Den 25/5 stänger fonderna och kundservice klockan 13.00. Mer info om handelsdagar:

Handelskalender 2022

Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Namnlös design (9)

Aktiespararna har en gedigen historik av trovärdig bevakning av den svenska aktiemarknaden. Förbundets tidning Aktiespararen lyfter i senaste utgåvan fram Lannebo Fastighetsfond som en av fem fonder i tidningens offensiva fondportfölj.

I portföljen ingår förutom Lannebo Fastighetsfond också fonder från Aktiespararna, Cliens, Länsförsäkringar och Didner & Gerge.

Lannebo Fastighetsfond har liksom i stort sett alla aktiefonder haft en turbulent inledning på året. Under januari pressades börsen av inflationsoro och i februari tryckte Rysslands invasion av Ukraina ned kurserna ytterligare.
“Vi är dock övertygade om att det är bolagens underliggande utveckling som i det långa perspektivet är avgörande för kursutvecklingen. Vi ser det som osannolikt att kriget i Ukraina har en betydande påverkan på den svenska reglerade hyresbostadsmarknaden liksom för samhällsfastigheter vilket gör att vi fortsatt är trygga i den exponeringen vi valt i fonden”, skriver förvaltarna Tobias Kaj och Philip Hallberg i den månadsrapporten för februari.

Förvaltarna ser ljust på möjligheterna för resten av året.
“Efter den betydande korrigeringen för sektorn under inledningen av året anser vi att utsikterna för kursuppgång har förbättrats. Vi ser fortsatt goda utsikter för resultattillväxt i sektorn”, skriver förvaltarna.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

REFINITIV LIPPER FUND AWARDS

12 apr. 2022

Lannebo Norden Hållbar prisas som bästa Nordenfond

Förvaltarduon Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf om nyckeln till framgången med Lannebo Norden Hållbar. "Vi har vågat satsa på bolag som nog har förbigått många andra."

Namnlös design

02 maj 2022

Ny på jobbet: Felix Lundqvist

Felix Lundqvist jobbar vid sidan av studierna på Lannebos marknadsavdelning. Ett sätt att få verklig inblick i finansbranschen. 

Namnlös design (6)

17 maj 2022

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som hållbarhetsansvarig 

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som ny chef för hållbarhet och ägarstyrning. Hon kommer närmast från rollen som Head of Active Ownership på Nordea Asset Management.