Aktiespararen: Lannebo Fastighetsfond in i fondportföljen

Aktiespararnas tidning Aktiespararen väljer in Lannebo Fastighetsfond i tidningens offensiva fondportfölj.

Namnlös design (9)

Aktiespararna har en gedigen historik av trovärdig bevakning av den svenska aktiemarknaden. Förbundets tidning Aktiespararen lyfter i senaste utgåvan fram Lannebo Fastighetsfond som en av fem fonder i tidningens offensiva fondportfölj.

I portföljen ingår förutom Lannebo Fastighetsfond också fonder från Aktiespararna, Cliens, Länsförsäkringar och Didner & Gerge.

Lannebo Fastighetsfond har liksom i stort sett alla aktiefonder haft en turbulent inledning på året. Under januari pressades börsen av inflationsoro och i februari tryckte Rysslands invasion av Ukraina ned kurserna ytterligare.
“Vi är dock övertygade om att det är bolagens underliggande utveckling som i det långa perspektivet är avgörande för kursutvecklingen. Vi ser det som osannolikt att kriget i Ukraina har en betydande påverkan på den svenska reglerade hyresbostadsmarknaden liksom för samhällsfastigheter vilket gör att vi fortsatt är trygga i den exponeringen vi valt i fonden”, skriver förvaltarna Tobias Kaj och Philip Hallberg i den månadsrapporten för februari.

Förvaltarna ser ljust på möjligheterna för resten av året.
“Efter den betydande korrigeringen för sektorn under inledningen av året anser vi att utsikterna för kursuppgång har förbättrats. Vi ser fortsatt goda utsikter för resultattillväxt i sektorn”, skriver förvaltarna.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (12)

15 sep. 2022

Ny på jobbet: Christian Herold

Christin Herold arbetar med tredjepartsdistribution på Lannebos försäljningsavdelning. En roll som innebär många spännande möten.

Namnlös design (13)

19 sep. 2022

Vem blir årets sparprofil 2022?

Vem har gjort den viktigaste insatsen för svenskarnas sparande i år? Det kommer Lannebo tillsammans med tidningen Affärsvärlden och en namnkunnig jury att ta reda på i årets upplaga av den prestigefulla tävlingen Årets Sparprofil.

Namnlös design (14)

29 sep. 2022

Ny på jobbet: Love Redin

Love Redin studerar på KTH och jobbar extra som förvaltningsassistent. Ett jobb som innebär att använda programmeringskunskaper i praktiken.