Lannebo söker student för utvecklande extrajobb inom riskhantering

Studerar du på universitet och är intresserad av att arbeta med och lära dig mer om finansiell ekonomi och finansmarknadens regelverk? Lannebo är ett framgångsrikt oberoende fondbolag med aktiv förvaltning av aktie- och räntefonder. Vi är idag knappt 50 anställda med kontor i centrala Stockholm och Köpenhamn. Vi söker dig som studerar och vill arbeta extra inom riskhanteringen.

Beskrivning
Inom riskhantering arbetar du med den löpande riskkontrollen i bolagets fonder med fokus på stresstester och likviditet samt uppföljning av fondernas utveckling med hjälp av performance- och attributionsanalys. Du hjälper även till med regelbunden kontroll av fondernas riskprofiler. Lannebo kan erbjuda ett intressant och utvecklande extraarbete, ett brett socialt nätverk och en familjär företagskultur. Arbetet är meriterande och ger en god inblick i det dagliga arbetet inom riskhantering men innebär även en möjlighet att lära sig hur fondförvaltning fungerar från ax till limpa.

Kvalifikationer och egenskaper
Du ska vara en ambitiös student med integritet och intresse för finansmarknaden. För att trivas och lyckas i denna roll bör du även vara mycket noggrann och initiativrik samt uppskatta självständigt arbete.  Du bör vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du bör ha goda kunskaper i Excel och intresse av att arbeta i olika IT-system. Vi tror att du har studerat i cirka ett till två år och att du kan arbeta extra hos oss cirka 10-15 timmar i veckan. Delar av arbetet kan utföras under tidig morgon eller sen eftermiddag och kväll om det passar dig. Vi ser gärna att du ser långsiktigt på jobbet och räknar med att stanna minst två år.

Placering
Lannebos kontor i centrala Stockholm.

Tillträde
Snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Kontakt och ansökan
Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta Fredrik Silfver, ansvarig för riskhanteringsfunktionen, på telefon: 08-5622 5228 eller e-post: fredrik.silfver@lannebo.se
Du skickar din ansökan till ansokan@lannebo.se. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betyg.
Sista ansökningsdag är den 30 november 2021.

Lannebo Fonder AB är personuppgiftsansvarig och värnar skyddet av dina enskilda rättigheter och personuppgifter. Vi behandlar personuppgifterna i ditt mejl för att upprätthålla kontakten med dig samt i övrigt för att fullgöra det ärende som mejlet avser. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på vår webbsida.