Jury till Årets Sparprofil 2023 utsedd

Till hösten drar vi tillsammans med Affärsvärlden igång årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil. Låt oss presentera årets jury!
Nyheter
SaraRossiPhotography-5
Vad innebär priset?

Årets Sparprofil är ett pris som instiftats av Lannebo och som delas ut tillsammans med tidningen Affärsvärlden. Priset går till den person som under året på bästa sätt ökat allmänhetens kunskap om, eller möjlighet till, sparande.

”Vi vill lyfta de goda exemplen. Personer som gör en insats för många människors privatekonomi, som inspirerar till sparande snarare än spekulation”, säger Johan Lannebo, styrelseordförande för Lannebo och juryns ordförande i Årets Sparprofil.

Under september och oktober är det möjligt för allmänheten att nominera personer som de anser förtjänar en chans att vinna priset. Efter det kommer juryn att utse fem finalister. Dessa fem finalister gör slutligen upp i en öppen omröstning om vem som vinner trofén Snöbollen.

”Snöbollen symboliserar ränta på ränta-effekten vilket är precis den typ av kunskap som vi anser vara viktig att sprida”, säger Johan Lannebo.

 

Årets jury

Johan Lannebo Förvaltare och styrelseordförande Lannebo

Johan Lannebo fick tidigt lära sig att sparande kan vara en väg att nå framtida mål. Som styrelseordförande för Lannebo arbetar han för att fler ska börja spara eftersom det ger ett tryggare och friare liv med fler möjligheter.

Peter Benson Chefredaktör Affärsvärlden

I mer än 20 år har Peter Benson arbetat med ekonomijournalistik. Hans mål är att ge sparare möjlighet till bättre affärer genom analys och information.

Frida Bratt Sparekonom Nordnet

Nordnets sparekonom Frida Bratt utsågs 2022 till Årets Sparprofil. Som tidigare vinnare har hon en plats i årets jury. Frida har som journalist, debattör och utbildare lyft medvetenheten om sparande och investeringar. Dessutom har Frida framgångsrikt drivit opinion i för sparare viktiga frågor såsom flytträtt och skatt på investeringssparkonton.

Andra Fahrad Investeringsprofil och grundare till Börshajen

Andra Farhad driver det egna företaget Börshajen AB som utbildar privatpersoner i sparande och investeringar. Andra Farhad är uppvuxen i Fittja utanför Stockholm och började redan som tonåring att utbilda ungdomar i sparande. Hon har gett ut två böcker om sparande och är en flitig gäst i media.

Günther Mårder Vd Företagarna

Günther Mårder har sedan början av 2000-talet varit en stark röst för sparande i Sverige. Han har bland annat varit ordförande för Unga Aktiesparare, vd för Aktiespararna, sparekonom på Nordnet och vd för Företagarna. Günther Mårder har genom att bjuda på sig själv utbildat och entusiasmerat tusentals personer till att förbättra sin privatekonomi.

Läs mer om Årets Sparprofil här. 

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknads kommentarer

Relaterade artiklar

Årets Sparprofil 2022: Frida Bratt

Nordnets sparekonom Frida Bratt prisas som den person som gjort de viktigaste insatserna för svenskarnas sparande 2022....

Läs mer

Karin Sjöblom vinner Årets Sparprofil 2021

Aktiespararnas Karin Sjöblom har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande. Det står klart efter att över 6 000 röstande sagt sitt i den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil. ...

Läs mer

Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig. ...

Läs mer