Lannebo rekryterar Katarina Hammar som hållbarhetsansvarig 

Lannebo rekryterar Katarina Hammar som ny chef för hållbarhet och ägarstyrning. Hon kommer närmast från rollen som Head of Active Ownership på Nordea Asset Management. 

Namnlös design (6)

”Det ska bli otroligt spännande att få vara med och vidareutveckla Lannebos hållbarhetsarbete samt att arbeta med aktivt ägande. Lannebo är för mig ett kvalitetsbolag med stark kultur och fokus på ansvarsfullt ägande som dessutom har en ambitiös agenda inom hållbarhet ”, säger Katarina Hammar.

Katarina Hammar har över 20 års branscherfarenhet varav de senaste 10 åren med fokus på hållbarhetsfrågor. Hon kommer närmast från Nordea Asset Management.
”Under de senaste 10 åren har hållbarhetsfrågor successivt blivit allt viktigare för spararna. Samtidigt har lagstiftaren verkligen satt fokus på frågorna för att vi ska nå målsättningarna i Parisavtalet samt i EUs plan för hållbara finanser ”, säger hon.

Lannebo har som ambition att vara Sveriges ledande oberoende fondbolag inom hållbarhet. Det innefattar allt ifrån ett gediget ägarstyrningsarbete till att ligga i framkant inom den gröna energiomställningen. Lannebos andelsägare ska veta att deras sparande förvaltas på ett sätt som har ett positivt avtryck på samhället i stort.
”Rekryteringen av Katarina Hammar är en viktig pusselbit i detta. Hon har ett brinnande intresse för klimatfrågor och en gedigen erfarenhet av hållbara investeringar och aktivt ägande från sin tid på Nordea Asset Management”, säger Jessica Malmfors, vd för Lannebo.

Katarina Hammar kommer att börja hos Lannebo efter sommaren och ska arbeta nära förvaltningsteamet tillsammans med Maria Nordqvist.

Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Lannebo Marknad & Strategi kommer en gång i månaden och innehåller månadsrapporter, nyheter och marknadskommentarer.
Prenumerera på Lannebos nyhetsbrev

Nyheter

City_16-9

28 feb. 2023

Stark start men hur blir resten av året?

Rekordhög inflation, stigande räntor och en orolig omvärld. Att förutspå hur marknaden utvecklar sig under året är ingen enkel uppgift. Vi frågade tre av Lannebos fondförvaltare hur de tror att året blir.

GreenTransition sajt

03 mars 2023

Lannebo Europe Green Transition – en fond utan kompromisser

Inte vilken grön fond som helst, utan av en mörkare nyans. Lannebo Europe Green Transition, som lanserades i höstas, kompromissar inte med hållbarheten.

Team_Karin_Katarina_PC_RGB 1600x900

09 mars 2023

Comeback för räntor – så mycket avkastar räntefonderna

Stigande marknadsräntor innebär stigande förräntningstakt i företagsobligationsfonder. Se förräntningstakten för Lannebos fonder.