Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Namnlös design (9)

Aktiespararna har en gedigen historik av trovärdig bevakning av den svenska aktiemarknaden. Förbundets tidning Aktiespararen lyfter i senaste utgåvan fram Lannebo Fastighetsfond som en av fem fonder i tidningens offensiva fondportfölj.

I portföljen ingår förutom Lannebo Fastighetsfond också fonder från Aktiespararna, Cliens, Länsförsäkringar och Didner & Gerge.

Lannebo Fastighetsfond har liksom i stort sett alla aktiefonder haft en turbulent inledning på året. Under januari pressades börsen av inflationsoro och i februari tryckte Rysslands invasion av Ukraina ned kurserna ytterligare.
“Vi är dock övertygade om att det är bolagens underliggande utveckling som i det långa perspektivet är avgörande för kursutvecklingen. Vi ser det som osannolikt att kriget i Ukraina har en betydande påverkan på den svenska reglerade hyresbostadsmarknaden liksom för samhällsfastigheter vilket gör att vi fortsatt är trygga i den exponeringen vi valt i fonden”, skriver förvaltarna Tobias Kaj och Philip Hallberg i den månadsrapporten för februari.

Förvaltarna ser ljust på möjligheterna för resten av året.
“Efter den betydande korrigeringen för sektorn under inledningen av året anser vi att utsikterna för kursuppgång har förbättrats. Vi ser fortsatt goda utsikter för resultattillväxt i sektorn”, skriver förvaltarna.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Tova_Larsson-1600x900

23 mars 2023

Tova Larsson: “Vi vill att unga ska ha bra koll på sin ekonomi”

Tova Larsson reser land och rike runt och föreläser i skolklasser om privatekonomi. Ett viktigt uppdrag som skapar förutsättningar för ett mer jämställt samhälle. Självklart är Lannebo med och stöttar.

_Z9M8849 1600x900

17 apr. 2023

Frida Bratt: “Fortsätt månadsspara och sälj inte på grund av oro”

Med ett genuint samhällsengagemang och starkt rättvisepatos som bränsle gör hon skillnad för svenskarnas sparande. Vi möter Nordnets sparekonom Frida Bratt som utsetts till Årets Sparprofil av Lannebo.

Martin och Robin utan 10 1600x900

08 maj 2023

Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.