”Som aktiv och engagerad aktieägare kan vi påverka, inspirera och påskynda en hållbar utveckling.”

Göran Espelund, grundare och styrelseordförande i Lannebo Fonder deltog i ett seminarium i Almedalen om finansbranchens betydelse för en hållbar utveckling. Han poängterade att hållbarhet inte står i motsats till hög, långsiktigt riskjusterad avkastning i fonderna.

Göran Espelund vid skylten nyhetsbild
Kort intervju med Göran Espelund i EFN på plats i Almedalen:

Lannebo Fonder bakar in hållbarhet i sin analys och utvärderar alla potentiella och befintliga investeringar med fokus på hållbarhet. Göran Espelund uttryckte samtidigt ödmjukhet inför komplexiteten och menade att hans förvaltarteam kontinuerligt lär sig och lär vidare.

“Som stor och engagerad ägare deltar vi valberedningar, har tät dialog med styrelser och företagsledningar och jag har många exempel på hur vi kommer framåt. Samtidigt vore det önskvärt med mer standardiserade utvärderingsverktyg för att ringa in och fokusera på operationella risker och möjligheter kring hållbarhet i våra portföljbolag”, sade Göran Espelund.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

_Johan Nilke och Helen Broman 1104x736

08 sep. 2020

Lannebo Teknik får 5 stjärnor i betyg

Lannebo Teknik får högsta totalbetyg - fem stjärnor - av analyshuset Morningstar. Högre avkastning och lägre risk jämfört med snittet gör att fonden rankas i det absoluta toppskiktet.

Göran Espelund., styrelseordförande Lannebo

16 sep. 2020

Soffliggaren som försvarar PPM

För 20 år sedan valde Göran Espelund att placera sin premiepension i tre Lannebofonder. Sedan dess har han legat still. "Jag har legat i en förhållandevis dyr men väldigt lönsam soffa", säger Göran Espelund.

Alfen

17 sep. 2020

Elbilsvinnare vid sidan om Tesla

Att bilar i framtiden främst kommer att drivas av elektricitet är en självklarhet. Men hur kan man som investerare få exponering mot trenden utan att köpa in sig i ett extremvärderat Tesla? Lannebos förvaltare Carsten Dehn och Helen Broman tipsar om hur de själva tänker.