Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

dummy

Lannebo Fonder anställer Peter Lagerlöf från Carnegie!

Lannebo Fonder har anställt Carnegies analyschef Peter Lagerlöf som förvaltare i bolaget. Peter, som tillträder sin tjänst efter sommaren, kommer tillsammans med Lotta Faxén ansvara för förvaltningen av Lannebo Mix, Lannebo Sverige Flexibel samt Länsförsäkringar Sverige Aktiv.

Läs mer
dummy

Ändrad skatt för amerikanska utdelningar i fonder

Kupongskatten för fonder som får utdelning på sina innehav av amerikanska aktier ändras. Förändringen medför att fonder kommer att betala full kupongskatt, det vill säga 30 procent istället för som tidigare 15 procent.

Läs mer
dummy

Martin Wallin berättar om börsläget

Hör vad Martin som förvaltar Lannebo Sverige, Lannebo Sverige 130/30 och Lannebo Utdelningsfond har att säga om börsläget

Läs mer
dummy

Lotta Faxén i Avanzas börspanel

Nu är Avanzas Börspanel här med

Läs mer
dummy

Lotta Faxén i Börsrådet

Börståget går inte att stoppa, med låga räntor, introduktionsfest och stora fondinflöden. Men när allt ser ljust ut blir Börsrådets experter oroliga

Läs mer
dummy

Claes Murander, en av de fem bästa förvaltarna

Claes Murander, förvaltare av Lannebo Vision är utsedd av Citywire till en av de fem bästa förvaltarna inom teknologisektorn de senaste tre åren

Läs mer
dummy

Nu har vi stöd för Mobilt BankID

Mobilt BankID är en e-legitimation för mobiltelefoner och surfplattor

Läs mer
dummy

Fakta om PPM-systemet

Ofta påstår media och politiker att PPM-systemet är ett misslyckande. Bedöm själv genom att läsa bifogat PM från från Fondbolagens förening

Läs mer
dummy

Lannebo Fonder i sorg

Vår vän, kollega och förvaltare, Magnus Matstoms har hastigt lämnat oss. Magnus gick bort lördagen den 22 mars 2014 och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Läs mer
dummy

Ansvarsfulla Investeringar – UNPRI

Lannebo Fonder har antagit Förenta Nationernas (FN:s) Principer för Ansvarsfulla Investeringar även kallade UNPRI (United Nations Principles for Responsible Investment).

Läs mer
dummy

Pressmeddelande-Höganäs

Kommentar från Didner & Gerge Fonder och Lannebo Fonder med anledning av att H Intressenter fullföljer erbjudandet till aktieägarna i Höganäs.

Läs mer
dummy

Lannebo Fonders ställningstagande på Nolatos årsstämma 25 april 2013

Lannebo Fonder lade ner sina röster vid val av styrelse på Nolatos årsstämma med följande motivering;

Läs mer