolagen på marknaden.”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet?

“Jag hoppas jag är duglig på att laga mat, det är ett stort intresse i vilket fall!”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Framförallt är jag investerad i fonden jag själv jobbar med, Lannebo MicroCap, samt även flera andra av Lannebos fonder.”

Varför är du intresserad av just småbolag?
“Mindre bolag är ofta mer entreprenöriella och snabbfotade. Alla stora bolag började också någon gång som ett litet bolag, vilket gör det extra spännande för mig i min roll att försöka hitta framtidens storbolag, innan alla andra gör det.”


Fakta Adam Hansson

Född: 1996
Utbildning: Civilekonom vid Linköpings univeristet
Bakgrund: Summer Analyst på S&P Global Ratings 2019, Corporate Banking Analyst på Citigroup 2020-2022, Investment Associate på Ares Management 2022, Lannebo Fonder analytiker 2022-2023, Lannebo Fonder förvaltare 2023-


 

Artiklar
Claes och Adam

Jakten på guldkornen

Små bolag, men med naggande goda möjligheter och en tydlig investeringsstrategi. Duon bakom specialfonden Lannebo NanoCap har hittat ett recept för framgång.

Läs mer
Adam kopiera2

Konsten att hitta guldkornen på marknaden

Lannebos specialfonder MicroCap och NanoCap riktar sig mot börsens allra minsta bolag. Här berättar Adam Hansson om en friare förvaltningsstil, förhoppningarna inför 2024 och hur han och hans medförvaltare Claes Murander vaskar fram guldkornen på marknaden.

Läs mer
Namnlös design (10)

Ny på jobbet: Adam Hansson

Adam Hansson är nyanställd som aktie- och kreditanalytiker i Lannebos förvaltningsorganisation. En roll som innebär att få fördjupa sig i mängder av bolag.

Läs mer