Vi söker en kreditanalytiker

Har du intresse för kreditmarknaden, omvärldsanalys och hållbarhet? Har du något eller ett par års erfarenhet inom finansmarknaden? Ta chansen att få arbeta med förvaltarna av Lannebos företagsobligationsfonder.

Kontor detaljer

Som kreditanalytiker kommer du arbeta tillsammans med förvaltarna av Lannebo Fonders tre företagsobligationsfonder med att följa våra befintliga investeringar men också undersöka nya intressanta investeringsidéer. Arbetet innefattar att analysera företag och upprätta kredit- och hållbarhetsanalyser. Kontakt med företag och externa analytiker är en central del i arbetet. 

Lannebo Fonder förvaltar tre räntefonder, Lannebo Likviditetsfond, Lannebo Corporate Bond och Lannebo High Yield.  Fonderna investerar i företagsobligationer i Norden. Fonderna söker investeringar i bolag med en hållbar affärsmodell som vi tror på långsiktigt. Teamet består i dagsläget av två förvaltare och i och med att förvaltat kapital har vuxit och ett större fokus läggs på hållbarhetsanalyser vill vi förstärka organisationen med en kreditanalytiker.

Lannebo Fonder startades år 2000 och är ett oberoende fondbolag som är inriktat mot aktiv förvaltning av aktie- och räntefonder. Fondbolaget förvaltar cirka 75 miljarder kronor och har i dag 43 anställda med kontor i centrala Stockholm samt i Köpenhamn. Under åren har våra prestationer uppmärksammats och resulterat i en rad olika utmärkelser. Vi utsågs senast till ”Best equity house Sweden” av Morningstar. Läs gärna mer om oss på lannebo.se.  

Vi söker dig med ett intresse för kredit- och bolagsanalys. Du bör vara intresserad av kreditmarknaden, omvärldsanalys men även av människor. Du ska ha en utbildning som civilekonom eller civilingenjör eller motsvarande akademiska meriter. Vi tror att det är en fördel om vi kan utvecklas tillsammans, vilket innebär att vi söker dig som har något eller ett par års erfarenhet av att arbeta inom finansmarknaden. Arbetet kräver noggrannhet, integritet, självständighet och gott omdöme. Du bör vara initiativrik, ha god social kompetens och lätt för att samarbeta i team. 

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du får utvecklas ihop med erfarna och duktiga medarbetare i en trevlig miljö med familjär stämning. Lannebo Fonder är en genuin arbetsplats där vi arbetar nära varandra med starka värderingar om att göra rätt för oss, och alltid arbeta i andelsägarnas intresse. Våra medarbetare ges stor frihet under ansvar och tillsammans arbetar vi för kvalité i alla led.

Placering är på Lannebos kontor på Kungsgatan 5 i Stockholm.

Tillträde är snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Vi tillämpar provanställning med sex månader.

Kontakt och ansökan
Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta förvaltarna Karin Haraldsson på telefon: 0707-545208 eller e-post: karin.haraldsson@lannebo.se eller Katarina Ponsbach Carlsson på telefon: 0727-261689 eller e-post: katarina.ponsbach@lannebo.se

Du skickar din ansökan till ansokan@lannebo.se. Sista ansökningsdatum 30 september 2019. Intervjuer sker löpande. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och gymnasie- samt universitetsbetyg.

Lannebo Fonder AB är personuppgiftsansvarig och värnar skyddet av dina enskilda rättigheter och personuppgifter. Vi behandlar personuppgifterna i ditt mejl för att upprätthålla kontakten med dig samt i övrigt för att fullgöra det ärende som mejlet avser. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på vår webbsida.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

_DSC8571 2

16 sep. 2020

Soffliggaren som försvarar PPM

För 20 år sedan valde Göran Espelund att placera sin premiepension i tre Lannebofonder. Sedan dess har han legat still. "Jag har legat i en förhållandevis dyr men väldigt lönsam soffa", säger Göran Espelund.

Alfen

17 sep. 2020

Elbilsvinnare vid sidan om Tesla

Att bilar i framtiden främst kommer att drivas av elektricitet är en självklarhet. Men hur kan man som investerare få exponering mot trenden utan att köpa in sig i ett extremvärderat Tesla? Lannebos förvaltare Carsten Dehn och Helen Broman tipsar om hur de själva tänker.

_DSC3347 nyhet

23 sep. 2020

Nystart för världen

Hur kommer världen att förändras de kommande 20 åren? När toppförvaltarna Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf siar om utvecklingen post-corona blir prognosen allt positivare, ju mer tid som går.