Lannebo-sponsrade UF nominerade till fredspriset

Organisationen bakom Ung Företagsamhet, som Lannebo sponsrar, är nominerade till Nobels fredspris. "Ett fantastiskt erkännande".

33922325848_9d7526342f_k

Lannebo är sedan årsskiftet partner till den ideella organisationen Ung Företagsamhet (UF) som utbildar gymnasieelever i Sverige i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.
“Lannebos investeringsfilosofi har sedan start varit att investera i företag och inte i en siffra på dataskärmen. Välskötta och framgångsrika företag är avgörande för en god värdeutveckling i Lannebos fonder. Därför är det naturligt för oss att stödja nästa generations företagande. Lannebo startades för drygt tjugo år sedan med en idé och vilja att skapa något eget, så vi har själva egna insikter och erfarenhet av företagande”, säger Mats Gustafsson

UF ingår i den globala och ideella utbildningsorganisationen JA Worldwide som nu har nominerats till Nobels fredspris 2022. JA Worldwides nomineras till priset mot bakgrund av organisationens framgångar med att stärka ungdomars egen förmåga att hantera sin ekonomiska situation.
“Nomineringen av JA Worldwide till Nobels fredspris är ett fantastiskt erkännande av nätverkets arbete att utbilda unga i ekonomi och företagande”, säger Mats Gustafsson.

Läs mer om Lannebos samhällsengagemang här

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

SaraRossiPhotography-5

07 dec. 2022

Årets Sparprofil 2022: Frida Bratt

Nordnets sparekonom Frida Bratt prisas som den person som gjort de viktigaste insatserna för svenskarnas sparande 2022.

Jeanette

13 dec. 2022

Ny på jobbet: Jeanette Kangur

Jeanette är ny COO på Lannebo. Hon ansvarar för hur verksamheten och våra olika enheter övergripande ska drivas, fungera och utvecklas framåt.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

20 jan. 2023

Tre anledningar att välja Lannebo Sustainable Corporate Bond

Lannebo Sustainable Corporate Bond fyller tre år i februari. Vad passar bättre än att lista tre skäl till att spara i fonden? Häng med!