Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig.
Nyheter
arets-sparprofil-2022

Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza är två av de fem nominerade finalisterna till Årets Sparprofil. När en vecka återstår av omröstningen är det sparekonomsduo som ser ut att vara allmänhetens favoriter.

Med 33 procent av rösterna hittills leder Frida Bratt tätt följd av Nicklas Andersson på 30 procent. Båda har synts mycket i offentligen de senaste åren. Dels eftersom antalet nya sparare hos nätmäklarna vuxit kraftigt under pandemin, dels eftersom sparfrågor som ISK-skatt och flytträtt varit uppe på den politiska agendan.
”I juryn tar vi fram fem finalister som alla ska vara värdiga vinnare. Så är det verkligen i år och alla förtjänar priset även om det till slut bara finns en vinnare”, säger Johan Lannebo, ordförande för Årets Sparprofil-juryn.

Även om det ser ut att bli sparekonomernas kamp på upploppet är det för tidigt att räkna ut övriga finalister. I fjol låg Aktiespararnas Karin Sjöblom efter ledarna inför sista veckan. Men en kraftsamling från Aktiespararna fick henne att med råge passera övriga finalister och ta hem priset 2021.

Den 1 december stänger omröstningen och den 6 december presenteras vinnaren på biograf Rigoletto i Stockholm. Passa på att rösta på din favorit!


Nicklas Andersson


Frida Bratt

 

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Nyheter

Vem blir Årets Sparprofil 2023?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer

Hållbarhetsrapport hösten 2023

Mycket har hänt på hållbarhetsfronten under det senaste året. Vi lanserade vår första artikel 9-fond, anslöt till IIGCC Net Zero Engagement Initiative och utökade vår hållbarhetsrapportering - bara för att nämna några exempel. Läs mer i vår hållbarhetsrapport. 

Läs mer

Lannebo förstärker sälj- och marknadsavdelningen

Vi välkomnar Gustav Larsson som chef för försäljning och marknad (CCO) och Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning på Lannebo.

Läs mer