Den 28/4 är det halvdag för våra europafonder och Lannebo Teknik pga skärtorsdagen.

Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Daniel Aarenstrup SAVR Årets Sparprofil

Finalist Årets Sparprofil: Daniel Aarenstrup

Daniel Aarenstrup är entreprenören som med små medel fått sparmarknaden i gungning. Som vd för Savr har han lyckats sänka fondavgifterna för tiotusentals svenska sparare.

Läs mer
Karin Sjöblom Aktiespararna Årets Sparprofil

Finalist Årets Sparprofil: Karin Sjöblom

Med ett driv som får de flesta att dras med har Karin Sjöblom i snart 30 år utbildat och inspirerat tusentals människor till ett bättre sparande. 87 år ung har hon dessutom debuterat som författare.

Läs mer
Nicklas Andersson Avanza Årets Sparprofil

Finalist Årets Sparprofil: Nicklas Andersson

Hans glödande aktieintresse har tagit honom från pojkrummet i Boden till tv-soffor och finansbranschen. Nicklas Andersson har i sin roll som sparekonom på Avanza fått vara med och lyfta det svenska sparintresset till nya höjder.

Läs mer
Sandra Bourbon Framtidsfeministen Årets Sparprofil

Finalist Årets Sparprofil: Sandra Bourbon

Finansiell frihet, jämställdhet och hållbarhet står högt på agendan för ”Framtidsfeministen” Sandra Bourbon, en av fem finalister i Årets Sparprofil 2021.

Läs mer
Frida Bratt Nordnet Årets Sparprofil

Finalist Årets Sparprofil: Frida Bratt

Frida Bratt brinner för att få bukt med orättvisa villkor för sparare. Hon har med framgång tagit strid mot ISK-skatt och för fri flytträtt. Hennes insatser för spararnas bästa gör henne till finalist i Årets Sparprofil 2021.

Läs mer
Tobias-Philip-Träd-liggande-liten

Stark start för Lannebos fastighetsfonder

Lannebos fastighetsfonder har fått en smakstart. I oktober, den första hela månaden för fonderna, steg de med nästan 15 procent.

Läs mer
Namnlös design (1)

Hållbarhetsarbetet lyfter Bufab

Sedan börsnoteringen 2014 har Bufab förfinat sitt hållbarhetsarbete betydligt. Något som nu ger företaget en fördel när kraven successivt höjs från kunderna. Johan Ståhl, förvaltare på Lannebo berättar om Lannebos roll i arbetet.

Läs mer
_Johan Nilke och Helen Broman 1600×900

Stjärnregn över Lannebo Teknik

Lannebo Teknik får högsta totalbetyg - fem stjärnor - av analyshuset Morningstar. Högre avkastning och lägre risk jämfört med snittet gör att fonden rankas i det absoluta toppskiktet.

Läs mer
Cales Murander

Stärkt hållbarhetsbetyg för Lannebos portföljbolag Balco

Balkongtillverkaren Balco har kraftigt förbättrat sitt hållbarhetsarbete enligt analysföretaget Sustainalytics. Bakom lyftet ligger ett systematiskt arbete där Lannebo engagerat sig som ägare.

Läs mer
1447_20130608_3989

Bolagscase Boliden: Kan grön koppar bli en framtida guldgruva?

Omställningen till förnybar energi i världen kräver koppar. Men hur får man fram råvaran på ett hållbart sätt? Robin Nestor som tillsammans med Martin Wallin förvaltar fonderna Lannebo Sverige och Lannebo Sverige Plus har gått på djupet hos gruvbolaget Boliden.

Läs mer
Tobias-Philip-gata-liggande-zoom

Premiär: Lannebo Fastighetsfond Select

I dag, den 30 september, lanseras Lannebo Fastighetsfond Select. En spetsig specialfond med fokus på de nordiska fastighetsbolagen.

Läs mer
PerTrygg-sittande 1600×900

Per Trygg: ”Kvalitet och tillväxt till rimligt pris”

Per Trygg är en av Sveriges mest framgångsrika småbolagsförvaltare det senaste decenniet. Vid årsskiftet tar han över ansvaret för Lannebo Småbolag.

Läs mer
Tobias-Philip-Träd-liggande-liten

Så påverkas svenska fastighetsbolag av Evergrande i Kina

En ökad oro för en potentiell konkurs av den kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande har fått världens börser att vända nedåt. Särskilt stor var nedgången i fastighetssektorn. Så här ser Lannebos fastighetsförvaltare Philip Hallberg och Tobias Kaj på situationen.

Läs mer
Tobias-Philip-gata-liggande-zoom

Lannebo lanserar fastighetsfond

De två topprankade fastighetsanalytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg ansluter till Lannebos förvaltarteam. I samband med rekryteringen lanserar Lannebo fonden Lannebo Fastighetsfond.

Läs mer
Kollage jury 1

Vem blir Årets Sparprofil?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden att ta reda på. I höst delas nämligen priset Årets Sparprofil ut för första gången.

Läs mer
SebastianKarin

Lannebo först i Sverige med rörlig fondkurs

Den 7 september lanserar Lannebo som första svenska fondbolag en fond som tillämpar så kallad swing pricing. Syftet är att gynna långsiktiga sparare vid kraftiga svängningar på marknaden.

Läs mer
Göran Espelund och Anders Lannebo, grundare av Lannebo Fonder

Lannebo passerar 90 miljarder

Lannebos sparare passerar ny drömgräns.

Läs mer
_DSC6079 1600×900

Teknikfondernas innehav inom hållbarhet

Lannebos båda teknikfonder, Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag investerar utifrån sex utvalda fokusområden. Här ger förvaltarna exempel på innehav inom ett av dessa områden – hållbarhet.

Läs mer
_DSC3347 nyhet

Fem stjärnor till Lannebo Norden Hållbar

Lannebo Norden Hållbara firar tre år med högsta betyg från Morningstar.

Läs mer
Digital kundträff

Stark rapportperiod fick aktiemarknaden att lyfta i juli

Stockholmsbörsen fortsatte att stiga och samtliga Lannebos fonder steg under månaden. Läs förvaltarnas kommentarer till månaden som gått.

Läs mer
Namnlös design

Podd: Mats Gustafsson om Lannebos ägarstyrningsarbete

Mats Gustafsson gästar Pareto Podcast.

Läs mer
Johan Hjertsson

“Lannebo ställer alltid upp”

Johan Hjertonsson, vd för investmentbolaget Latour, om vikten av att vara en aktiv ägare – och vad som gör samarbetet med Lannebo så framgångsrikt.

Läs mer
Solceller

Teknikdriven förändring

Då och då kommer det ett nytt tekniskt genombrott som förändrar spelplanen. Under 2000-talet är skiftet till förnybar energi ett sådant genombrott. Bolag inom förnybar energi befinner sig i dag i samma position som IT-bolagen gjorde i slutet av 1990-talet; med 30 års tillväxt framför sig, skriver seniorstrategen Elizabeth Mathiesen och chefsstrategen Thomas Thygesen från SEB.

Läs mer
Peter nyhet sajt

Optimistisk börs men oro för inflation

Det har varit en optimistisk stämning på de finansiella marknaderna under det första halvåret. Världens börser har fortsatt att stiga, räntorna har fortsatt att vara låga och det har funnits god tillgång på riskvilligt kapital. Den svenska börsen hör till de bäst presterande i världen i år, men även de andra nordiska marknaderna visar en tydligt positiv utveckling. 

Läs mer
Hållbarhet, FN, Lannebomodellen, Lannebo Fonder

Så bidrar Lannebo till FN:s globala mål

Den 25 september 2015 antogs FN:s 17 globala mål. Det är den mest ambitiösa agenda för hållbar utveckling som världen någonsin enats om. Hur kan Lannebo som ett enskilt fondbolag bidra i det arbetet? Här berättar Maria Nordqvist om bakgrunden till fem av målen som prioriteras extra – och vad Lannebo hoppas kunna uppnå via bolagspåverkan.

Läs mer
Alfen bild

Bolagscase: Alfen – Kraftfull förändring

Hela världen pratar om elbilar och omställningen till grön energi. Ett bolag som står i centrum för utvecklingen i Europa är nederländska Alfen – ett bolag med expertis inom framtidens kanske främsta drivmedel, elektricitet.

Läs mer
_DSC6790 1600×900

Elefanterna i rummet

En handfull amerikanska teknikbolag har vuxit till dominanter i branschen. Frågan om bolagens dominerande ställning är central, särskilt ur ett hållbarhetsperspektiv. Lannebos teknikförvaltare Helen Broman och Johan Nilke ser bolagens hållbarhetsutmaningar som centrala för framtida värdeskapande.

Läs mer
Roland-Kasper-2

Bolagscase: Systemair – Ren luft ger ren vinst

Systemair har ren luft som grunden i sin affärsidé. Ändå har marknaden i dag svårt att bestämma sig för om bolagets verksamhet ska klassas som hållbar eller inte. Detta är något som EU:s nya taxonomi skulle kunna ändra på.

Läs mer
Office_Highres 1600×900

Svårt att vinna – lätt att förlora

Oddsen talar emot småsparare som bestämmer sig för att bli rika på aktier. Det visar forskning från Handelshögskolan i Stockholm.

Läs mer

Lannebo Komplett fusioneras med Lannebo Mixfond

I dag, den 27 maj, fusioneras Lannebo Komplett med Lannebo Mixfond. Det innebär att andelsägare i Lannebo Komplett efter fusionen får nya andelar i Lannebo Mixfond.

Läs mer
Framsida nyhet 1600×900

Ny teknik leder vägen

Teknisk utveckling är den kanske viktigaste komponenten i omställningen till en mer hållbar värld. ​​​I den senaste utgåvan av Lannebo Horisont tar vi därför ​sikte på tekniksektorn.

Läs mer
Mats Gustafsson, Lannebo

Bud på Adapteo positivt för Lannebo

Goldman Sachs la på måndagen ett bud på Adapteo där Lannebo är aktieägare. “Vi tycker att budet reflekterar värdet på bolaget", säger förvaltaren Mats Gustafsson.

Läs mer

Trygg framtid

Sparande har i Sverige varit mer än en dygd, det har varit en del av den svenska folksjälen. Något som varit bra för landet och en trygghet för invånarna. Men när statliga incitament för långsiktigt sparande har försvunnit så står vi vid ett vägskäl. Vi har pratat med Göran Espelund, medgrundare, och Maria Nordqvist, hållbarhetsansvarig på Lannebo, om hur vi ska uppmuntra och säkerställa ett framtida sparande.

Läs mer
Jessica Malmfors, vd för Lannebo

Lannebo rekryterar Jessica Malmfors som ny vd

Jessica Malmfors tar över som vd för Lannebo. Hon kommer närmast från rollen som vd för Nordea Investment Management.

Läs mer
Lannebo Live liggande våren 2021

Lannebo Live: Webbsändningar i maj

Inflationsoro, svenska småbolag och en europeisk aktiemarknad på väg mot comeback. Missa inte Lannebos webbsändningar i maj.

Läs mer
Carsten og Ulrik 005 1600×900

Comeback för Europa

2020 var inget bra år för Europa i allmänhet – och Europafonder i synnerhet. Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard, det danska radarparet bakom fonden Lannebo Europa Småbolag, tror dock på en comeback för högkvalitativa europeiska småbolag under 2021.

Läs mer
_DSC6024 1104×736

Bud på Sbanken jackpott för Lannebo

Lannebo som är fjärde största ägare i Sbanken ser positivt på det publika budet från DNB.

Läs mer
pert

Lannebo rekryterar förvaltaren Per Trygg

Lannebo rekryterar förvaltaren Per Trygg till småbolagsteamet.

Läs mer
44174388_2112768215401162_8181390194633605120_o

Lannebo ankarinvesterare i Finland för första gången

Sitowise har fått en stark start på sin börsresa. Lannebo var en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Läs mer
Kontor detaljer

Förändring av likviddag i räntefonder

Den 22 mars förändrar Lannebo inlösenprocessen för fonderna Lannebo High Yield, Lannebo Corporate Bond samt Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Mats Gustafsson, Lannebo

Lannebos ställningstagande inför Castellums årsstämma

Lannebo avser att rösta för valberedningens förslag till styrelse i fastighetsbolaget Castellum. Lannebo röstar dock för att Per Berggren utses till styrelseordförande.

Läs mer
_Z7M4264-Förbättrat 1600×900

“Som aktiv förvaltare har man ett löfte att leva upp till”

Martin Wallin förvaltar fonderna Lannebo Sverige och Lannebo Sverige Plus. Vi satte oss ned för ett samtal om börsen, att marknadsföra fonder och hur det känns att sätta sig på tvären och göra tvärtemot marknaden.

Läs mer
Illustration-Lannebo-Stor-Stefan-Lindblad-Juni-2020

Teknikens värld

Lannebo Teknik har fyllt 20 år! Vi frågade de fem förvaltarna, från starten och fram till i dag, hur de upplevde perioden när de var ansvariga.

Läs mer
Vad tycker branschen om Lannebo

Vad tycker branschen om Lannebo?

Lagom till Lannebos 20-årsjubileum frågade vi fem näringslivs- och branschprofiler vad Lannebo har betytt för dem.

Läs mer
_DSC3347 nyhet

Lannebo Sverige Hållbar väljs in av Garantum

Lannebo Sverige Hållbar var en av de bästa Sverigefonderna 2020. Nu väljer Garantum att ta in fonden i sitt utbud.

Läs mer
Lannebo Teknik, Ny Teknik Fond

Lannebo sponsrar storsatsning på hållbara finansmarknader

Lannebo är med och sponsrar Sustainable Finance Lab, ett forskningscentrum som inom kort kommer att etableras hos Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Läs mer
Lannebo investerar i Desenio

Lannebo ankarinvesterare i Desenios notering

E-handelsbolaget Desenio har fått en stark start på sin börsresa. Lannebo Småbolag är en av ankarinvesterarna vid noteringen.

Läs mer
Digital kundträff

Lannebo Live: Livesända seminarier våren 2021

Hackerattacker, hållbarhetsbubblor och nordiska vinnaraktier. Missa inte Lannebos webssända kunskapsseminarier. Gratis och öppet för alla!

Läs mer
Martin Wallin 1600×900

Så utvecklades Lannebos fonder i januari

Stora och oväntade kursrörelser i enskilda aktier präglade marknaden i januari. Ett svårnavigerat klimat med såväl bolagsrapporter som nya virusmutationer. Men flera av Lannebos fonder utvecklades väl.

Läs mer
Mats

Lannebo accepterar höjt bud på Recipharm

Efter ett aktivt arbete från Lannebos sida för att höja budet på Recipharm har budgivaren EQT ökat det initiala budet med 1,2 miljarder kronor. ”Nu är nivån mer rimlig och vi avser att acceptera budet”, säger Mats Gustafsson, förvaltare och ägaransvarig på Lannebo.

Läs mer