Den 28/3 är det halvdag för alla våra fonder pga skärtorsdagen, förutom europafonderna och Lannebo Teknik.

Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Lotta i konferensrum 400×267

Förvaltarintervju: Målinriktad kombination

För förvaltaren Charlotta Faxén är utmaningen att hitta den precis rätta kombinationen av aktier och räntor. I en intervju beskriver hon arbetet närmre.

Läs mer
dummy

Ny förvaltare till Lannebo Fonder

Johan Nilke blir i april ny förvaltare av aktiefonden Lannebo Vision med fokus på tillväxtbranscher.

Läs mer
båda loggorna

Lannebo Europa Småbolag får pris

Lannebos Europafond premieras för förvaltningsresultatet under 2017 och utses till Årets Nykomling av Fondmarknaden.se och Årets Uppstickare av Privata Affärer.

Läs mer
Framsida årsberättelse nyhetsbild

Fonderna under året

I årsberättelsen redovisas fondernas utveckling och de viktigaste marknadshändelserna summeras. Vi gör, som alltid, vårt yttersta för att fortsätta leverera goda förvaltningsresultat. Tveka inte att kontakta oss vid frågor kring fonderna och förvaltningen.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter december

2017 är till ända och börsutvecklingen var stark över helåret. Vinsterna steg medan marknadsräntorna i stort sett var oförändrade. Lannebos fonder levererade positiv avkastning med Lannebo Europa Småbolag och Lannebo Småbolag i spetsen.

Läs mer
Claes Hemberg nyhetsbild

I media: ”Lannebo Småbolag bästa PPM-fond”

Lannebo Småbolag uppmärksammas i Dagens Industri som den bäst presterande PPM-fonden sedan starten för 17 år sedan. I systemet finns 900 fonder och med en avkastning på 922 procent sedan PPM:s start har Lannebo Småbolag högst avkastning.

Läs mer
Nyhetsbild Peking elbilar

Förvaltarintervju: ”Femårsplanen styr allt i Kina!”

Peter Lagerlöf förvaltar Lannebo Mixfond, Lannebo Komplett och Lannebo Sverige Flexibel. Som aktiv förvaltare är en viktig del i vardagen att träffa bolag och ta fram underlag för egna analyser av företag, branscher och sektorer. I december var han i Kina för en djupdykning i förutsättningarna på den kinesiska marknaden för svenska bolag.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter: så går fonderna

I november backade börserna något trots en fortsatt stark konjunkturstatistik. De flesta av Lannebos fonder gick bättre än sina jämförelseindex under månaden.

Läs mer
diplom 400×267

Lannebo Fonder rankas högst av fonddistributörer

Lannebo Fonder hamnar i topp i Kantar SIFO Prosperas årliga undersökning.

Läs mer
dummy

Sammandrag: förvaltarträff med Lannebo Fonder

Vad händer på marknaderna? Hur går fonderna? Går det att skapa avkastning i ett klimat med minusräntor? Och varför är Europa intressant nu? Två hundra andelsägare samlades vid en träff med Lannebos förvaltare för att lyssna på fondpresentationer. Det blev en interaktiv kväll med många frågor och diskussioner.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter: så går fonderna

Den positiva trenden på världens börser fortsatte i oktober. Månaden präglades av börsbolagens kvartalsrapporter och det bestående intrycket är att företagen visar fortsatt tillväxt och att vinsterna ökar i stadig takt. Läs mer om varje fonds utveckling i månadsrapporterna.

Läs mer
Carsten och Ulrik

Intervju: Ett år med Lannebo Europa Småbolag

Lannebo Europa Småbolag fyller ett år idag! Fonden är upp 27 procent* sedan start och det förvaltade kapitalet är 3,8 miljarder kronor. Förvaltarna svarar på fyra korta frågor om framgångarna.

Läs mer
nyhetsbild peter och karin content komplett

Balans med fond-i-fond

Lannebo Komplett investerar i ett urval av Lannebos fonder. I portföljen finns både publika fonder och specialfonder samt en mix av aktie- och räntefonder. Här förklarar förvaltarna fondens inriktning.

Läs mer
Göran DI TV

Webb-TV: ”Vi behöver en nyanserad debatt”

I DI Börsmorgon får Lannebo Fonders grundare frågan om vilka marknader man bör satsa på nu. ”Jag tror att man på alla marknader kan hitta duktiga förvaltare som hittar bra aktier som skapar värde över tid” säger Göran Espelund som också vill nyansera debatten om aktiv kontra passiv förvaltning. ”Om du bara är ute efter att exponera dig mot börsen och vill ha låg kostnad så har indexfonderna en funktion att fylla. Men då ska du veta att de kan vara både riskfyllda och övervärderade”.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter

Den stora majoriteten av Lannebos fonder överträffade sina index under månaden samt ligger väl över jämförelseindexen på 1, 3 och 5 års sikt*.

Läs mer
Nyhetsbild Lotta och Fredrik Thule produkter

Portföljbolag: ”Thules produkter ligger i tiden”

Lannebo Fonder är stora ägare i Thule genom flera fonder. När bolaget arrangerade kapitalmarknadsdag var förvaltare Charlotta Faxén och riskhanteringsansvarig Fredrik Silfver på plats.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo

Förvaltarintervju: Teknik för en ny tid

AI, VR, AR och IoT är några av de tekniktrender som spås förändra våra liv. Bakom de hajpade buzzorden finns intressanta investeringsmöjligheter, menar Lannebo Fonders teknikförvaltare.

Läs mer
Martin Wallin, Lannebo

Förvaltarintervju: Martin Wallin tar huvudansvaret för Lannebo Sverige, Sverige Plus och Utdelningsfonden

Lannebo Sverige var en av de fem ursprungsfonderna när Lannebo Fonder startade år 2000. Den som placerat i fonden sedan start kan idag glädjas åt en avkastning på totalt 347 procent*. Bakom fondens framgångar står förvaltarteamet Martin Wallin och Lars Bergkvist. Nu går Lars i pension och Martin tar huvudansvaret för teamets fonder. Läs en intervju med förvaltarna.

Läs mer
Kattis EFN ny nyhetsbild

Webb-TV: Så resonerar ränteförvaltaren

”Vi som investerar i företagsobligationer har vårt absoluta fokus på kreditrisk”. Hör ränteförvaltare Katarina Ponsbach Carlsson förklara skillnaden mellan räntor och företagsobligationer och hur det går att skapa långsiktigt hög, riskjusterad avkastning i ett lågt ränteklimat.

Läs mer
Carsten och Ulrik lågupplöst nyhetsbild

Förvaltarintervju: ”Disciplin i allt vi gör”

Med en avkastning kring 19 procent hittills i år ligger Lannebo Europa Småbolag i toppen bland europeiska småbolagsfonder. Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard beskriver sin formel.

Läs mer
Peter Lagerlöf nyhetsbild 170815

Vad händer?

Peter Lagerlöf är förvaltare på Lannebo Fonder med lång bakgrund som analyschef i finansbranschen. Här ger han sin syn på konjunkturen, börsläget och viktiga händelser framöver.

Läs mer
Halvårsredogörelse ny nyhetsbild

Halvårsredogörelse

I redogörelsen för första halvåret kan du läsa om marknadens utveckling och få en översikt över fondernas resultat.

Läs mer
Peter Lagerlöf ny nyhetsbild augusti

Makrokommentar: Peter Lagerlöf summerar första halvåret

"Mest utmärkande tycker jag var den låga volatiliteten. Aktiekursrörelserna var ovanligt små och ränterörelserna begränsade. Ekonomiska och politiska risker hamnade i skymundan och istället låg fokus på den starkare globala tillväxten och stigande bolagsvinster."

Läs mer
Lotta porträtt nyhetsbild_03

Poddradio: ”Jag investerar i bolag som tjänar pengar”

Hör förvaltare Charlotta Faxén analysera börsläget och svensk ekonomi i senaste P1 Ekonomiekot Extra. Börsen har stigit med 38 procent på ett år och senaste kvartalsrapporterna var över förväntningarna för den stora majoriteten av börsbolag. Samtidigt befinner vi oss i ett unikt ekonomiskt läge med minusränta i kombination med låg inflation och stark konjunktur. Hur tänker en förvaltare som Charlotta Faxén i ett sådant läge? Hur investerar hon för långsiktigt värde till rimlig risk?

Läs mer
Johan Ståhl nyhetsbild 3

Förvaltarintervju: ”Det har varit en makalös resa”

Energibolaget NIBE firar 20 år på börsen. Allt började i Markaryd för över 60 år sedan – idag har bolaget verksamhet och försäljning på fem kontinenter. Aktiefonden Lannebo Småbolag har ägt NIBE Industrier i mer än tio år och är idag sjunde största ägare. Johan Ståhl kommenterar utvecklingen.

Läs mer
Carsten och Ulrik by car ny hemsida

Förvaltarintervju: ”Just nu är vi särskilt uppmärksamma på värderingar”

”Satsa på Europa och aktiva fonder” skriver Privata Affärers fondskribent och väljer in Lannebo Europa Småbolag i rekommendationsportföljerna. Flera andra fondexperter säger detsamma. Lannebo Europa Småbolag är fortfarande relativt nystartad men har fått stor uppmärksamhet, inte minst de senaste månaderna då den legat i topp i avkastningstabellerna. Läs en intervju med fondens förvaltare som tänker långsiktigt och noga balanserar sitt risktagande.

Läs mer
Johan Ståhl och Mats Gustafsson, Lannebo Bonava

Förvaltarintervju: ”Bonava visar riktigt bra siffror i Tyskland”

När bostadsutvecklaren Bonava i fjol knoppades av från NCC valde förvaltarna Johan Ståhl och Mats Gustafsson att öka sina innehav. De hade under flera år varit stora ägare i NCC och när Bonava delades ut till aktieägarna ansåg de att aktien var attraktivt värderad, inte minst eftersom den främsta tillväxtdrivaren skulle bli den stora marknaden i Tyskland. Nu, knappt ett år senare, är förvaltarna nöjda med sina investeringar.

Läs mer
Martin Öqvist, Lannebo

Lannebo Fonders VD om domen i HFD: ”En seger för aktiv förvaltning”

Genom en dom nyligen meddelad av Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) står det nu tydligt att en aktiefond kan använda hela det placeringsutrymme som lagstiftningen ger. HFD ger Lannebo Fonder rätt mot Finansinspektionen och slår fast att en aktiefond kan ha en koncentrerad portfölj med så få innehav som 16.

Läs mer
Peter Lagerlöf, Lannebo årsstämma Bravida

Förvaltarintervju: ”Jag gillar Bravida”

Lannebo Fonder är tredje största ägare i byggbolaget Bravida. Peter Lagerlöf, som bland annat förvaltar Lannebo Mixfond, sitter i valberedningen och utvärderar bolagsstyrelsens arbete. Det blir ett tiotal möten per år och han ser ett stort värde för sina andelsägare att han som aktiv ägare kan påverka strategiskt viktiga frågor. ”Just nu äger vi ca sju procent av Bravida. Är man positiv till nordisk bygg- och infrastrukturkonjunktur tycker jag att Bravida är en given investering”, säger Peter Lagerlöf i samband med bolagets årsstämma och rapportering för första kvartalet 2017.

Läs mer
Börsrådet Lotta ny hemsida

Di-TV: ”Verkstadsbolagen går överraskande bra”

Se förvaltare Charlotta Faxén kommentera rapportsäsongen i Dagens Industris Börsrådet. Industribolagen har varit den sektor som varit i fokus under våren och de starka resultat bolagen uppvisat är enligt Charlotta Faxén överraskande. ”Det blir intressant att följa den här sektorn och se hur bolagen rapporterar vid nästa kvartals slut i juli”, säger Charlotta som ändå väljer SKF som en aktie att sälja då bolaget visat sämst hävstång på marginalen.

Läs mer
Carsten och Ulrik by computer screen ny hemsida

Månadsrapporter: börsbolagens kvartalsrapporter bekräftar förstärkt konjunktur

April blev en stark börsmånad och börsbolagens kvartalsrapporter dominerade nyhetsflödet. Rapporterna lyfte börserna ytterligare uppåt och så även flera av Lannebos fonder. Lannebo Europa Småbolag steg med 7,2 procent. Läs förvaltarnas kommentar i den senaste månadsrapporten.

Läs mer
peter

Webb-TV: Peter Lagerlöf kommenterar kvartalsrapporter och visar aktuella marknadssiffror

Rapportsäsongen är i full gång. Se Ekonomi- och Finansnyheterna där förvaltare Peter Lagerlöf visar aktuella makrosiffror och belyser några bolagsrapporter och aktiekurser.

Läs mer
diagram_1070x533

Fondinformation: Lannebo Pension blir Lannebo Komplett

Den 7 april byter fondandelsfonden Lannebo Pension namn till Lannebo Komplett. Fonden stöps samtidigt om från specialfond till värdepappersfond vilket gör den tillgänglig för fler sparare. Som andelsägare i tidigare Lannebo Pension behöver du inte vidta några åtgärder.

Läs mer
Månadsrapporter mars 2017 mini

Månadsrapporter: stark utveckling i mars

De flesta av Lannebo Fonders totalt 16 fonder gick bättre än sina jämförelseindex i mars som generellt sett var en stark månad.

Läs mer
Karin Haraldsson och Katarina Carlsson, Lannebo

Hur påverkas räntefonder av förändringar i marknadsräntan?

Karin Haraldsson och Katarina Ponsbach förvaltar Lannebos tre räntefonder. Deras strategi att fokusera på kort bindningstid av räntan i varje obligation blir särskilt viktig när marknadsräntorna stiger. Med kort bindningstid kan deras fonder följa med när marknadsräntan rör sig uppåt.

Läs mer
Peter Lagerlöf EFN 23 mars mini

Webb-TV: Uppdatering kring oljepriset, verkstads- och jordbruksindustrin

Se det senaste avsnittet av Ekonomi- och Finansnyheterna där förvaltare Peter Lagerlöf förklarar varför oljelagren är rekordstora just nu och vilka effekter det kan få på cykliska aktier. Peter beskriver även utvecklingen inom nordisk verkstad och konstaterar att ingen rabatt råder på nordiska verkstadsaktier.

Läs mer
rörelse

Resereportage: ”Ökad optimism bland verkstadsbolag i USA”

Peter Lagerlöf som förvaltar Lannebo Mixfond, Lannebo Flexibel och Lannebo Pension, är nyss hemkommen från en verkstadsresa i USA. "En viktig del i mitt arbete som aktiv förvaltare är att träffa bolagen för att höra om utvecklingen direkt från källan och få förståelse för varje bolags utsikter, produkter och konkurrentsituation", säger Peter Lagerlöf.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo förvaltarrum

Dagens Industri: ”Här är bästa svenska teknikfonderna”

Teknikfonden Lannebo Vision listas som fondfavorit för den långsiktige investeraren i en färsk marknadsanalys från Söderberg & Partners, skriver Dagens Industri.

Läs mer
Johan Ståhl mini

Dagens Nyheter: ”Sverigefonder tung vinnare”

Dagens Nyheter analyserar aktiefonders avkastning på lång sikt och konstaterar att Sverigefonder varit en vinnande kategori med en genomsnittlig uppgång på 110 procent under tio år. Aktiefonden Lannebo Småbolag som givit en avkastning på 213 procent hamnar i topp på listan av 160 Sverigefonder som DN analyserat. ”Skillnaden är stor och som sparare ska man inte se alla Sverigefonder som en homogen grupp. Fonden påverkas av den enskilde förvaltarens förmåga att hitta aktier.”

Läs mer
dummy

Eventinformation: lokal för event i Göteborg är Elite Plaza

Viktig information till dig som anmält dig till eventet i Göteborg den 15 mars: platsen är Elite Plaza på Västra Hamngatan 3.

Läs mer
hemsida_nyhet_puff

Lannebo Fonder rankas högst bland Sveriges finansiella rådgivare

För andra året i rad hamnar Lannebo Fonder i topp i TNS SIFO Prosperas årliga undersökning bland Sveriges finansiella rådgivare. Undersökningen baseras på intervjuer med drygt 100 rådgivare som rankar Sveriges 20 största fondbolag. Intervjufrågorna täcker en mängd områden som fondernas avkastning, förvaltarnas kompetens, fondbolagens säljstöd samt service, kvalitet och effektivitet.

Läs mer
ex-rel-bg-img

Fondinformation: Lannebo Pension blir Lannebo Komplett

Fondandelsfonden Lannebo Pension kommer under våren att stöpas om och få en något förändrad placeringsinriktning. Fonden byter namn till Lannebo Komplett och fortsätter att vara en fond-i-fond. Mer information kommer under våren.

Läs mer
Karin och Kattis på Cramobygge mini

Reportage: möt Lannebo Fonders ränteförvaltare

Långräntorna har börjat krypa uppåt. Då gäller det att ha räntefonder som har förutsättningar att klara sig bra ändå. Våra räntefonder fokuserar på kreditrisk och minimerar ränterisken. Varje investering görs utifrån en grundlig kreditanalys av bolagens förmåga att fullgöra sina åtaganden. Läs ett reportage med ränteförvaltarna Karin Haraldsson och Katarina Ponsbach.

Läs mer
peter

Webb-TV: Peter Lagerlöf kommenterar börsläget

Se Peter Lagerlöf i Ekonomi- och Finansnyheterna där han kommenterar börsens utveckling, sammanfattar makroindikatorer och lyfter några intressanta aktier.

Läs mer
Göran Espelund i förvaltarrum, Lannebo

”Aktiv förvaltning tål att granskas” – debattartikel i Dagens Industri

Lannebo Fonders grundare och styrelseordförande Göran Espelund skriver tillsammans med Didner & Gerges styrelseordförande Henrik Didner om värdet av äkta aktiv förvaltning, effekterna av indexnära förvaltning och om vikten av att förstå skillnaden mellan olika placeringsinriktningar.

Läs mer
Distributionsschema mini

Lannebo Fonder hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar utökar sitt fondutbud i en stor satsning för ökad kundnöjdhet. Från och med idag finns Lannebo Vision, Lannebo Sverige Plus och den nya fonden Lannebo Europa Småbolag i Länsförsäkringars utbud.

Läs mer
Lotta EFN 170207 mini

Webb-TV: ”Det går bra för svenska börsbolag”

Rapportsäsongen är i full gång och bevakas förstås noga av våra förvaltare. Se Charlotta Faxén i Ekonomi- och Finansnyheterna där hon sammanfattar läget och ger några exempel på särskilt intressanta bolag.

Läs mer
dummy

Utdelning 30 januari

Lannebo Utdelningsfond och Lannebo Corporate Bond B har lämnat utdelning

Läs mer
Lannebo Direkt 2017_1 mini

Magasin från Lannebo Fonder

Läs det senaste numret av Lannebo Direkt där förvaltarna berättar om fonderna, det gångna året, investeringar och utmaningar framöver. Tidningen innehåller också en sammanställning av fondernas resultat och annan viktig information.

Läs mer
Årsberättelse mini

Årsberättelse 2016

Lannebo Fonders årsberättelse för fonderna 2016 är publicerad. Läs den direkt på webben eller beställ hem den kostnadsfritt.

Läs mer
Peter Lagerlöf EFN 25 januari 2017

Webb-TV: Peter Lagerlöf förklarar konjunkturoptimismen

Lannebo Fonders makroekonom och förvaltare Peter Lagerlöf i dagens avsnitt av Ekonomi- och Finansnyheterna: "På bara sex månader har konsensus på marknaden gått från konjunkturskepticism till –optimism. Andelen förvaltare som är överviktade i aktier stiger och tillväxtprognoser för 2017 justeras upp."

Läs mer