Tobias Kaj

Förvaltare


Tobias förvaltar Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare? 

“Efter 21 år som aktieanalytiker valde jag att gå över till förvaltarrollen. De främsta skälen är att jag tror att mina kunskaper om fastighetsbolag ger mig förutsättningar att generera en bra avkastning, att produkten vi skapar saknas i marknaden och att det gav möjlighet att återigen jobba tillsammans med Philip Hallberg.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete? 

“Är det inte för sent att investera i fastighetsbolag? Samma fråga har jag fått under de senaste 15 åren som analytiker och mitt svar är fortfarande nej.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Möjligheten att träffa många fantastiska entreprenörer och få tillgång till deras kunskaper. Fastighetssektorn är dessutom en spegling av samhället vilket gör området väldigt brett.”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet? 

“Jag tycker själv att jag är riktigt bra på mitt jobb men sedan halvbra på ganska mycket, som att träna två av sönerna i fotboll och åka skidor med familjen.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Jag avser ha merparten av mitt sparande i Lannebo Fastighetsfond Select.”


Fakta Tobias Kaj 

Född: 1974
Familj: Gift och tre söner, 11, 8 och 5 år.
Bor: Hästhagen i Nacka
Utbildning: Civilekonomutbildning vid Stockholms Universitet
Bakgrund: Jag kom till Lannebo från ett jobb som aktieanalytiker på ABG och har tidigare haft motsvarande befattning på Carnegie, Handelsbanken samt Swedbank.
Förvaltar fonderna: Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.


 

Artiklar

Tobias Kaj

20 dec. 2021

Dags att flytta fokus – från förvaltning till byggprocessen

"Fastighetsbolagen tar en genväg när de inte rapporterar klimatpåverkan från nybyggnation. Det är hög tid att branschen tar ett helhetsansvar." Det skriver Tobias Kaj, förvaltare av Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.