Den 25/5 stänger fonderna och kundservice klockan 13.00. Mer info om handelsdagar:

Handelskalender 2022

Kredit- och aktieanalytiker (heltid)

Har du en examen i finansiell ekonomi och god analytisk förmåga? Då kan det mycket väl vara dig vi söker! Just nu söker Lannebo nämligen en kredit- och aktieanalytiker till förvaltningsorganisationen.

Lannebo är ett oberoende fondbolag som fokuserar på aktiv förvaltning av aktie- och räntefonder. Bolaget grundades år 2000 och är i dag ett av de större fristående fondbolagen i Sverige med ett förvaltat kapital på drygt 80 miljarder kronor. Vi är knappt 50 anställda med kontor i Stockholm och Köpenhamn. Våra kunder består av privatpersoner såväl som institutioner.

Din uppgift: Du kommer att arbeta tillsammans med förvaltarna av Lannebos räntefonder, blandfonder och hållbarhetsfonder. Arbetsuppgifterna kommer framför allt bestå av att göra kreditanalyser av företag som emitterar räntebärande värdepapper, göra hållbarhetsanalyser av bolagen i fonderna samt i övrigt bistå förvaltarna med analyser och delta i förvaltarnas investeringsbeslut.

Dina möjligheter: Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete där du får utvecklas ihop med erfarna medarbetare i en trevlig miljö med familjär stämning. Lannebo är en genuin arbetsplats där vi arbetar nära varandra med starka värderingar om att göra rätt för oss, och alltid arbeta i spararnas intresse. Du kommer att arbeta centralt i förvaltarorganisation och få en god inblick i kapitalmarknaden. På sikt hoppas vi att du utvecklas till en självständig förvaltare.

Din profil: Du har en universitetsexamen i ekonomi, gärna med finansiell inriktning. Du är intresserad av investeringar i finansiella instrument, har ett eget driv att kunna arbeta självständigt, är analytisk, men tycker även om att göra presentationer. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter är meriterande men inget krav. Det viktigaste är att du är rätt person för arbetsuppgifterna som kräver noggrannhet, integritet, självständighet och gott omdöme.

Placering: Lannebos kontor på Kungsgatan 5 i Stockholm.

Tillträde: Snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi tillämpar provanställning med sex månader.

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betyg. Märk ansökan ”Kreditanalytiker” och skicka den senast den 15 maj till ansokan@lannebofonder.se.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före datum för sista ansökan.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du förvaltningschef Peter Lagerlöf på telefon 070-876 86 75 eller peter.lagerlof@lannebo.se