Lannebo-sponsrade UF nominerade till fredspriset

Organisationen bakom Ung Företagsamhet, som Lannebo sponsrar, är nominerade till Nobels fredspris. "Ett fantastiskt erkännande".

33922325848_9d7526342f_k

Lannebo är sedan årsskiftet partner till den ideella organisationen Ung Företagsamhet (UF) som utbildar gymnasieelever i Sverige i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande.
“Lannebos investeringsfilosofi har sedan start varit att investera i företag och inte i en siffra på dataskärmen. Välskötta och framgångsrika företag är avgörande för en god värdeutveckling i Lannebos fonder. Därför är det naturligt för oss att stödja nästa generations företagande. Lannebo startades för drygt tjugo år sedan med en idé och vilja att skapa något eget, så vi har själva egna insikter och erfarenhet av företagande”, säger Mats Gustafsson

UF ingår i den globala och ideella utbildningsorganisationen JA Worldwide som nu har nominerats till Nobels fredspris 2022. JA Worldwides nomineras till priset mot bakgrund av organisationens framgångar med att stärka ungdomars egen förmåga att hantera sin ekonomiska situation.
“Nomineringen av JA Worldwide till Nobels fredspris är ett fantastiskt erkännande av nätverkets arbete att utbilda unga i ekonomi och företagande”, säger Mats Gustafsson.

Läs mer om Lannebos samhällsengagemang här

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Tova_Larsson-1600x900

23 mars 2023

Tova Larsson: “Vi vill att unga ska ha bra koll på sin ekonomi”

Tova Larsson reser land och rike runt och föreläser i skolklasser om privatekonomi. Ett viktigt uppdrag som skapar förutsättningar för ett mer jämställt samhälle. Självklart är Lannebo med och stöttar.

_Z9M8849 1600x900

17 apr. 2023

Frida Bratt: “Fortsätt månadsspara och sälj inte på grund av oro”

Med ett genuint samhällsengagemang och starkt rättvisepatos som bränsle gör hon skillnad för svenskarnas sparande. Vi möter Nordnets sparekonom Frida Bratt som utsetts till Årets Sparprofil av Lannebo.

Martin och Robin utan 10 1600x900

08 maj 2023

Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.