Senaste nyheterna från Lannebo

Vår syn på marknaden och aktuella händelser inom fonder, aktier och allt som hör sparande till.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Color Line company visit

Så påverkas företagsobligationer av marknadsoron

Coronavirus och prisfallet på olja har skapat stark turbulens på världens finansmarknader. Lannebos förvaltare Karin Haraldsson berättar hur företagsobligationer påverkas och hur hon agerar i fonderna.

Läs mer
Westrup_190617_0078 2.jpg

Nygamla Lannebofonder kliver in på PPM

Fonden Lannebo Europa Småbolag gör comeback på PPM, samtidigt som fonden Sverige Hållbar görs tillgänglig för första gången.

Läs mer
Köpa fonder hos Lannebo

Bästa sparandet – Så bör du tänka kring sparande

Hur förklarar man att 1 800 miljarder kronor finns på sparkonton utan ränta? Maria Nordqvist, expert på hållbart sparande på Lannebo, förklarar mer om sparandets psykologi.

Läs mer
dummy

Webbsändning: Lannebo och East Capital om marknaden

Lannebos styrelseordförande Göran Espelund och Peter Elam Håkansson, ansvarig förvaltare för East Capital om marknadsutvecklingen.

Läs mer
fondanalys

Börsen corona: Så agerar Lannebos förvaltare

Det nya coronaviruset har fått världens börser i gungning. Så här ser Lannebos förvaltare på börsen och framtidsutsikterna.

Läs mer
Kollage 7

Bästa PPM-fonderna senaste tio åren

Tidningarnas Telegrambyrå, TT, har sammanställt de bästa fonderna i PPM de senaste 10 åren. Bland de tio bästa fonderna kommer två från Lannebo. Se vilka här.

Läs mer
Göran PPM 2

Lannebo svarar regeringen om PPM

I ett remissvar till regeringen avstyrker Lannebo förslaget om ett nytt Premiepensionssystem. Utredningen är framhastad och bristfällig, skriver Lannebos vd Martin Öqvist och styrelseordförande Göran Espelund.

Läs mer
karinkattis

Fondnyhet: Lannebo Sustainable Corporate Bond

Sverige har tagit världsledningen inom gröna obligationer för att finansiera näringslivets omställning till en mer hållbar framtid. Nu kan även Lannebos direktkunder ta del av tillgångsslaget genom den nya fonden Lannebo Sustainable Corporate Bond.

Läs mer
Color Line company visit

Lannebo High Yield: Femstjärnig femåring

I förra veckan firade Lannebos företagsobligationsfond Lannebo High Yield fem år. Vi ställde fem frågor till förvaltarna Karin Haraldsson och Katarina Ponsbach Carlsson.

Läs mer
DD5I5131-klar hemsida

Peter Lagerlöf: “Svag start för tillväxten 2020”

2019 blev ett historiskt starkt börsår. Peter Lagerlöf, förvaltare på Lannebo, summerar lärdomarna från året och ger sin syn på fortsättningen av 2020. Vad talar för och emot ännu ett starkt börsår?

Läs mer
nilke

Johan Nilke: “Teknikbolagens vinster viktiga för börsutvecklingen”

Johan Nilke, förvaltare av fonderna Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, gästade under tisdagen EFN Börslunch för att prata om IT-jättarnas kommande rapporter.

Läs mer
Anteckning 2020-01-10 133330

Rekordår för företagsobligationer

Företagsobligationsfonder har lockat allt fler sparare under 2019. Lannebos förvaltare Karin Haraldsson berättar i EFN:s Börslunch om hennes syn på marknaden.

Läs mer
Tekniksprånget med Johan Nilke

Lannebo Teknik slog soffliggarna

När PPM-året 2019 summeras sticker en av Lannebos fonder ut särskilt. Lannebo Teknik blev näst bäst i kategorin globalfonder och slog därmed högriskfonden AP7.

Läs mer
Kollage 5

Lannebos förvaltare: Så blir börsåret 2020

Hur kommer marknaden att utvecklas under året? Vi frågade Lannebos förvaltare vad de tror om börsåret 2020.

Läs mer
Göran sittande

Göran Espelund: Indexfonder helt ointresserade av ägaransvar

Under stämmosäsongen 2019 satt börsens största ägare inte i en enda valberedning. Deras affärsidé är att åka snålskjuts. Det skriver Lannebos styrelseordförande och medgrundare Göran Espelund i en debattartikel.

Läs mer
_DSC6602

Helen Broman i Di:s Börsråd

Helen Broman, förvaltare av Lannebo Teknik och Lannebo Teknik Småbolag, berättar i Di:s Börsråd om tre aktieinnehav som hon tror långsiktigt på.

Läs mer

Movestic tar in Lannebo Teknik Småbolag

Försäkringsplattformen Movestic Liv & Pension tar in Lannebo Teknik Småbolag som nytt sparalternativ för kunder och rådgivare.

Läs mer
180912021_1

Lannebo etta i valberedningstoppen

Hållbarhet och ägarstyrning är något som alltid varit en del i Lannebos kärna. Det syns tydligt när årets deltagande i valberedningar sammanställs.

Läs mer
Martin Ö förvaltarrum2

Sänkt ränta för ISK-konton 2020

Vid årsskiftet sänks skatten på ISK-konton. En allt mer populär sparform inte minst för Lannebos fondsparare.

Läs mer
Kollage 5

November: Makrolättnader fick börsen att stiga

November blev ännu en månad i raden av starka börsmånader under 2019. Flera av Lannebos fonder fick en rejäl skjuts uppåt.

Läs mer
_DSC6175 1104×736

Starkt första år för Lannebo Nordic Equities

Charlotta Faxén ser tillbaka på ett och ett halvt år med Lannebo Nordic Equities, fonden som investerar i nordiska kvalitetsbolag.

Läs mer