Lannebo rekryterar Katarina Hammar som hållbarhetsansvarig 

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som ny chef för hållbarhet och ägarstyrning. Hon kommer närmast från rollen som Head of Active Ownership på Nordea Asset Management. 

Namnlös design (6)

”Det ska bli otroligt spännande att få vara med och vidareutveckla Lannebos hållbarhetsarbete samt att arbeta med aktivt ägande. Lannebo är för mig ett kvalitetsbolag med stark kultur och fokus på ansvarsfullt ägande som dessutom har en ambitiös agenda inom hållbarhet ”, säger Katarina Hammar.

Katarina Hammar har över 20 års branscherfarenhet varav de senaste 10 åren med fokus på hållbarhetsfrågor. Hon kommer närmast från Nordea Asset Management.
”Under de senaste 10 åren har hållbarhetsfrågor successivt blivit allt viktigare för spararna. Samtidigt har lagstiftaren verkligen satt fokus på frågorna för att vi ska nå målsättningarna i Parisavtalet samt i EUs plan för hållbara finanser ”, säger hon.

Lannebo har som ambition att vara Sveriges ledande oberoende fondbolag inom hållbarhet. Det innefattar allt ifrån ett gediget ägarstyrningsarbete till att ligga i framkant inom den gröna energiomställningen. Lannebos andelsägare ska veta att deras sparande förvaltas på ett sätt som har ett positivt avtryck på samhället i stort.
”Rekryteringen av Katarina Hammar är en viktig pusselbit i detta. Hon har ett brinnande intresse för klimatfrågor och en gedigen erfarenhet av hållbara investeringar och aktivt ägande från sin tid på Nordea Asset Management”, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.

Katarina Hammar kommer att börja hos Lannebo efter sommaren och ska arbeta nära förvaltningsteamet tillsammans med Maria Nordqvist.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

Nicklas Andersson Avanza Årets Sparprofil

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Nicklas Andersson

Finns det egentligen någon som brinner lika mycket för aktier som Nicklas Andersson? Med en entusiasm som kan flytta berg sprider han sparinspiration till såväl proffs som nybörjare.

FINALIST (2)

03 nov. 2022

Finalist Årets Sparprofil 2022: Henrik Johansson

Henrik Johansson visar med engagemang, kunskap och nyfikenhet en ny generation sparare rätt i sitt sparande. En insats som gör skillnad.

arets-sparprofil-2022

24 nov. 2022

Tät kamp om titeln Årets Sparprofil

Bara en vecka återstår av omröstningen till Årets Sparprofil. Två välkända sparekonomer har tagit ledningen när upploppet närmar sig.