Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Namnlös design (9)

Aktiespararna har en gedigen historik av trovärdig bevakning av den svenska aktiemarknaden. Förbundets tidning Aktiespararen lyfter i senaste utgåvan fram Lannebo Fastighetsfond som en av fem fonder i tidningens offensiva fondportfölj.

I portföljen ingår förutom Lannebo Fastighetsfond också fonder från Aktiespararna, Cliens, Länsförsäkringar och Didner & Gerge.

Lannebo Fastighetsfond har liksom i stort sett alla aktiefonder haft en turbulent inledning på året. Under januari pressades börsen av inflationsoro och i februari tryckte Rysslands invasion av Ukraina ned kurserna ytterligare.
“Vi är dock övertygade om att det är bolagens underliggande utveckling som i det långa perspektivet är avgörande för kursutvecklingen. Vi ser det som osannolikt att kriget i Ukraina har en betydande påverkan på den svenska reglerade hyresbostadsmarknaden liksom för samhällsfastigheter vilket gör att vi fortsatt är trygga i den exponeringen vi valt i fonden”, skriver förvaltarna Tobias Kaj och Philip Hallberg i den månadsrapporten för februari.

Förvaltarna ser ljust på möjligheterna för resten av året.
“Efter den betydande korrigeringen för sektorn under inledningen av året anser vi att utsikterna för kursuppgång har förbättrats. Vi ser fortsatt goda utsikter för resultattillväxt i sektorn”, skriver förvaltarna.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

SaraRossiPhotography-5

07 dec. 2022

Årets Sparprofil 2022: Frida Bratt

Nordnets sparekonom Frida Bratt prisas som den person som gjort de viktigaste insatserna för svenskarnas sparande 2022.

Jeanette

13 dec. 2022

Ny på jobbet: Jeanette Kangur

Jeanette är ny COO på Lannebo. Hon ansvarar för hur verksamheten och våra olika enheter övergripande ska drivas, fungera och utvecklas framåt.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

20 jan. 2023

Tre anledningar att välja Lannebo Sustainable Corporate Bond

Lannebo Sustainable Corporate Bond fyller tre år i februari. Vad passar bättre än att lista tre skäl till att spara i fonden? Häng med!