Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Lotta Börsrådet 170127 mini

Webb-TV: Charlotta Faxén om börsläget

Se förvaltare Charlotta Faxén i Dagens Industris senaste sändning av Börsrådet.

Läs mer
Lasse och Martin mini

Intervju: Topprankad fondförvaltare väljer storbolag

I Dagens Industri berättar förvaltare Lars Bergkvist om de största innehaven i Lannebo Sverige Plus. Fonden är utvald som en av elva topprankade fonder och Dagens Industri analyserar vilka storbolag som dominerar i portföljerna. Lars Bergkvist förklarar att han i sin aktiva förvaltning styrs av hur aktien värderas i förhållande till bolagets potential och risk.

Läs mer
dummy

Jobbmöjlighet: Riskassistent

Studerar du finansiell ekonomi eller statistik på universitetet? Söker du ett intressant, lärorikt och meriterande arbete att kombinera med studierna? Har du ett gediget intresse för aktie- och räntemarknaden? Här är jobbet för dig!

Läs mer
Katarina Ponsbach EFN 16 januari 2017

Webb-TV: ränteförvaltare Katarina Ponsbach om framgångarna med kreditfonder

Se det senaste avsnittet av Ekonomi- och Finansnyheterna där ränteförvaltare Katarina Ponsbach berättar hur det går att skapa avkastning på obligationsmarknaden.

Läs mer
Peter graf 170102 mini

Stark byggindustri i Tyskland gynnar småbolagsfonderna

Stämningsläget i byggindustrin når nya höjder - allra starkast är utvecklingen i Tyskland. Lannebo Fonder är stora ägare i bostadsutvecklingsföretaget Bonava (tidigare en del av NCC). Det positiva makroklimatet för byggindustri i Tyskland gör investeringen särskilt intressant och analytiker Hjalmar Ek ser fram emot fortsatt värdeutveckling.

Läs mer
Logga Läkare Utan Gränser mini

Lannebo Fonder stödjer Läkare Utan Gränser

Samhällsengagemang är viktigt för Lannebo Fonder och vi väljer organisationer med omsorg för att se var vi kan göra verklig skillnad. I december hakar vi på Roger Akelius uppmaning att skänka pengar till Läkare Utan Gränser. Läs intervjun med VD Martin Öqvist i Dagens Industri.

Läs mer
Johan Ståhl, Lannebo , EFN

Webb-TV: förvaltare Johan Ståhl analyserar favoritbolag

Se det senaste avsnittet av Ekonomi- och Finansnyheterna där Lannebo Småbolags förvaltare Johan Ståhl väljer ut några favoritbolag han investerar i.

Läs mer
samtal

Lannebo Fonder välkomnar samgåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff

Lannebo Fonder är sedan flera år en av de största ägarna i kredithanteringsföretaget Intrum Justitia. I november annonserade Intrum Justitias styrelse ett föreslaget samgående med konkurrenten Lindorff. Som storägare och aktiv förvaltare har Lannebo Fonder analyserat och utvärderat affären i detalj.

Läs mer
nyhet_carsten_ulrik

Intervju: ”Kvalitetsbolagen har gått lite sämre än de cykliska”

Den nya fonden Lannebo Europa Småbolag har varit igång i 1,5 månad. Vad har hänt i portföljen och hur ser förvaltarna på marknaden? Läs en intervju med Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard.

Läs mer
peter graf 161201 mini

Stigande räntor: hur påverkas räntefonderna?

Den amerikanska räntan stiger, medan den europeiska och svenska än så länge ligger hyfsat still. Hur påverkas Lannebo Fonders räntefonder i ett försiktigt stigande ränteläge?

Läs mer

Starkt stämningsläge i svensk ekonomi: positivt för Lannebo Fonders portföljbolag

Stämningsläget i den svenska ekonomin förbättras ytterligare. Det visar Konjunkturinstitutets barometer för november. Lannebo Fonder har flera tunga innehav inom bygg- och tillverkningsindustrin som är de stora vinnarna.

Läs mer
Peter Lagerlöf

Dollarn urstark: gynnar många av Lannebo Fonders svenska innehav

Den amerikanska dollarn har stärkts kraftigt. Mot kronan är den på sin högsta nivå sedan finanskrisen för åtta år sedan. Vad beror utvecklingen på och hur påverkas en aktiv förvaltare med fokus på Sverige? Förvaltare Peter Lagerlöf kommenterar.

Läs mer
ISK eller aktiekonto

Webb-TV: ”Ingen tvekan, det är två starka bolag som går samman”

Lyssna på förvaltare Peter Lagerlöf i måndagens direktsändning av Ekonomi- och Finansnyheterna (EFN). Han presenterar makrostatistik och kommenterar Intrum Justitias planerade förvärv av Lindorff, som även gynnar aktiefonden Lannebo Småbolag som har stort innehav i Intrum Justitia.

Läs mer
city

Amerikanska presidentvalet: viss positiv effekt men stor osäkerhet

Tre dagar har gått sedan Donald Trumps skräll som segrare i det amerikanska presidentvalet. Lannebo Fonders förvaltare kommenterar det nya läget.

Läs mer
nyhet_carsten_ulrik

Fondrapport: Lannebo Europa Småbolag

Den nya fonden Lannebo Europa Småbolag har varit igång i tre veckor. Portföljen är investerad till fullo och består av 30 lovande småbolag i Europa, främst inom verkstad och finans.

Läs mer
dummy

Jobbmöjlighet: Administratör till Kundtjänst

Är du en strukturerad och serviceinriktad person med viss erfarenhet från administrativt kundarbete? Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i centrala Stockholm. Vi erbjuder dig en intressant roll i en spännande bransch. Välkommen med din ansökan omgående!

Läs mer
Peter graf mini

Makrokommentar: bättre tillväxt i Europa, än i USA

För femte kvartalet i rad var tillväxten på årsbasis starkare i euroområdet än i USA. Tillväxttakten har dock dämpats något jämfört med 2015.

Läs mer
thumb nail avanza play

Webb-TV: ”Förvaltaren berättar”

Charlotta Faxén som förvaltar Lannebo Sverige Flexibel och Lannebo Mixfond intervjuas i Avanza Play.

Läs mer
dummy

Hållbara investeringar och konsten att undvika minor

Hållbara investeringar var temat för årets stora träff för finansiella rådgivare. ”Independence Day” arrangeras av Lannebo Fonder tillsammans med två andra fristående fondförvaltare; East Capital och Skagen.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo

Världens bästa teknologifond

Claes Murander utses till världens bästa teknologiförvaltare av Citywire. Av 177 rankade fonder har Claes Muranders fond Lannebo Vision haft bäst avkastning de senaste 3 åren, 122,4%.

Läs mer
Fondförvaltare Lannebo, förvaltarrum

Lannebo Europa Småbolag är igång!

Under första handelsdagen har förvaltarna Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard investerat merparten av fondförmögenheten i 30 utvalda småbolag i Europa. Målet är att investera i 30-40 bolag (av Europas totalt 8 000 småbolag) och äga aktierna i minst 3 år.

Läs mer
dummy

Idag startar Lannebo Europa Småbolag

Lannebo Europa Småbolag är aktiefonden som tar Lannebo Fonders aktiva förvaltning vidare ut i Europa

Läs mer
dummy

Så investerar du i nya fonden

Den 17 oktober startar Lannebo Europa Småbolag. Intresset är stort och du kan investera på förhand.

Läs mer
dummy

Podd: ”Jag tror aktiva förvaltare lyckas bättre med småbolag”

Lannebo Europa Småbolag, fonden som startar den 17 oktober, nämns som intressant nyhet i Nordnets sparpodd. Börsskribent Peter Benson och Nordnets sparekonom Joakim Bornold pratar om de nyrekryterade danska förvaltarna och att Lannebo Fonder både har ambitionen att vara, och verkligen är, aktiva förvaltare.

Läs mer
Förvaltare Lannebo Europa Småbolag

Event med förvaltarna

Två topp-presterande danskar, vi kan skapa avkastning i räntefonder och vikten av att inte bli kompis med investeringsbolagen – det var några av budskapen när Lannebo Fonder bjöd in 200 kunder till Fotografiska museet.

Läs mer
play_europa_smabolag

TV: Lyssna på Lannebo Fonders nya förvaltare

Den 17 oktober startar Lannebo Europa Småbolag. Hör förvaltarna berätta hur de väljer bolag att investera i och varför de tror på aktiv förvaltning. Missa inte heller att investera från start!

Läs mer
dummy

Podd: ”Höstens absolut mest intressanta fondnyhet”

Lannebo Europa Småbolag, som startar den 17 oktober, utses av kapitalförvaltare Thomas Holmström på fondmarknaden.se som den mest intressanta fondnyheten. ”Att Lannebo Fonder rekryterar två så riktigt vassa förvaltare är ett fantastiskt tillskott” säger Thomas Holmström om de två nya förvaltarna Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard som börjar hos Lannebo Fonder den 1 oktober. Duon som ska bygga upp Lannebo Europa Småbolag, har under 10 år förvaltat SEB:s europeiska småbolagsfond och utsågs av fondmarknaden.se till årets bästa europaaktör 2014 och 2015. Fondskribenten Sofia Ullerstam framhåller också förvaltarnas tidigare resultat: ”Det är ytterst ovanligt att en fond lyckas få 5 stjärnor hos Morningstar på såväl 3, 5 som 10 års sikt.”

Läs mer
dummy

TV: Lannebo Fonders förvaltare om börsläget

Förvaltare Peter Lagerlöf deltog i dagens direktsändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör honom förklara bankaktiernas betydelse för en effektiv penningpolitik och ge några funderingar kring storbolagen som tyngt index den senaste tiden.

Läs mer
dummy

TV: Lannebo Fonders förvaltare om en intressant investering

Förvaltare Charlotta Faxén deltog i dagens direktsändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör henne förklara varför småbolagen går så mycket bättre än de största och lyssna på ett lovande bolag hon just besökt och investerat i.

Läs mer
dummy

Snart startar nya fonden

Snart startar Lannebo Europa Småbolag. Missa inte chansen att investera från början.

Läs mer
dummy

Så arbetar en aktiv förvaltare med företagsobligationer

Lannebo Fonders förvaltare Katarina Ponsbach deltog i dagens sändning av EFN (Ekonomi- och Finansnyheterna). Hör henne förklara kredit-rating, exemplifiera en high yield-produkt samt förklara skillnaden mellan aktie- och kreditsyn.

Läs mer
dummy

Drivkrafter i småbolag

Ny fond och drivkrafter i småbolag, var temat när Lannebo Fonder träffade 100 rådgivare vid en lunchträff i Stockholm

Läs mer
dummy

”Vi fokuserar på bolagsanalys”

Lyssna på förvaltare Charlotta Faxén i Börsrådet

Läs mer
dummy

Brexit – Vad händer nu?

Den rådgörande folkomröstningen i Storbritannien om medlemskapet i EU resulterade i en knapp men ändå klar seger för att Storbritannien ska lämna EU. Vi har bett en av våra förvaltare, Peter Lagerlöf, att klargöra eventuella konsekvenser av utfallet.

Läs mer
dummy

Reseberättelse Kina

Charlotta Faxén åkte till Kina och besökte bolag. Läs om hennes intryck från resan.

Läs mer
dummy

Lannebo Fonder rekryterar två prisbelönta portföljförvaltare från SEB och kommer att lansera en ny fond, Lannebo Europa Småbolag

Lannebo Fonder har rekryterat Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard som närmast kommer från SEB Investment Management i Danmark. Där har de sedan 2006 mycket framgångsrikt förvaltat SEB:s europeiska småbolagsfonder samt institutionella uppdrag. Fonderna har vid ett flertal tillfällen belönats med utmärkelser för de förvaltningsresultat som Carsten och Ulrik har presterat och har dessutom fem stjärnor i Morningstar på 3, 5 och 10 års sikt.

Läs mer
dummy

Träffa Lannebo Fonder i Almedalen

Vi arrangerar två seminarier i Almedalen måndagen den 4 juli. Klicka för att läsa mer!

Läs mer
egg

Varför ska man investera i småbolag?

Lyssna på vår småbolagsförvaltare Johan Ståhl som gästade börslunch hos EFN.

Läs mer
nyhet_goran

Vilka är Lannebo Fonder?

Lyssna till Göran Espelund, vår styrelseordförande och en av grundarna, beskriva varför de valde att starta Lannebo Fonder år 2000 och vad som särskiljer vårt sätt att bedriva aktiv förvaltning

Läs mer
tablet

Branschanalys – teknologisektorn

Halvvägs in i rapportsäsongen för det första kvartalet 2016 är det tydligt att tillväxten för flera stora globala företag är svag. Den svenska kullagertillverkaren, SKF, som brukar vara en bra indikator på den globala industrikonjunkturen, tappade 9 procent av försäljningen varav 6 procent var organiskt. Caterpillar, som är en av världens största tillverkare av utrustning för gruv- och anläggningsarbeten, tappade 24 procent av försäljningen under årets första kvartal. Den internationella valutafonden, IMF, har successivt justerat ner prognosen för global BNP-tillväxt under 2016 vilket även syns i aktieanalytikernas negativa vinstrevideringar för året. Men finns det bolag som trots en svag konjunktur lyckas växa?

Läs mer
dummy

Deklarationsdags

Många ställer frågor om schablonintäkten, här får du svar

Läs mer
dummy

Vi har för närvarande problem med Internet och mejl

Det går bra att kontakta Kundtjänst på 08-5622 5222, växeln på 08-5622 5200 eller ringa den medarbetare du vill ha kontakt med.

Läs mer
dummy

Sänkt rörlig avgift på Lannebo Småbolag Select från och med 1 april 2016

Lannebo Fonder sänker den rörliga avgiften på Lannebo Småbolag Select för att göra fonden ännu bättre för sina andelsägare

Läs mer
dummy

Ytterligare utmärkelser till Lannebo Fonder!

Denna gång är det Thomson Reuters, som via Lipper Fund Awards, delar ut flera priser till Lannebo Fonder

Läs mer
claes_nyhet

Lyssna till Claes Murander, förvaltare av Lannebo Vision

10:e mars deltog Lannebo Fonder på ett av Sveriges största privatekonomiska event, Avanza Forum. Där höll bland annat Claes Murander, förvaltare av Lannebo Vision, ett seminarium där han beskrev fonden och några investeringscase inom teknologisektorn. Lyssna gärna du också!

Läs mer
Daniel Sundqvist vinnare, Lannebo

Lannebo Fonder utnämnt till Årets Fondbolag 2015

Det var Söderberg & Partners som vid en presentation av deras analyssammanställning för 2015, kallad Trafikljusrapporten, gav utmärkelsen till Lannebo Fonder.

Läs mer
dummy

Begäran om ID-handling

I dagarna har vi skickat ut en påminnelse till flera av våra andelsägare

Läs mer
Lannebo fonder, priser, prisbelönt bolag

Lannebo Fonder utsett till Årets Stjärnförvaltarbolag 2015!

Prisregn över Lannebo Fonder! Di & Morningstar har idag utsett Lannebo Fonder till Årets Stjärnförvaltarbolag 2015.

Läs mer
dummy

Fondförvaltare sitter still i börsraset

Det har varit en stökig inledning på året där utvecklingen på den kinesiska aktiemarknaden varit spektakulär. Börshandeln har redan stoppats två gånger efter kraftiga fall, stödköp av aktier har initierats och förbudet mot att sälja ut aktieinnehav bland större investerare har förlängts. Dessutom försvagas yuanen.

Läs mer
Peter_L_20151211_play

Makrouppdatering med Peter Lagerlöf

Höstens börsutveckling har varit skakig. Hör vår förvaltare Peter Lagerlöf reflektera kring marknaden nu och framöver.

Läs mer