Lannebo stöttar Röda Korset i Ukraina

Lannebo bidrar till Röda Korsets arbete i krigsdrabbade Ukraina.

Lannebo stödjer det ukrainska folket i deras kamp för fred, frihet och demokrati. (1)

En stor del av världens länder har tagit ställning mot Rysslands invasion av Ukraina. För oss på Lannebo är det också självklart att stödja det ukrainska folket i deras strävan mot fred, frihet och demokrati.

Vi har därför undersökt vad vi kan göra för att hjälpa och landat i att en organisation som kan göra viktiga insatser för det ukrainska folket just nu är Röda Korset. Lannebo kommer därför att donera pengar till Röda Korset i Ukraina.

Att donera till en organisation som Röda Korset kan givetvis verka futtigt när det är tydligt att Ukraina i detta läge också behöver militär hjälp för att stå emot den pågående ryska invasionen. Detta är dock en fråga som vi inte kan styra. Hur Sverige och övriga nationer besvarar Ukrainas förfrågningar om militär hjälp ligger i händerna på våra folkvalda politiker. Vi har respekt för att det är en komplex fråga.

Våra tankar går till de människor som redan har dödats och skadats, deras anhöriga och de många som riskerar att få sätta livet till den kommande tiden.

Här kan du läsa mer om Röda Korsets arbete i Ukraina.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Tova_Larsson-1600x900

23 mars 2023

Tova Larsson: “Vi vill att unga ska ha bra koll på sin ekonomi”

Tova Larsson reser land och rike runt och föreläser i skolklasser om privatekonomi. Ett viktigt uppdrag som skapar förutsättningar för ett mer jämställt samhälle. Självklart är Lannebo med och stöttar.

_Z9M8849 1600x900

17 apr. 2023

Frida Bratt: “Fortsätt månadsspara och sälj inte på grund av oro”

Med ett genuint samhällsengagemang och starkt rättvisepatos som bränsle gör hon skillnad för svenskarnas sparande. Vi möter Nordnets sparekonom Frida Bratt som utsetts till Årets Sparprofil av Lannebo.

Martin och Robin utan 10 1600x900

08 maj 2023

Lannebo Sverige Plus prisas

Sverigefonden Lannebo Sverige Plus har på lång, och kort, sikt lyckats skapa mycket fin riskjusterad avkastning. Nu prisas fonden i Refinitiv Lipper Fund Awards.