Lannebo rekryterar Katarina Hammar som hållbarhetsansvarig 

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som ny chef för hållbarhet och ägarstyrning. Hon kommer närmast från rollen som Head of Active Ownership på Nordea Asset Management. 

Namnlös design (6)

”Det ska bli otroligt spännande att få vara med och vidareutveckla Lannebos hållbarhetsarbete samt att arbeta med aktivt ägande. Lannebo är för mig ett kvalitetsbolag med stark kultur och fokus på ansvarsfullt ägande som dessutom har en ambitiös agenda inom hållbarhet ”, säger Katarina Hammar.

Katarina Hammar har över 20 års branscherfarenhet varav de senaste 10 åren med fokus på hållbarhetsfrågor. Hon kommer närmast från Nordea Asset Management.
”Under de senaste 10 åren har hållbarhetsfrågor successivt blivit allt viktigare för spararna. Samtidigt har lagstiftaren verkligen satt fokus på frågorna för att vi ska nå målsättningarna i Parisavtalet samt i EUs plan för hållbara finanser ”, säger hon.

Lannebo har som ambition att vara Sveriges ledande oberoende fondbolag inom hållbarhet. Det innefattar allt ifrån ett gediget ägarstyrningsarbete till att ligga i framkant inom den gröna energiomställningen. Lannebos andelsägare ska veta att deras sparande förvaltas på ett sätt som har ett positivt avtryck på samhället i stort.
”Rekryteringen av Katarina Hammar är en viktig pusselbit i detta. Hon har ett brinnande intresse för klimatfrågor och en gedigen erfarenhet av hållbara investeringar och aktivt ägande från sin tid på Nordea Asset Management”, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.

Katarina Hammar kommer att börja hos Lannebo efter sommaren och ska arbeta nära förvaltningsteamet tillsammans med Maria Nordqvist.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Namnlös design (23)

20 juni 2022

Lannebo accepterar bud på Momentum Software

Tyska Aaeron AG har lämnat ett uppköpserbjudande till aktieägarna i Momentum Software. Lannebo som är bolagets tredje största aktieägare accepterar budet.

Andel kvinnliga styrelseledamöter 2002-2021

22 juni 2022

20 år av förändring i börsbolagens styrelser

De svenska börsbolagens styrelser har förändrats dramatiskt de senaste 20 åren. Ett enträget arbete i valberedningar har gjort styrelserna mer diversifierade, internationella och professionella.

Namnlös design

22 juni 2022

Ny på jobbet: Philip Garde

Philip Garde är nyanställd som försäljningansvarig i Danmark. Han leder arbetet med att nå ut till institutionella investerare på den danska marknaden.