Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

city

Amerikanska presidentvalet: viss positiv effekt men stor osäkerhet

Tre dagar har gått sedan Donald Trumps skräll som segrare i det amerikanska presidentvalet. Lannebo Fonders förvaltare kommenterar det nya läget.

Läs mer
nyhet_carsten_ulrik

Fondrapport: Lannebo Europa Småbolag

Den nya fonden Lannebo Europa Småbolag har varit igång i tre veckor. Portföljen är investerad till fullo och består av 30 lovande småbolag i Europa, främst inom verkstad och finans.

Läs mer
dummy

Jobbmöjlighet: Administratör till Kundtjänst

Är du en strukturerad och serviceinriktad person med viss erfarenhet från administrativt kundarbete? Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i centrala Stockholm. Vi erbjuder dig en intressant roll i en spännande bransch. Välkommen med din ansökan omgående!

Läs mer
Peter graf mini

Makrokommentar: bättre tillväxt i Europa, än i USA

För femte kvartalet i rad var tillväxten på årsbasis starkare i euroområdet än i USA. Tillväxttakten har dock dämpats något jämfört med 2015.

Läs mer
thumb nail avanza play

Webb-TV: ”Förvaltaren berättar”

Charlotta Faxén som förvaltar Lannebo Sverige Flexibel och Lannebo Mixfond intervjuas i Avanza Play.

Läs mer
dummy

Hållbara investeringar och konsten att undvika minor

Hållbara investeringar var temat för årets stora träff för finansiella rådgivare. ”Independence Day” arrangeras av Lannebo Fonder tillsammans med två andra fristående fondförvaltare; East Capital och Skagen.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo

Världens bästa teknologifond

Claes Murander utses till världens bästa teknologiförvaltare av Citywire. Av 177 rankade fonder har Claes Muranders fond Lannebo Vision haft bäst avkastning de senaste 3 åren, 122,4%.

Läs mer
Fondförvaltare Lannebo, förvaltarrum

Lannebo Europa Småbolag är igång!

Under första handelsdagen har förvaltarna Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard investerat merparten av fondförmögenheten i 30 utvalda småbolag i Europa. Målet är att investera i 30-40 bolag (av Europas totalt 8 000 småbolag) och äga aktierna i minst 3 år.

Läs mer
dummy

Idag startar Lannebo Europa Småbolag

Lannebo Europa Småbolag är aktiefonden som tar Lannebo Fonders aktiva förvaltning vidare ut i Europa

Läs mer
dummy

Så investerar du i nya fonden

Den 17 oktober startar Lannebo Europa Småbolag. Intresset är stort och du kan investera på förhand.

Läs mer
dummy

Podd: ”Jag tror aktiva förvaltare lyckas bättre med småbolag”

Lannebo Europa Småbolag, fonden som startar den 17 oktober, nämns som intressant nyhet i Nordnets sparpodd. Börsskribent Peter Benson och Nordnets sparekonom Joakim Bornold pratar om de nyrekryterade danska förvaltarna och att Lannebo Fonder både har ambitionen att vara, och verkligen är, aktiva förvaltare.

Läs mer
Förvaltare Lannebo Europa Småbolag

Event med förvaltarna

Två topp-presterande danskar, vi kan skapa avkastning i räntefonder och vikten av att inte bli kompis med investeringsbolagen – det var några av budskapen när Lannebo Fonder bjöd in 200 kunder till Fotografiska museet.

Läs mer
play_europa_smabolag

TV: Lyssna på Lannebo Fonders nya förvaltare

Den 17 oktober startar Lannebo Europa Småbolag. Hör förvaltarna berätta hur de väljer bolag att investera i och varför de tror på aktiv förvaltning. Missa inte heller att investera från start!

Läs mer
dummy

Podd: ”Höstens absolut mest intressanta fondnyhet”

Lannebo Europa Småbolag, som startar den 17 oktober, utses av kapitalförvaltare Thomas Holmström på fondmarknaden.se som den mest intressanta fondnyheten. ”Att Lannebo Fonder rekryterar två så riktigt vassa förvaltare är ett fantastiskt tillskott” säger Thomas Holmström om de två nya förvaltarna Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard som börjar hos Lannebo Fonder den 1 oktober. Duon som ska bygga upp Lannebo Europa Småbolag, har under 10 år förvaltat SEB:s europeiska småbolagsfond och utsågs av fondmarknaden.se till årets bästa europaaktör 2014 och 2015. Fondskribenten Sofia Ullerstam framhåller också förvaltarnas tidigare resultat: ”Det är ytterst ovanligt att en fond lyckas få 5 stjärnor hos Morningstar på såväl 3, 5 som 10 års sikt.”

Läs mer
dummy

TV: Lannebo Fonders förvaltare om börsläget

Förvaltare Peter Lagerlöf deltog i dagens direktsändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör honom förklara bankaktiernas betydelse för en effektiv penningpolitik och ge några funderingar kring storbolagen som tyngt index den senaste tiden.

Läs mer
dummy

TV: Lannebo Fonders förvaltare om en intressant investering

Förvaltare Charlotta Faxén deltog i dagens direktsändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör henne förklara varför småbolagen går så mycket bättre än de största och lyssna på ett lovande bolag hon just besökt och investerat i.

Läs mer
dummy

Snart startar nya fonden

Snart startar Lannebo Europa Småbolag. Missa inte chansen att investera från början.

Läs mer
dummy

Så arbetar en aktiv förvaltare med företagsobligationer

Lannebo Fonders förvaltare Katarina Ponsbach deltog i dagens sändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör henne förklara kredit-rating, exemplifiera en high yield-produkt samt förklara skillnaden mellan aktie- och kreditsyn.

Läs mer
dummy

Drivkrafter i småbolag

Ny fond och drivkrafter i småbolag, var temat när Lannebo Fonder träffade 100 rådgivare vid en lunchträff i Stockholm

Läs mer
dummy

”Vi fokuserar på bolagsanalys”

Lyssna på förvaltare Charlotta Faxén i Börsrådet

Läs mer
dummy

Brexit – Vad händer nu?

Den rådgörande folkomröstningen i Storbritannien om medlemskapet i EU resulterade i en knapp men ändå klar seger för att Storbritannien ska lämna EU. Vi har bett en av våra förvaltare, Peter Lagerlöf, att klargöra eventuella konsekvenser av utfallet.

Läs mer