Lannebo stöttar Röda Korset i Ukraina

Lannebo bidrar till Röda Korsets arbete i krigsdrabbade Ukraina.

Lannebo stödjer det ukrainska folket i deras kamp för fred, frihet och demokrati. (1)

En stor del av världens länder har tagit ställning mot Rysslands invasion av Ukraina. För oss på Lannebo är det också självklart att stödja det ukrainska folket i deras strävan mot fred, frihet och demokrati.

Vi har därför undersökt vad vi kan göra för att hjälpa och landat i att en organisation som kan göra viktiga insatser för det ukrainska folket just nu är Röda Korset. Lannebo kommer därför att donera pengar till Röda Korset i Ukraina.

Att donera till en organisation som Röda Korset kan givetvis verka futtigt när det är tydligt att Ukraina i detta läge också behöver militär hjälp för att stå emot den pågående ryska invasionen. Detta är dock en fråga som vi inte kan styra. Hur Sverige och övriga nationer besvarar Ukrainas förfrågningar om militär hjälp ligger i händerna på våra folkvalda politiker. Vi har respekt för att det är en komplex fråga.

Våra tankar går till de människor som redan har dödats och skadats, deras anhöriga och de många som riskerar att få sätta livet till den kommande tiden.

Här kan du läsa mer om Röda Korsets arbete i Ukraina.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Jeanette

13 dec. 2022

Ny på jobbet: Jeanette Kangur

Jeanette är ny COO på Lannebo. Hon ansvarar för hur verksamheten och våra olika enheter övergripande ska drivas, fungera och utvecklas framåt.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

20 jan. 2023

Tre anledningar att välja Lannebo Sustainable Corporate Bond

Lannebo Sustainable Corporate Bond fyller tre år i februari. Vad passar bättre än att lista tre skäl till att spara i fonden? Häng med!

KatarinaMaria

03 feb. 2023

Huvudlös ägarstyrning hotar spararna

"Tre av Stockholmsbörsens fem största ägare arbetar inte alls för att utvärdera eller tillsätta bolagsstyrelser. Det är ett oansvarigt beteende som riskerar att urholka den svenska företagsdemokratin", säger Lannebos hållbarhetsteam Katarina Hammar och Maria Nordqvist.