Tobias Kaj

Förvaltare

Tobias Kaj arbetar som fondförvaltare för Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select. Han har varit anställd på Lannebo sedan 2021.

Hur kommer det sig att du arbetar som fondförvaltare? 

“Efter 21 år som aktieanalytiker valde jag att gå över till förvaltarrollen. De främsta skälen är att jag tror att mina kunskaper om fastighetsbolag ger mig förutsättningar att generera en bra avkastning, att produkten vi skapar saknas i marknaden och att det gav möjlighet att återigen jobba tillsammans med Philip Hallberg.”

Vilken är den vanligaste frågan du får om ditt arbete? 

“Är det inte för sent att investera i fastighetsbolag? Samma fråga har jag fått under de senaste 15 åren som analytiker och mitt svar är fortfarande nej.”

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

“Möjligheten att träffa många fantastiska entreprenörer och få tillgång till deras kunskaper. Fastighetssektorn är dessutom en spegling av samhället vilket gör området väldigt brett.”

Vad är du riktigt bra på, utöver jobbet? 

“Jag tycker själv att jag är riktigt bra på mitt jobb men sedan halvbra på ganska mycket, som att träna två av sönerna i fotboll och åka skidor med familjen.”

Vilka fonder sparar du själv i?

“Jag avser ha merparten av mitt sparande i Lannebo Fastighetsfond Select.”


Fakta Tobias Kaj 

Född: 1974
Utbildning: Civilekonomutbildning vid Stockholms Universitet
Bakgrund: Jag kom till Lannebo från ett jobb som aktieanalytiker på ABG och har tidigare haft motsvarande befattning på Carnegie, Handelsbanken samt Swedbank.
Förvaltar fonderna: Lannebo Fastighetsfond och Lannebo Fastighetsfond Select.


 

Artiklar
72eac861-bdb1-4f52-ae5c-32cd7cd7ee89

Fastigheter i all ära – men god ledning är avgörande

Tobias Kaj och Philip Hallberg förvaltar Lannebos fastighetsfonder. De har följt noterade fastighetsbolag under lång tid och värdesätter en god ledning som har förmågan att fatta kloka investeringsbeslut och i slutändan generera värde för aktieägarna. Här berättar de hur deras bakgrund och samarbete har lagt grunden för deras unika investeringsfilosofi och hur de ser på utmaningar och möjligheter framöver. 

Läs mer
Future_16-9

Så blir 2024

Vart är världens och Sveriges ekonomi på väg? Har den gröna omställningen avstannat? Hur kommer det gå för den pressade fastighetsmarknaden? Vi bad fyra av Lannebos förvaltare att titta i kristallkulan och komma med sina bästa profetior för 2024.

Läs mer
Fastighet2

Lannebo Live: Fastighetssektorn – nuläge och framtidsutsikter

Hur klarar sig noterade fastighetsbolag i rådande miljö och hur ser utsikterna framgent ut? Tobias Kaj och Philip Hallberg berättar om sin syn på fastighetssektorn och varför nu kan vara ett bra läge att investera i noterade fastighetsbolag.

Läs mer