Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Martin och Robin vid siffran 10 glada_RGB_800x600

Di: Ta rygg på succéförvaltarna

Di:s analysredaktion har plockat ut de tio bästa Sverigefonderna de senaste tio åren och analyserat innehaven. Lannebo Sverige är en av fonderna som lyfts fram.

Läs mer
Maria.Nordqvist

Lannebo satsar på folkbildning i privatekonomi

Lannebo har sedan starten varit djupt rotade i sparfrågor. Nu har Lannebo gått med i nätverket Gilla Din Ekonomi för att stödja utbildning och kunskapsspridning om privatekonomi.

Läs mer
Göran sittande

Två av tre svenskar vill välja själva i PPM

Pensionsmyndigheten arbetar för att kraftigt begränsa möjligheten till egna val i PPM. Detta trots att två av tre sparare själva vill välja fonder enligt en undersökning från Fondbolagens förening.

Läs mer
Bästa fondförvaltarna

Månadsrapport: Vinstvarningar och svaga makroindikatorer

September präglades av fortsatt svaga konjunktursignaler och vinstvarningar från flera bolag. Trots detta blev det en stark börsmånad där flera av Lannebos fonder utvecklades bättre än sina jämförelseindex.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

Charlotta Faxén: ”Rapportperioden blir otroligt viktig”

Charlotta Faxén har en försiktig syn på börsen framåt och har under året valt att fokusera mer på defensiva bolag i hälsovårdssektorn. Hör vad hon tror om börshösten hos Di Börsmorgon.

Läs mer
Kontor detaljer

Ändring av fondbestämmelser

Från och med den 1 november genomförs ett antal förändringar i fondbestämmelserna för åtta av Lannebos fonder.

Läs mer
Westrup_190617_0078 2.jpg

Förvaltarduon: “Så hittar vi guldkornen bland europeiska småbolag”

Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard, som förvaltar Lannebo Europa Småbolag, berättar om hur de vände nedgång 2018 till uppgång 2019.

Läs mer
borssnacklotta&peter

Mixduon: ”Vi vill göra en hållbarhetsfond på ett nytt sätt”

Lannebos förvaltare Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf gästar podden Börssnack. Hör deras syn på hållbarhet, aktivt ägande och hur de tror att börsen kommer att utvecklas till årsskiftet.

Läs mer
Mats Gustafsson 3

Mats Gustafsson: ”Jag letar efter välskötta bolag med rimlig värdering”

Mats Gustafsson är sedan tio år förvaltare för specialfonden Lannebo Småbolag Select. I intervju med Affärsvärlden berättar han om portföljens trotjänare och hur han hittar guldkorn i börsens mindre populära sektorer.

Läs mer
Maria.Nordqvist

Maria Nordqvist: ”Ett hållbarhetsarbete som inte sticker huvudet i sanden”

Äntligen försöker finansbranschen driva verklig förändring i hållbarhetsfrågorna. Det skriver Maria Nordqvist, hållbarhetsansvarig på Lannebo.

Läs mer
DD5I5209-klar 1104×736

Peter Lagerlöf: Stora möjligheter trots skakig börs

Lannebos förvaltare Peter Lagerlöf om favoritbolagen i portföljen, möjligheterna inom förnybar energi och den svaga kronans påverkan på börsen.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

Nytt nummer av Lannebo Magasin

Läs det senaste numret av Lannebo Magasin där förvaltarna berättar om fonderna, det första halvåret 2019, investeringar och utmaningar framöver.

Läs mer
Helen Broman

Helen Broman: ”Långsiktighet skapar möjlighet”

Helen Broman, aktieanalytiker hos Lannebo, ger sin syn på marknaden i Di Börsmorgon. Hon berättar om möjligheter när marknaden viker och varför hon ser en uppsida i det svenska mjukvarubolaget Sinch.

Läs mer
indexfonder

Lannebos Mixduo om konjunkturoro och investeringar

Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf ansvarar tillsammans för fyra av Lannebos fonder. I Placera TV berättar förvaltarduon om möjligheter, risker i marknaden och sin investeringsstrategi.

Läs mer

Ny på jobbet: Oliver Welin Odeback, Back Office-assistent

Oliver Welin Odeback arbetar sedan augusti 2019 deltid inom Back Office samtidigt som han studerar teknisk fysik på KTH. Här berättar Oliver varför finansbranschen lockar och vad han ser mest fram emot att lära sig på Lannebo.

Läs mer
Makro

Månadsrapport: Börsturbulens och centralbanksfokus

Handelskrig och fortsatt stimulans från centralbankerna satte tonen för marknaderna under augusti. Lannebos räntefonder stod emot turbulensen väl, samtidigt som aktiefonder med högre risk tappade.

Läs mer
viktor.strom.bred

Ny på jobbet: Viktor Ström, kommunikationsansvarig

Viktor Ström är sedan augusti 2019 kommunikationsansvarig på Lannebo. Här berättar Viktor hur han vill lyfta Lannebos hållbarhetsarbete och sin bakgrund som journalist.

Läs mer
Claes 400×270

Lannebos Claes Murander pratar småbolag hos EFN

Claes Murander, förvaltare av specialfonderna Lannebo NanoCap, Lannebo MicroCap och Lannebo MicroCap II, deltog i EFN Börslunch för att berätta hur det är att analysera börsens minsta bolag.

Läs mer
Lotta och Peter nyhetsbild

Lannebo Mixfond en av Dagens industris blandfondsfavoriter

Di:s privatekonomiska expert lyfter fram Lannebo Mixfond som ett attraktivt alternativ för sparare som letar avkastning i minusräntans värld.

Läs mer
Erik medarbetarintervju

Ny på jobbet: Erik Gebro, ansvarig för internationell försäljning

Erik Gebro är sedan maj 2019 ansvarig för internationell försäljning på Lannebo. Här berättar Erik hur han ska ta Lannebo utanför Sverige och varför han brinner för försäljning och kundkontakt.

Läs mer
Karin och Katarina2

Minusränta på kontot och betalt för att ta bolån?

Lannebos ränteförvaltare Karin Haraldsson och Katarina Ponsbach Carlsson förklarar vad effekterna av minusräntan kan bli för svenska sparare.

Läs mer
Carsten och Ulrik by computer screen ny hemsida

Movestic plockar in Lannebo Europa Småbolag

Försäkringsplattformen Movestic Liv & Pension tar in Lannebo Europa Småbolag som nytt sparalternativ för kunder och rådgivare.

Läs mer
Nyhetsbild Maria i fåtölj

Dagens industri: Lannebo bäst bland hållbarhetsfonderna

Dagens industris analysredaktion lyfter Lannebo Sverige Hållbar som den fond med bäst kombination av hög avkastning och högt hållbarhetsbetyg.

Läs mer
Vattenfall 400×225

Halvårsredogörelse 2019

I halvårsredogörelsen redovisas fondernas utveckling och de viktigaste marknadshändelserna summeras. Vi gör, som alltid, vårt yttersta för att fortsätta leverera goda förvaltningsresultat. Tveka inte att kontakta oss vid frågor kring fonderna och förvaltningen.

Läs mer
dummy

Information gällande PPM

Lannebo Europa Småbolag och Lannebo Komplett avregistreras från fondtorget för premiepension. Här förklarar vi anledningen till det.

Läs mer
Karin, sprid risken 400×267

Förvaltarintervju: Sprid risken

Är du intresserad av ett sparande med lite lägre risk än aktiefonder? Då ska du titta närmare på företagsobligationsfonder. Lannebos förvaltare Karin Haraldsson reder ut begreppen.

Läs mer
Linkedin Lipper

Fler utmärkelser till Lannebo

Fantastiska bekräftelser på att vi gör många saker rätt när Lannebo nu fick ta emot hela tre priser i det nordiska urvalet i Lipper Fund Awards 2019!

Läs mer
Peter Kina vy 400×267

Reportage: Nu stimulerar Kina ekonomin igen

Vår förvaltare Peter Lagerlöf var nyligen i Kina och träffade framför allt svenska verkstadsbolag. Läs mer om varför han besöker bolagen i Kina samt om hans intryck från resan.

Läs mer
Office_Daniel_Door

Lannebo rankas högst för fjärde året i rad

För fjärde året i rad hamnar Lannebo i topp i Prosperas årliga undersökning bland fondrådgivare i hela landet.

Läs mer
Martin och Johan på scenen 400×267

Lannebo – Best Equity House Sweden 2019

Varje år uppmärksammar Morningstar de fonder och fondbolag som presterat bäst i branschen. Vid årets prisutdelning tog Lannebo Fonder hem förstapriset i kategorin "Best Equity House Sweden".

Läs mer
Mats Gustafsson, Lannebo

Att äga med ansvar

Mats Gustafsson, ägaransvarig på Lannebo, berättar om uppgiften att äga med ansvar. Snart stundar bolagsstämmosäsongen för börsbolagen. På bolagsstämman har alla aktieägare rätt att utöva sitt inflytande. Som enskild sparare kan det vara svårt, därför är det vår uppgift att tillvarata våra fondsparares intressen. Valberedningen lägger förslag om bland annat styrelseledamöter och ersättning till dem, vilket stämman sedan beslutar om. Lannebo sitter för tillfället i 28 valberedningar och röstade under 2018 på 81 bolagsstämmor.

Läs mer
Fonder tips

Nya visioner

2018 blev turbulent med handelskrig, räntehöjningar och brexit – men också framgångsrikt för Lannebo Vision. Förvaltaren Johan Nilke sammanfattar – och blickar framåt.

Läs mer
Världen 400×267

Reportage: Världen i ett vägskäl

Kommer de låga marknadsräntorna bestå? Vad händer med tillväxten? Lannebos Peter Lagerlöf ringar in några trender och avgörande skiften ur ett globalt perspektiv.

Läs mer
A°rets Sverigefond 2018 400×267

Lannebo Sverige Plus är Årets Sverigefond 2018!

Lannebo Sverige Plus utses till Årets Sverigefond 2018 av Privata Affärer med motiveringen ”En aktiv Sverigefond som gasar och bromsar med kontroll.”

Läs mer
Årsberättelse 400×268

Årsberättelse 2018

I årsberättelsen redovisas fondernas utveckling och de viktigaste marknadshändelserna summeras. Vi gör, som alltid, vårt yttersta för att fortsätta leverera goda förvaltningsresultat. Tveka inte att kontakta oss vid frågor kring fonderna och förvaltningen.

Läs mer
Nyhetsbild Maria i fåtölj

Reportage: Hållbar aktiv förvaltning

Hållbara företag är bra för miljön och samhället – och ofta mer lönsamma. Maria Nordqvist berättar om ett disciplinerat arbetssätt, branschens utmaningar och hur man pushar bolagen i rätt riktning.

Läs mer
Lotta och Peter nyhetsbild Nordic Equities

Fondnyhet! Lannebo Sverige Hållbar

Lannebos fonder integrerar hållbarhet i alla investeringsbeslut, men i den nya fonden har hållbarhet en mer avgörande roll.

Läs mer
Nyhetsbild Sverige Plus

Tioårsjubileum och högst avkastning!

Lannebo Sverige Plus fyller tio år och har högst avkastning bland Sverigefonder på Morningstar: 382 procent! (jämförelseindex SIXPRX 274 procent under perioden 20081211-20181211)

Läs mer
nyhetsbild martin och robin

Lannebo Sverige tar över Affärsvärldenfonden

Idag genomförs fusionen mellan Lannebo Sverige och Affärsvärldenfonden genom så kallad absorption. Andelsägarna i Lannebo Sverige behöver inte vidta några åtgärder och inga kostnader eller skattekonsekvenser uppkommer för fondandelsägarna.

Läs mer
Karin Lannebo Magasin 2 2017_nyhetsbild

Förvaltarintervju: Räntefokus på Norden

Karin Haraldsson om räntefonder, aktiv förvaltning och varför Norden är en attraktiv marknad.

Läs mer
Lotta och Peter nyhetsbild

”Dynamiskt i Norden”

Norden som investeringsområde möjliggör spridning inom såväl sektorer som geografier och valutor. Lannebo Nordic Equities utgörs av handplockade portföljbolag där förvaltarna ser potential till stigande vinster och växande utdelningar över tid och vars aktier de bedömer ha en tilltalande värdering. I en intervju förklarar de sin process och varför Norden är dynamiskt.

Läs mer
Nyhetsbild Mats ej zoom

Aktivt ägande – ett sätt att ta ansvar

Hur ska man som enskild sparare kunna påverka vad som händer i företagen? Intervju med Mats Gustafsson, ny ägaransvarig på Lannebo.

Läs mer
Johan N (3) kopiera

Förvaltarintervju: Tekniksprånget

Tekniska innovationer sköljer över världen – och självklart uppstår då också stora möjligheter. Johan Nilke förklarar hur han förvaltar teknikfonden Lannebo Teknik.

Läs mer
Lannebo Fonder

Första halvåret 2018: kommentar kring marknadsläget och redogörelse för fonderna

”Utsikterna för god avkastning på aktiemarknaden är gynnsamma för den långsiktige spararen. Potentialen på kort sikt är dock begränsad då resultatet och effekterna av de pågående handelskonflikterna är osäkra”, skriver förvaltare Peter Lagerlöf.

Läs mer
Nyhetsbild Kina

Resereportage: kontrasternas Kina

"Kina är komplext och mångfacetterat. Många saker fascinerar, inte minst samspelet mellan teknisk utveckling och samhällsstagnation", skriver förvaltaren Robin Pettersson i ett resereportage.

Läs mer
Lotta och Peter nyhetsbild Nordic Equities

Ny fond! Lannebo Nordic Equities

Norden är ett centralt investeringsområde i många av Lannebos fonder. Området möjliggör spridning inom såväl sektorer som geografier och valutor. Nu drar vi nytta av vår erfarenhet och kunskap kring makroanalys, fundamental bolagsanalys och kännedom om de olika regionerna – och startar en renodlad nordisk aktiefond!

Läs mer
shutterstock_bro 400×267

Investeringssparkonto!

Nu erbjuder vi den uppskattade sparformen investeringssparkonto (ISK). På kontot kan du samla ditt sparande i alla Lannebos olika fonder. Enskilda transaktioner behöver inte deklareras, du betalar enbart en årlig skatt (schablonskatt) på värdet av ditt sparande.

Läs mer
Lotta och Peter nyhetsbild

Fondinformation: Lannebo Sverige Flexibel blir Mixfond Offensiv

Idag byter Lannebo Sverige Flexibel namn till Lannebo Mixfond Offensiv. Fonden stöps samtidigt om från specialfond till värdepappersfond vilket gör den tillgänglig för fler sparare. Lannebo Mixfond Offensiv förvaltas utifrån samma strategi som vår uppskattade blandfond Lannebo Mixfond, men med en högre aktieandel.

Läs mer
Martin Öqvist porträtt nyhetsbild

Lannebos vd till styrelsen för Fondbolagens förening

Martin Öqvist, vd för Lannebo Fonder, har valts in i Fondbolagens förenings styrelse.

Läs mer
dummy

Jobbmöjlighet: International Sales Director

Nu tar vi steget ut i världen! Har du omfattande erfarenhet av finansbranschen och internationell försäljning? Då kan det mycket väl vara dig vi söker!

Läs mer
Johan Ståhl o Fredrik Silfver

Intervju: ”Uppdraget att hantera risk”

Stresstest. Kvantitativa modeller. Och sunt förnuft. Förvaltare Johan Ståhl och riskansvarig Fredrik Silfver beskriver olika perspektiv på riskanalys.

Läs mer