Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig.

arets-sparprofil-2022

Frida Bratt, sparekonom på Nordnet och Nicklas Andersson, sparekonom på Avanza är två av de fem nominerade finalisterna till Årets Sparprofil. När en vecka återstår av omröstningen är det sparekonomsduo som ser ut att vara allmänhetens favoriter.

Med 33 procent av rösterna hittills leder Frida Bratt tätt följd av Nicklas Andersson på 30 procent. Båda har synts mycket i offentligen de senaste åren. Dels eftersom antalet nya sparare hos nätmäklarna vuxit kraftigt under pandemin, dels eftersom sparfrågor som ISK-skatt och flytträtt varit uppe på den politiska agendan.
”I juryn tar vi fram fem finalister som alla ska vara värdiga vinnare. Så är det verkligen i år och alla förtjänar priset även om det till slut bara finns en vinnare”, säger Johan Lannebo, ordförande för Årets Sparprofil-juryn.

Även om det ser ut att bli sparekonomernas kamp på upploppet är det för tidigt att räkna ut övriga finalister. I fjol låg Aktiespararnas Karin Sjöblom efter ledarna inför sista veckan. Men en kraftsamling från Aktiespararna fick henne att med råge passera övriga finalister och ta hem priset 2021.

Den 1 december stänger omröstningen och den 6 december presenteras vinnaren på biograf Rigoletto i Stockholm. Passa på att rösta på din favorit!


Nicklas Andersson


Frida Bratt

 

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

FINALIST (1)

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Christina Sahlberg

I en tid när priserna skjutit i höjden är det extra viktigt att jämföra och pressa sina kostnader. Något som Christina Sahlberg verkligen brinner för.

Nicklas Andersson Avanza Årets Sparprofil

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Nicklas Andersson

Finns det egentligen någon som brinner lika mycket för aktier som Nicklas Andersson? Med en entusiasm som kan flytta berg sprider han sparinspiration till såväl proffs som nybörjare.

FINALIST (2)

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Henrik Johansson

Henrik Johansson visar med engagemang, kunskap och nyfikenhet en ny generation sparare rätt i sitt sparande. En insats som gör skillnad.