Lannebo förstärker sälj- och marknadsavdelningen

Vi välkomnar Gustav Larsson som chef för försäljning och marknad (CCO) och Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning på Lannebo.
Nyheter
Gustav Färg

“Det ska bli otroligt spännande att få vara med och vidareutveckla Lannebos erbjudande och bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa. För mig är Lannebo ett omtyckt fondbolag med en engagerad kultur och ett starkt varumärke”, säger Gustav Larsson.

Med en lång bakgrund av försäljning inom finansiell sektor tar Gustav Larsson steget över till Lannebo som chef för försäljning och marknad (CCO). Han har tidigare arbetat i olika roller på Carnegie, HQ Bank och senast inom hälsosektorn. I samband med att han tillträdde i augusti slogs försäljning och marknad ihop till en avdelning.

“Sedan jag tillträdde min roll har jag påbörjat arbetet med att stärka Lannebos kunderbjudande. Nu ser jag fram emot att träffa både befintliga och nya kunder”, säger han.

Lannebos ambition är att vara Sveriges närmsta fondbolag. Våra kunder ska känna sig trygga i att deras sparande förvaltas på ett ansvarsfullt sätt och att vi alltid finns tillgängliga.

”Gustav kommer att vara en nyckelspelare i det arbetet. Han har en lång erfarenhet av att ansvara för bland annat tredjepartsdistribution, pensionsaffären och rådgivarteam inom Private Banking. Med Gustav på plats är målet att stärka vår närvaro på den svenska och danska marknaden, erbjuda branschens bästa uppdateringar och service och att fortsätta finnas nära kunderna”, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.

Lannebo ökar också sitt fokus på institutionella kunder genom rekryteringen av Niklas Pantzar som ansvarig för institutionell försäljning. Han kommer närmast från Carnegie Investment Bank där han arbetat i olika roller inom Private Banking sedan 2013, nu senast som rådgivare mot svenska institutioner.

”Det är med stor glädje vi välkomnar Niklas till Lannebo. Med hans engagemang, driv och långa erfarenhet kommer han att bidra till att stärka vårt fokus på den institutionella affären”, säger Jessica Malmfors.

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Nyheter

Vem blir Årets Sparprofil 2023?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer

Hållbarhetsrapport hösten 2023

Mycket har hänt på hållbarhetsfronten under det senaste året. Vi lanserade vår första artikel 9-fond, anslöt till IIGCC Net Zero Engagement Initiative och utökade vår hållbarhetsrapportering - bara för att nämna några exempel. Läs mer i vår hållbarhetsrapport. 

Läs mer

Ränteläget skapar attraktiva investeringsmöjligheter

Marknadsräntorna rusar, och så även förräntningstakten i Lannebos företagsobligationsfonder. Lannebo High Yield har en förräntningstakt på cirka 8,5 procent efter avgift. Det är en nivå vi inte sett på många år för ränteinvesteringar.

Läs mer