Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

_DSC6024 1104×736

Faxén om AstraZeneca: ”Unikt med så positiva resultat”

Läkemedelsbolaget AstraZeneca är ett av de största innehaven i flera av Lannebos fonder. Under påsken kom bolaget med mycket positiva besked gällande läkemedel mot lungcancer.

Läs mer
Helen Broman, Johan Nilke, Lannebo Teknik, Lannebo Teknik Småbolag

Lannebo Teknik på plus för året

Tekniksektorn har stått stark genom coronakrisen. Trots kraftiga börsfall och analkande lågkonjunktur noterar fonden Lannebo Teknik nu en uppgång under året.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

Charlotta Faxén: ”Positivt att vi valt bort oljesektorn”

Bolag inom sektorer som fossila bränslen, tobak och alkohol finns inte i Lannebos fonder. En strategi som visat sig gynnsam under året, inte minst för fonden Lannebo Sverige Hållbar.

Läs mer
Karin ftg-obligationer

Analyschefen: ”Dags att köpa företagsobligationer”

Morningstars analyschef Jonas Lindmark ser ett köpläge i företagsobligationsfonder efter nedgången i mars. "Förräntningstakten har ökat kraftigt", konstaterar Lannebos Karin Haraldsson.

Läs mer
Team Småbolag helsida

Webbseminarium med Lannebo Småbolag

Under onsdagen höll Lannebo det fjärde webbmötet med uppdateringar om marknaden. Här kan du lyssna i efterhand på mötet med Hjalmar Ek och Johan Ståhl, förvaltare av fonden Lannebo Småbolag.

Läs mer
Småbolagsfonder

Lannebo utökar exkludering av kontroversiella branscher

Samtliga Lannebos fonder har per april 2020 infört exkluderingskriterier. Inga fonder äger, eller kommer att äga, bolag verksamma inom fossila bränslen, alkohol, pornografi, spel, tobak eller vapen.

Läs mer
Maria Nordqvist, Lannebo Hållbarhetsansvarig

Därför lämnar Lannebo vissa branscher helt

Från och med nu kommer Lannebo inte investera i kontroversiella branscher som spel och tobak. Maria Nordqvist, hållbarhetsansvarig på Lannebo, förklarar varför detta är ett viktigt steg i Lannebos hållbarhetsarbete.

Läs mer
Tekniksprånget med Johan Nilke

Nilke: ”Techbolagen klarar sig relativt väl”

Kan coronakrisen bana väg för en digitaliseringsvåg hos företagen? Se Johan Nilke, förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, i intervju om marknadsläget och möjligheterna framåt.

Läs mer
Johan Ståhl

Johan Ståhl: ”Vi står inte i vägen för utdelningsstopp”

Allt fler börsbolag väljer att skjuta upp eller ställa in sina aktieutdelningar. Johan Ståhl, förvaltare av Lannebo Småbolag ser det inte som ett problem. ”Det är bra att bolagen tar ansvar”, säger han.

Läs mer
Göran 3

Intervju: ”Smartare än index”

Lannebos styrelseordförande Göran Espelund om varför aktiv förvaltning presterar bättre än indexfonder. Här är den avslöjande statistiken.

Läs mer
Lannebo fonder, våra fonder

Samtliga Lannebos fonder öppnar för handel

Samtliga fonder som i fredags stängde för handel har åter öppnats. Alla Lannebos fonder går nu att köpa och sälja som vanligt.

Läs mer
Lannebo vinnare Prospera

Lannebo fondrådgivarnas favorit – för femte året i rad

För femte året i rad hamnar Lannebo i topp i Prosperas årliga undersökning bland fondrådgivare i hela landet.

Läs mer
Makro

Uppdatering: Lannebo Likviditetsfond och Lannebo Mixfond öppnas

Fonderna Lannebo Likviditetsfond och Lannebo Mixfond kommer åter att öppnas för handel efter att under fredagen tillfälligtvis varit stängda.

Läs mer
Kontor detaljer

Information om senareläggning

Lannebo har den 20 mars beslutat att senarelägga handel av fondandelar i flera fonder.

Läs mer
Skrapa

Vanliga frågor och svar om senareläggning

En rad svenska fondbolag, däribland Lannebo, beslutade fredagen den 20 mars att senarelägga handeln i ett antal företagsobligationsfonder. Här besvarar vi några av de vanligaste frågorna.

Läs mer
Göran sittande

Göran Espelund: ”Vore oansvarigt att inte stänga fonder”

Lannebos styrelseordförande om senareläggningen i Lannebos företagsobligationsfonder.

Läs mer
Karin

Räntefonder – stigande avkastning men sjunkande kurser

Företagsobligationsmarknaden har liksom aktiemarknaden visat kraftiga rörelser de senaste veckorna. Att företagsobligationsfonder förändras i så snabb takt som vi nu ser är ovanligt, förklarar Lannebos förvaltare Karin Haraldsson.

Läs mer
JohanMartin

Kommentar: ”Lönlöst jämföra en nedgång med en annan”

Varje situation är unik, så även denna. Det finns däremot vissa generella mönster som återkommer vid varje kraftig nedgång.

Läs mer
Göran sittande

Kraftiga fall på aktiemarknaden: Så agerar Lannebo

Spridningen av det nya coronaviruset och ett fallande oljepris har orsakat stora nedgångar på aktiemarknaden. Lannebos styrelseordförande Göran Espelund kommenterar marknadsläget.

Läs mer
Color Line company visit

Så påverkas företagsobligationer av marknadsoron

Coronavirus och prisfallet på olja har skapat stark turbulens på världens finansmarknader. Lannebos förvaltare Karin Haraldsson berättar hur företagsobligationer påverkas och hur hon agerar i fonderna.

Läs mer
Westrup_190617_0078 2.jpg

Nygamla Lannebofonder kliver in på PPM

Fonden Lannebo Europa Småbolag gör comeback på PPM, samtidigt som fonden Sverige Hållbar görs tillgänglig för första gången.

Läs mer
dummy

Webbsändning: Lannebo och East Capital om marknaden

Lannebos styrelseordförande Göran Espelund och Peter Elam Håkansson, ansvarig förvaltare för East Capital om marknadsutvecklingen.

Läs mer
fondanalys

Börsen corona: Så agerar Lannebos förvaltare

Det nya coronaviruset har fått världens börser i gungning. Så här ser Lannebos förvaltare på börsen och framtidsutsikterna.

Läs mer
Kollage 7

Bästa PPM-fonderna senaste tio åren

Tidningarnas Telegrambyrå, TT, har sammanställt de bästa fonderna i PPM de senaste 10 åren. Bland de tio bästa fonderna kommer två från Lannebo. Se vilka här.

Läs mer
Göran PPM 2

Lannebo svarar regeringen om PPM

I ett remissvar till regeringen avstyrker Lannebo förslaget om ett nytt Premiepensionssystem. Utredningen är framhastad och bristfällig, skriver Lannebos vd Martin Öqvist och styrelseordförande Göran Espelund.

Läs mer
karinkattis

Fondnyhet: Lannebo Sustainable Corporate Bond

Sverige har tagit världsledningen inom gröna obligationer för att finansiera näringslivets omställning till en mer hållbar framtid. Nu kan även Lannebos direktkunder ta del av tillgångsslaget genom den nya fonden Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Color Line company visit

Lannebo High Yield: Femstjärnig femåring

I förra veckan firade Lannebos företagsobligationsfond Lannebo High Yield fem år. Vi ställde fem frågor till förvaltarna Karin Haraldsson och Katarina Ponsbach Carlsson.

Läs mer
DD5I5131-klar hemsida

Peter Lagerlöf: “Svag start för tillväxten 2020”

2019 blev ett historiskt starkt börsår. Peter Lagerlöf, förvaltare på Lannebo, summerar lärdomarna från året och ger sin syn på fortsättningen av 2020. Vad talar för och emot ännu ett starkt börsår?

Läs mer
nilke

Johan Nilke: “Teknikbolagens vinster viktiga för börsutvecklingen”

Johan Nilke, förvaltare av fonderna Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, gästade under tisdagen EFN Börslunch för att prata om IT-jättarnas kommande rapporter.

Läs mer
Anteckning 2020-01-10 133330

Rekordår för företagsobligationer

Företagsobligationsfonder har lockat allt fler sparare under 2019. Lannebos förvaltare Karin Haraldsson berättar i EFN:s Börslunch om hennes syn på marknaden.

Läs mer
Tekniksprånget med Johan Nilke

Lannebo Teknik slog soffliggarna

När PPM-året 2019 summeras sticker en av Lannebos fonder ut särskilt. Lannebo Teknik blev näst bäst i kategorin globalfonder och slog därmed högriskfonden AP7.

Läs mer
Kollage 5

Lannebos förvaltare: Så blir börsåret 2020

Hur kommer marknaden att utvecklas under året? Vi frågade Lannebos förvaltare vad de tror om börsåret 2020.

Läs mer
Göran sittande

Göran Espelund: Indexfonder helt ointresserade av ägaransvar

Under stämmosäsongen 2019 satt börsens största ägare inte i en enda valberedning. Deras affärsidé är att åka snålskjuts. Det skriver Lannebos styrelseordförande och medgrundare Göran Espelund i en debattartikel.

Läs mer
_DSC6602

Helen Broman i Di:s Börsråd

Helen Broman, förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, berättar i Di:s Börsråd om tre aktieinnehav som hon tror långsiktigt på.

Läs mer

Movestic tar in Lannebo Teknik Småbolag

Försäkringsplattformen Movestic Liv & Pension tar in Lannebo Teknik Småbolag som nytt sparalternativ för kunder och rådgivare.

Läs mer
180912021_1

Lannebo etta i valberedningstoppen

Hållbarhet och ägarstyrning är något som alltid varit en del i Lannebos kärna. Det syns tydligt när årets deltagande i valberedningar sammanställs.

Läs mer
Martin Ö förvaltarrum2

Sänkt ränta för ISK-konton 2020

Vid årsskiftet sänks skatten på ISK-konton. En allt mer populär sparform inte minst för Lannebos fondsparare.

Läs mer
Kollage 5

November: Makrolättnader fick börsen att stiga

November blev ännu en månad i raden av starka börsmånader under 2019. Flera av Lannebos fonder fick en rejäl skjuts uppåt.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

Starkt första år för Lannebo Nordic Equities

Charlotta Faxén ser tillbaka på ett och ett halvt år med Lannebo Nordic Equities, fonden som investerar i nordiska kvalitetsbolag.

Läs mer
Tekniksprånget med Johan Nilke

Johan Nilke i Di:s Börsråd

Johan Nilke, förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, lyfter i Di:s Börsråd fram tre aktieinnehav som han tror lite extra på.

Läs mer
Helen

Helen Broman i Di-TV om streamingtrenderna

Konkurrensen om de digitala tittarna skärps ytterligare när Disney har gett sig in i streamingkriget. Helen Broman diskuterar marknaden med Jon Åsberg i Di Börsmorgon.

Läs mer
Göran i förvaltarrum

80 miljarder skäl att fira

Lannebos sparare passerade i november en drömgräns: Det totala värdet i Lannebos fonder gick över 80 miljarder kronor. Det är mer än någonsin tidigare.

Läs mer
Helen

Krönika: Så skriver Disney sin framgångssaga

När Disney nu lanserat sin streamingtjänst är det tydligt hur bolaget vill formulera sin framgångssaga, det skriver Helen Broman förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag.

Läs mer
Kollage 3

Oktober: Rapporter gav bränsle till börsuppgång

Oktober blev ännu en stark börsmånad och flera av Lannebos fonder utvecklades mycket väl. Lannebo Småbolag stack ut särskilt med en rad kanonrapporter från fondens innehav.

Läs mer

Lannebo lanserar global teknikfond

Med den nya fonden Lannebo Teknik Småbolag vill förvaltarna Helen Broman och Johan Nilke vaska fram de långsiktiga vinnarna ur den snabba teknikutvecklingen runt om i världen. För att klara det har duon identifierat sex tillväxtteman som investeringarna kretsar kring.

Läs mer
diagram_1070x533

Lannebo Vision byter namn till Lannebo Teknik

Från den 1 november byter fonden Lannebo Vision namn till Lannebo Teknik. Förändringen påverkar inte fondens inriktning eller verksamhet i övrigt.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

SvD: Så tjänar du på hållbara investeringar

Lannebos fond Sverige Hållbar fortsätter att göra avtryck i hållbarhetsdebatten. "Vi ser inte hållbarhet och avkastning som två skilda saker", säger förvaltaren Charlotta Faxén i en intervju med SvD.

Läs mer
Göran PPM 2

Göran Espelund: “Hög tid att prata allvar om PPM”

Dagens industri skriver under rubriken "Fondslakt hotar småbolag" om planerna på att drastiskt minska antalet fonder i PPM. "Det är hög tid att den här frågan tas på allvar", säger Göran Espelund på Lannebo.

Läs mer
Helen Broman

Helen Broman i Di: ”Tryggt att ha i portföljen”

Di skriver om "doldisaktier" som småspararna kan ha missat. En av de aktier som lyfts fram är BTS Group där Lannebo är fjärde största ägare.

Läs mer
Martin och Robin vid siffran 10 glada_RGB_800x600

Di: Ta rygg på succéförvaltarna

Di:s analysredaktion har plockat ut de tio bästa Sverigefonderna de senaste tio åren och analyserat innehaven. Lannebo Sverige är en av fonderna som lyfts fram.

Läs mer