Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

peter

Webb-TV: Peter Lagerlöf kommenterar börsläget

Se Peter Lagerlöf i Ekonomi- och Finansnyheterna där han kommenterar börsens utveckling, sammanfattar makroindikatorer och lyfter några intressanta aktier.

Läs mer
Göran Espelund i förvaltarrum, Lannebo

”Aktiv förvaltning tål att granskas” – debattartikel i Dagens Industri

Lannebo Fonders grundare och styrelseordförande Göran Espelund skriver tillsammans med Didner & Gerges styrelseordförande Henrik Didner om värdet av äkta aktiv förvaltning, effekterna av indexnära förvaltning och om vikten av att förstå skillnaden mellan olika placeringsinriktningar.

Läs mer
Distributionsschema mini

Lannebo Fonder hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar utökar sitt fondutbud i en stor satsning för ökad kundnöjdhet. Från och med idag finns Lannebo Vision, Lannebo Sverige Plus och den nya fonden Lannebo Europa Småbolag i Länsförsäkringars utbud.

Läs mer
Lotta EFN 170207 mini

Webb-TV: ”Det går bra för svenska börsbolag”

Rapportsäsongen är i full gång och bevakas förstås noga av våra förvaltare. Se Charlotta Faxén i Ekonomi- och Finansnyheterna där hon sammanfattar läget och ger några exempel på särskilt intressanta bolag.

Läs mer
dummy

Utdelning 30 januari

Lannebo Utdelningsfond och Lannebo Corporate Bond B har lämnat utdelning

Läs mer
Lannebo Direkt 2017_1 mini

Magasin från Lannebo Fonder

Läs det senaste numret av Lannebo Direkt där förvaltarna berättar om fonderna, det gångna året, investeringar och utmaningar framöver. Tidningen innehåller också en sammanställning av fondernas resultat och annan viktig information.

Läs mer
Årsberättelse mini

Årsberättelse 2016

Lannebo Fonders årsberättelse för fonderna 2016 är publicerad. Läs den direkt på webben eller beställ hem den kostnadsfritt.

Läs mer
Peter Lagerlöf EFN 25 januari 2017

Webb-TV: Peter Lagerlöf förklarar konjunkturoptimismen

Lannebo Fonders makroekonom och förvaltare Peter Lagerlöf i dagens avsnitt av Ekonomi- och Finansnyheterna: "På bara sex månader har konsensus på marknaden gått från konjunkturskepticism till –optimism. Andelen förvaltare som är överviktade i aktier stiger och tillväxtprognoser för 2017 justeras upp."

Läs mer
Lotta Börsrådet 170127 mini

Webb-TV: Charlotta Faxén om börsläget

Se förvaltare Charlotta Faxén i Dagens Industris senaste sändning av Börsrådet.

Läs mer
Lasse och Martin mini

Intervju: Topprankad fondförvaltare väljer storbolag

I Dagens Industri berättar förvaltare Lars Bergkvist om de största innehaven i Lannebo Sverige Plus. Fonden är utvald som en av elva topprankade fonder och Dagens Industri analyserar vilka storbolag som dominerar i portföljerna. Lars Bergkvist förklarar att han i sin aktiva förvaltning styrs av hur aktien värderas i förhållande till bolagets potential och risk.

Läs mer
dummy

Jobbmöjlighet: Riskassistent

Studerar du finansiell ekonomi eller statistik på universitetet? Söker du ett intressant, lärorikt och meriterande arbete att kombinera med studierna? Har du ett gediget intresse för aktie- och räntemarknaden? Här är jobbet för dig!

Läs mer
Katarina Ponsbach EFN 16 januari 2017

Webb-TV: ränteförvaltare Katarina Ponsbach om framgångarna med kreditfonder

Se det senaste avsnittet av Ekonomi- och Finansnyheterna där ränteförvaltare Katarina Ponsbach berättar hur det går att skapa avkastning på obligationsmarknaden.

Läs mer
Peter graf 170102 mini

Stark byggindustri i Tyskland gynnar småbolagsfonderna

Stämningsläget i byggindustrin når nya höjder - allra starkast är utvecklingen i Tyskland. Lannebo Fonder är stora ägare i bostadsutvecklingsföretaget Bonava (tidigare en del av NCC). Det positiva makroklimatet för byggindustri i Tyskland gör investeringen särskilt intressant och analytiker Hjalmar Ek ser fram emot fortsatt värdeutveckling.

Läs mer
Logga Läkare Utan Gränser mini

Lannebo Fonder stödjer Läkare Utan Gränser

Samhällsengagemang är viktigt för Lannebo Fonder och vi väljer organisationer med omsorg för att se var vi kan göra verklig skillnad. I december hakar vi på Roger Akelius uppmaning att skänka pengar till Läkare Utan Gränser. Läs intervjun med VD Martin Öqvist i Dagens Industri.

Läs mer
Johan Ståhl, Lannebo , EFN

Webb-TV: förvaltare Johan Ståhl analyserar favoritbolag

Se det senaste avsnittet av Ekonomi- och Finansnyheterna där Lannebo Småbolags förvaltare Johan Ståhl väljer ut några favoritbolag han investerar i.

Läs mer
samtal

Lannebo Fonder välkomnar samgåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff

Lannebo Fonder är sedan flera år en av de största ägarna i kredithanteringsföretaget Intrum Justitia. I november annonserade Intrum Justitias styrelse ett föreslaget samgående med konkurrenten Lindorff. Som storägare och aktiv förvaltare har Lannebo Fonder analyserat och utvärderat affären i detalj.

Läs mer
nyhet_carsten_ulrik

Intervju: ”Kvalitetsbolagen har gått lite sämre än de cykliska”

Den nya fonden Lannebo Europa Småbolag har varit igång i 1,5 månad. Vad har hänt i portföljen och hur ser förvaltarna på marknaden? Läs en intervju med Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard.

Läs mer
peter graf 161201 mini

Stigande räntor: hur påverkas räntefonderna?

Den amerikanska räntan stiger, medan den europeiska och svenska än så länge ligger hyfsat still. Hur påverkas Lannebo Fonders räntefonder i ett försiktigt stigande ränteläge?

Läs mer

Starkt stämningsläge i svensk ekonomi: positivt för Lannebo Fonders portföljbolag

Stämningsläget i den svenska ekonomin förbättras ytterligare. Det visar Konjunkturinstitutets barometer för november. Lannebo Fonder har flera tunga innehav inom bygg- och tillverkningsindustrin som är de stora vinnarna.

Läs mer
Peter Lagerlöf

Dollarn urstark: gynnar många av Lannebo Fonders svenska innehav

Den amerikanska dollarn har stärkts kraftigt. Mot kronan är den på sin högsta nivå sedan finanskrisen för åtta år sedan. Vad beror utvecklingen på och hur påverkas en aktiv förvaltare med fokus på Sverige? Förvaltare Peter Lagerlöf kommenterar.

Läs mer
ISK eller aktiekonto

Webb-TV: ”Ingen tvekan, det är två starka bolag som går samman”

Lyssna på förvaltare Peter Lagerlöf i måndagens direktsändning av Ekonomi- och Finansnyheterna (EFN). Han presenterar makrostatistik och kommenterar Intrum Justitias planerade förvärv av Lindorff, som även gynnar aktiefonden Lannebo Småbolag som har stort innehav i Intrum Justitia.

Läs mer