Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

dummy

Ny förvaltare till Lannebo Fonder

Johan Nilke blir i april ny förvaltare av aktiefonden Lannebo Vision med fokus på tillväxtbranscher.

Läs mer
båda loggorna

Lannebo Europa Småbolag får pris

Lannebos Europafond premieras för förvaltningsresultatet under 2017 och utses till Årets Nykomling av Fondmarknaden.se och Årets Uppstickare av Privata Affärer.

Läs mer
Framsida årsberättelse nyhetsbild

Fonderna under året

I årsberättelsen redovisas fondernas utveckling och de viktigaste marknadshändelserna summeras. Vi gör, som alltid, vårt yttersta för att fortsätta leverera goda förvaltningsresultat. Tveka inte att kontakta oss vid frågor kring fonderna och förvaltningen.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter december

2017 är till ända och börsutvecklingen var stark över helåret. Vinsterna steg medan marknadsräntorna i stort sett var oförändrade. Lannebos fonder levererade positiv avkastning med Lannebo Europa Småbolag och Lannebo Småbolag i spetsen.

Läs mer
Claes Hemberg nyhetsbild

I media: ”Lannebo Småbolag bästa PPM-fond”

Lannebo Småbolag uppmärksammas i Dagens Industri som den bäst presterande PPM-fonden sedan starten för 17 år sedan. I systemet finns 900 fonder och med en avkastning på 922 procent sedan PPM:s start har Lannebo Småbolag högst avkastning.

Läs mer
Nyhetsbild Peking elbilar

Förvaltarintervju: ”Femårsplanen styr allt i Kina!”

Peter Lagerlöf förvaltar Lannebo Mixfond, Lannebo Komplett och Lannebo Sverige Flexibel. Som aktiv förvaltare är en viktig del i vardagen att träffa bolag och ta fram underlag för egna analyser av företag, branscher och sektorer. I december var han i Kina för en djupdykning i förutsättningarna på den kinesiska marknaden för svenska bolag.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter: så går fonderna

I november backade börserna något trots en fortsatt stark konjunkturstatistik. De flesta av Lannebos fonder gick bättre än sina jämförelseindex under månaden.

Läs mer
diplom 400×267

Lannebo Fonder rankas högst av fonddistributörer

Lannebo Fonder hamnar i topp i Kantar SIFO Prosperas årliga undersökning.

Läs mer
dummy

Sammandrag: förvaltarträff med Lannebo Fonder

Vad händer på marknaderna? Hur går fonderna? Går det att skapa avkastning i ett klimat med minusräntor? Och varför är Europa intressant nu? Två hundra andelsägare samlades vid en träff med Lannebos förvaltare för att lyssna på fondpresentationer. Det blev en interaktiv kväll med många frågor och diskussioner.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter: så går fonderna

Den positiva trenden på världens börser fortsatte i oktober. Månaden präglades av börsbolagens kvartalsrapporter och det bestående intrycket är att företagen visar fortsatt tillväxt och att vinsterna ökar i stadig takt. Läs mer om varje fonds utveckling i månadsrapporterna.

Läs mer
Carsten och Ulrik

Intervju: Ett år med Lannebo Europa Småbolag

Lannebo Europa Småbolag fyller ett år idag! Fonden är upp 27 procent* sedan start och det förvaltade kapitalet är 3,8 miljarder kronor. Förvaltarna svarar på fyra korta frågor om framgångarna.

Läs mer
nyhetsbild peter och karin content komplett

Balans med fond-i-fond

Lannebo Komplett investerar i ett urval av Lannebos fonder. I portföljen finns både publika fonder och specialfonder samt en mix av aktie- och räntefonder. Här förklarar förvaltarna fondens inriktning.

Läs mer
Göran DI TV

Webb-TV: ”Vi behöver en nyanserad debatt”

I DI Börsmorgon får Lannebo Fonders grundare frågan om vilka marknader man bör satsa på nu. ”Jag tror att man på alla marknader kan hitta duktiga förvaltare som hittar bra aktier som skapar värde över tid” säger Göran Espelund som också vill nyansera debatten om aktiv kontra passiv förvaltning. ”Om du bara är ute efter att exponera dig mot börsen och vill ha låg kostnad så har indexfonderna en funktion att fylla. Men då ska du veta att de kan vara både riskfyllda och övervärderade”.

Läs mer
dummy

Månadsrapporter

Den stora majoriteten av Lannebos fonder överträffade sina index under månaden samt ligger väl över jämförelseindexen på 1, 3 och 5 års sikt*.

Läs mer
Nyhetsbild Lotta och Fredrik Thule produkter

Portföljbolag: ”Thules produkter ligger i tiden”

Lannebo Fonder är stora ägare i Thule genom flera fonder. När bolaget arrangerade kapitalmarknadsdag var förvaltare Charlotta Faxén och riskhanteringsansvarig Fredrik Silfver på plats.

Läs mer
Claes Murander, Lannebo

Förvaltarintervju: Teknik för en ny tid

AI, VR, AR och IoT är några av de tekniktrender som spås förändra våra liv. Bakom de hajpade buzzorden finns intressanta investeringsmöjligheter, menar Lannebo Fonders teknikförvaltare.

Läs mer
Martin Wallin, Lannebo

Förvaltarintervju: Martin Wallin tar huvudansvaret för Lannebo Sverige, Sverige Plus och Utdelningsfonden

Lannebo Sverige var en av de fem ursprungsfonderna när Lannebo Fonder startade år 2000. Den som placerat i fonden sedan start kan idag glädjas åt en avkastning på totalt 347 procent*. Bakom fondens framgångar står förvaltarteamet Martin Wallin och Lars Bergkvist. Nu går Lars i pension och Martin tar huvudansvaret för teamets fonder. Läs en intervju med förvaltarna.

Läs mer
Kattis EFN ny nyhetsbild

Webb-TV: Så resonerar ränteförvaltaren

”Vi som investerar i företagsobligationer har vårt absoluta fokus på kreditrisk”. Hör ränteförvaltare Katarina Ponsbach Carlsson förklara skillnaden mellan räntor och företagsobligationer och hur det går att skapa långsiktigt hög, riskjusterad avkastning i ett lågt ränteklimat.

Läs mer
Carsten och Ulrik lågupplöst nyhetsbild

Förvaltarintervju: ”Disciplin i allt vi gör”

Med en avkastning kring 19 procent hittills i år ligger Lannebo Europa Småbolag i toppen bland europeiska småbolagsfonder. Carsten Dehn och Ulrik Ellesgaard beskriver sin formel.

Läs mer
Peter Lagerlöf nyhetsbild 170815

Vad händer?

Peter Lagerlöf är förvaltare på Lannebo Fonder med lång bakgrund som analyschef i finansbranschen. Här ger han sin syn på konjunkturen, börsläget och viktiga händelser framöver.

Läs mer
Halvårsredogörelse ny nyhetsbild

Halvårsredogörelse

I redogörelsen för första halvåret kan du läsa om marknadens utveckling och få en översikt över fondernas resultat.

Läs mer