Den 28/3 är det halvdag för alla våra fonder pga skärtorsdagen, förutom europafonderna och Lannebo Teknik.

Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Namnlös design (13)

Vem blir årets sparprofil 2022?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer
Namnlös design (12)

Ny på jobbet: Christian Herold

Christin Herold arbetar med tredjepartsdistribution på Lannebos försäljningsavdelning. En roll som innebär många spännande möten.

Läs mer
Namnlös design (10)

Ny på jobbet: Adam Hansson

Adam Hansson är nyanställd som aktie- och kreditanalytiker i Lannebos förvaltningsorganisation. En roll som innebär att få fördjupa sig i mängder av bolag.

Läs mer

Information om fusion

Lannebo Corporate Bond kommer att fusioneras med fonden Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Peter Lagerlöf mot vägg

Finansiella marknaderna första halvåret 2022

Efter flera år med stigande börskurser och historiskt låga räntor, föll världens börser kraftigt under perioden samtidigt som räntorna steg. Den främsta förklaringen var den snabbt stigande inflationen som drevs av stigande råvarupriser, högre transportkostnader och diverse flaskhalsar i produktionskedjorna.

Läs mer
Mats Gustafsson, Lannebo

Så förändras en styrelse i praktiken

Mats Gustafsson, ägaransvarig på Lannebo, har lång erfarenhet av att arbeta i valberedningen för börsbolag. Ett ofta osynligt arbete som kan vara avgörande för bolagens förmåga att navigera genom tuffa perioder. Så här går det till i praktiken när en ny styrelse ska tillsättas. Från styrelseutvärdering till bolagsstämma.

Läs mer
Martin och Robin vid siffran 10 glada_RGB_800x600

Lannebo Sverige Plus får fem stjärnor av Morningstar

Lannebo Sverige Plus har belönats med högsta betyg – fem stjärnor – av analyshuset Morningstar.

Läs mer
Björn

Ägaransvar – en svensk modell

Den svenska ägarstyrningsmodellen har skräddarsytts för att passa den svenska aktiemarknaden. Det gör att styrningen av ett svenskt börsbolag i dag skiljer sig markant från hur exempelvis ett amerikanskt bolag styrs. En unik modell värd att försvara. Det menar Björn Kristiansson, verkställande ledamot i Kollegiet för svensk bolagsstyrning.

Läs mer
Namnlös design

Ny på jobbet: Philip Garde

Philip Garde är nyanställd som försäljningansvarig i Danmark. Han leder arbetet med att nå ut till institutionella investerare på den danska marknaden.

Läs mer
Andel kvinnliga styrelseledamöter 2002-2021

20 år av förändring i börsbolagens styrelser

De svenska börsbolagens styrelser har förändrats dramatiskt de senaste 20 åren. Ett enträget arbete i valberedningar har gjort styrelserna mer diversifierade, internationella och professionella.

Läs mer
Namnlös design (23)

Lannebo accepterar bud på Momentum Software

Tyska Aaeron AG har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Momentum Software. Lannebo som är bolagets tredje största aktieägare accepterar budet.

Läs mer
Kontor detaljer

Information om fusion

Lannebo Corporate Bond kommer att fusioneras med fonden Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Det finns fler sätt att rädda världen (1)

Patrik Tigerschiöld: Så bygger man en fungerande bolagsstyrelse

Bolagsstyrelsen är länken mellan ägare och ledning i ägarstyrningskedjan. Men vad krävs för att lyckas sätta samman en välfungerande styrelse? Lannebos ägaransvarige Mats Gustafsson har träffat Patrik Tigerschiöld, ordförande för investmentbolaget Bure för att prata om hur man lyckas med ägarstyrning i praktiken.

Läs mer
Namnlös design

Ny på jobbet: Felix Lundqvist

Felix Lundqvist jobbar vid sidan av studierna på Lannebos marknadsavdelning. Ett sätt att få verklig inblick i finansbranschen. 

Läs mer
REFINITIV LIPPER FUND AWARDS

Lannebo Norden Hållbar prisas som bästa Nordenfond

Förvaltarduon Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf om nyckeln till framgången med Lannebo Norden Hållbar. "Vi har vågat satsa på bolag som nog har förbigått många andra."

Läs mer
Namnlös design (1)

Förvaltarbesök: Svensk verkstad i fokus

Hur påverkar en välsmord produktion verkstadsbolagens marginaler? Det var en av frågorna när förvaltaren Robin Nestor tidigare i månaden besöket några av Sveriges ledande verkstadsföretag.

Läs mer
Philip&Tobias

Fastighetsförvaltarna bygger nytt

Toppanalytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg anslöt i höstas till Lannebos förvaltarteam. Med en helt egen filosofi och mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen har de startat Lannebo Fastighetsfond.

Läs mer
Namnlös design (4)

Förvaltaren:”Positiv affär för Trelleborg”

Trelleborg är ett stort innehav i flera av Lannebos fonder och Lannebo som helhet är bolagets näst största ägare. På fredagen rusar aktiekursen till följd av nyheten att bolaget säljer divisionen Wheel Systems. "En affär som gynnar Trelleborg", konstaterar Lannebos förvaltare.

Läs mer
Oscar Nordh

Ny på jobbet: Oscar Nordh

Oscar Nordh är chef för Back Office på Lannebo. Han leder arbetet med att digitalisera och effektivisera alla processer som dagligen behöver fungera i ett fondbolag.

Läs mer
Karin Sjoblom

Vinnarintervju: Karin Sjöblom, Årets Sparprofil

Årets Sparprofil är ett pris instiftat av Lannebo och Affärsvärlden för att uppmuntra till ett bättre sparande. Bland hundratals nominerade röstade svenska folket fram Aktiespararnas Karin Sjöblom, för sin långa insats att sprida kunskaper om aktiesparande, både som trygghet och glädje.

Läs mer
Namnlös design (5)

Grönt skifte

Det kostar att ta ansvar. Men bolag som har en tydlig agenda och värnar om miljö, arbetsförhållanden och sociala rättvisefrågor ger bättre värdeutveckling och högre avkastning på sikt. Hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.

Läs mer
Namnlös design

Ny på jobbet: Marcus Persson

Marcus Persson är ny medarbetare på kundservice. Med erfarenhet som restaurangchef och säljare är han en stjärna på att få kunder att trivas och hantera stressiga situationer.

Läs mer
JessicaMalmfors-vägg

Jessica Malmfors: “Aktivt ägande är nyckeln till framgång”

Som nybliven vd leder Jessica Malmfors en generationsväxling på Lannebo. Ett av hennes huvudmål är att locka en ny generation fondsparare.

Läs mer
Nya medarebetare (3)

Ny på jobbet: Daniel Jern

Daniel Jern är ny medarbetare på Back Office. Med en färsk examen med inriktning på finansiell ekonomi håller han ordning på fondernas affärer.

Läs mer
Namnlös design (9)

Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Läs mer
Nya medarebetare (1)

Ny på jobbet: Karin Jilkén

Karin Jilkén är ny på Lannebo som direktkundsansvarig. Med en gedigen erfarenhet från finansbranschen ska hon sätta guldkant på kundupplevelsen.

Läs mer
Lannebo stödjer det ukrainska folket i deras kamp för fred, frihet och demokrati. (1)

Lannebo stöttar Röda Korset i Ukraina

Lannebo bidrar till Röda Korsets arbete i krigsdrabbade Ukraina.

Läs mer
Nya medarebetare

Ny på jobbet: Nina Lovric

Nina Lovric är ny medarbetare på Lannebos kundservice. Med en färsk examen i nationalekonomi guidar hon kunderna rätt.

Läs mer
Namnlös design (5)

Lannebo: ”Lesjöfors kan stå på egna ben”

Industrigruppen Beijer Alma annonserade nyligen en översyn av sitt ägande i dotterbolaget Habia Cable. Initiativet välkomnas av Lannebos ägaransvarige Mats Gustafsson, som dessutom ser fler renodlingsmöjligheter.

Läs mer
Namnlös design (4)

Ny på jobbet: Emil Brohlin

Emil Brohlin är ny medarbetare inom Lannebos Back Office. Hör om hans karriärresa från restaurangköket till finansbranschen.

Läs mer
Kontor detaljer

Ändrad bryttid för räntefonder

Lannebo Fonder kommer att genomföra två administrativa förändringar som träder i kraft per den första mars. Förändringarna genomförs i syfte att säkerställa optimala förutsättningar i förvaltningen av våra räntefonder

Läs mer
LottaPeter nyhet

Turbulent inledning på börsåret: Så gör Lannebos förvaltare

Krigshot och inflationsoro har färgat januari och februari. Men hur ska man som sparare tänka? Vi frågade förvaltarna Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf hur de ser på börsen just nu. 

Läs mer
Namnlös design (3)

Lannebo Magasin: Nytt nummer ute!

Vilka bolag gynnas av det gröna skiftet? Hur väljer småbolagsförvaltaren Per Trygg aktier? Det och mycket mer kan du läsa om i senaste utgåvan av Lannebo Magasin.

Läs mer
33922325848_9d7526342f_k

Lannebo-sponsrade UF nominerade till fredspriset

Organisationen bakom Ung Företagsamhet, som Lannebo sponsrar, är nominerade till Nobels fredspris. "Ett fantastiskt erkännande".

Läs mer
Namnlös design

Lannebo Sverige Plus bästa Sverigefonden i januari

Ränteoro och sektorrotation har gett Lannebo Sverige Plus en stark start på året. Fonden är bästa Sverigefond och gick under januari 8,8 procentenheter bättre än Stockholmsbörsen.

Läs mer
Lena De Geer, Hållbarhetschef NENT

Höjt hållbarhetsbetyg för NENT

Lannebo har tillsammans med portföljbolag NENT arbetat för att utveckla bolagets hållbarhetsarbete. Något som nu uppmärksammas i en extern analys av bolaget.

Läs mer
Namnlös design (1)

Lannebo Räntefond Kort vinner Årets Räntefond 2021

Fokus på risk och stabilitet gör att Lannebo Räntefond kort utsetts till Årets Räntefond 2021 av Fondmarknaden. En fond som passar särskilt väl när det är oroligt på börsen.

Läs mer
Horisont EN HÅLLBARHETSRAPPORT FRÅN LANNEBO

Fastighetsbranschen – en central pusselbit för ett mer hållbart samhälle

Fastighetssektorn är en nyckelbransch för att bygga en mer hållbar framtid. Det skriver Mats Gustafsson, ägaransvarig på Lannebo. 

Läs mer
Jessica Malmfors, vd för Lannebo

Stark avslutning gav rekordår för Lannebos fondsparare

Lannebos fonder hade ett rekordstarkt år 2021. Samtliga aktiefonder avkastade tvåsiffrigt och den bästa steg med nära 50 procent.

Läs mer
33922325848_9d7526342f_k

Lannebo blir partner till Ung Företagsamhet

Från och med i år är Lannebo sponsor till den ideella föreningen Ung Företagsamhet (UF). En förening som får unga att utveckla sin kreativitet och företagsamhet.

Läs mer
samuel-bryngelsson-GU3_6mb4u04-unsplash

Nachemson-Ekwall: Fastighetsbolagen tar täten inom sociala obligationer

Nu tar fastighetsbolagen täten när det rör framväxten av sociala obligationer. Det skriver Sophie Nachemson-Ekwall, forskare vid Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer
varsangen8

Utökat ägaransvar ska lyfta utsatta områden

Lannebo är investerare i en social obligation utgiven av fastighetsbolaget Trianon. Syftet är bland annat att kunna erbjuda sommarjobb till ungdomar i utsatta områden.

Läs mer
Jacob 17 maj 2021

Fastighets-vd:n: ”Vi har evighetsperspektiv på det vi bygger”

K-Fastigheter är en uppstickare i fastighetsbranschen. Bolaget, med vd:n Jacob Karlsson i spetsen, satsar stort på att bygga smart, billigt och långsiktigt. Miljövinsterna kommer på köpet.

Läs mer
Tobias Kaj

Dags att flytta fokus – från förvaltning till byggprocessen

"Fastighetsbolagen tar en genväg när de inte rapporterar klimatpåverkan från nybyggnation. Det är hög tid att branschen tar ett helhetsansvar." Det skriver Tobias Kaj, förvaltare av Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.

Läs mer
Team räntefonder 2

Grön våg inom fastighetsfinansiering

Finansiering via gröna obligationer växer snabbt inom fastighetsbranschen. Med nuvarande tillväxttakt kommer majoriteten av obligationerna som emitteras att vara gröna redan nästa år.

Läs mer
elekta

Lannebo investerar i ökad cancervård

Genom en social obligation ska medicinteknikföretaget Elekta öka tillgången till cancervård på eftersatta marknader. Lannebo är med som en av de första investerarna.

Läs mer
yl9T2xXw

Karin Sjöblom vinner Årets Sparprofil 2021

Aktiespararnas Karin Sjöblom har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande. Det står klart efter att över 6 000 röstande sagt sitt i den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Läs mer
Namnlös design (11)

Lannebo tar plats i Profoto

Lannebo var ankarinvesterare när Profoto börsnoterades i juli. Bolaget har fått en blixtrande start på börsen och har en positiv bild av framtiden. Vi ställde fem snabba frågor till förvaltaren Claes Murander om det nya innehavet.

Läs mer
Horisont EN HÅLLBARHETSRAPPORT FRÅN LANNEBO

Lannebo Horisont: Utmaningar och möjligheter i fastighetssektorn

Fastighetssektorn är en nyckelbransch för att bygga en mer hållbar framtid. I senaste utgåvan av Lannebos Hållbarhetsrapport Horisont zoomar vi in på branschens utmaningar och möjligheter.

Läs mer