Tobias Kaj

Förvaltare

Tobias Kaj arbetar som fondförvaltare för Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select. Han har varit anställd på Lannebo sedan 2021.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare? 

“Efter 21 år som aktieanalytiker valde jag att gå över till förvaltarrollen. De främsta skälen är att jag tror att mina kunskaper om fastighetsbolag ger mig förutsättningar att generera en bra avkastning, att produkten vi skapar saknas i marknaden och att det gav möjlighet att återigen jobba tillsammans med Philip Hallberg.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete? 

“Är det inte för sent att investera i fastighetsbolag? Samma fråga har jag fått under de senaste 15 åren som analytiker och mitt svar är fortfarande nej.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Möjligheten att träffa många fantastiska entreprenörer och få tillgång till deras kunskaper. Fastighetssektorn är dessutom en spegling av samhället vilket gör området väldigt brett.”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet? 

“Jag tycker själv att jag är riktigt bra på mitt jobb men sedan halvbra på ganska mycket, som att träna två av sönerna i fotboll och åka skidor med familjen.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Jag avser ha merparten av mitt sparande i Lannebo Fastighetsfond Select.”


Fakta Tobias Kaj 

Född: 1974
Familj: Gift och tre söner, 11, 8 och 5 år.
Bor: Hästhagen i Nacka
Utbildning: Civilekonomutbildning vid Stockholms Universitet
Bakgrund: Jag kom till Lannebo från ett jobb som aktieanalytiker på ABG och har tidigare haft motsvarande befattning på Carnegie, Handelsbanken samt Swedbank.
Förvaltar fonderna: Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.


 

Artiklar
Fastighet2

Lannebo Live: Fastighetssektorn – nuläge och framtidsutsikter

Hur klarar sig noterade fastighetsbolag i rådande miljö och hur ser utsikterna framgent ut? Tobias Kaj och Philip Hallberg berättar om sin syn på fastighetssektorn och varför nu kan vara ett bra läge att investera i noterade fastighetsbolag.

Läs mer
MicrosoftTeams-image (11)

Hög inflation: Så agerar Lannebos förvaltare

Den underliggande inflationen i Sverige klättrar vidare och var i januari den högsta på flera decennier. Så här ser Lannebos förvaltare på inflationen och börsen.

Läs mer
Philip&Tobias

Fastighetsförvaltarna bygger nytt

Toppanalytikerna Tobias Kaj och Philip Hallberg anslöt i höstas till Lannebos förvaltarteam. Med en helt egen filosofi och mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen har de startat Lannebo Fastighetsfond.

Läs mer