Räntemarknaden stänger klockan 12.00 torsdagen den 24 juni och våra räntefonder har därför bryttid 11.55. Övriga fonder handlas som vanligt fram till 15:55 och kontoret är öppet till 17:00.

Chef Back Office

Som Back Office-chef spelar du en nyckelroll från dag ett. Du kommer att leda och utveckla Back Office samt öka automatiseringen och digitaliseringen av gruppens arbetsmetoder.

Du trivs med att arbeta i ett entreprenöriellt företag med ett agilt arbetssätt. Din roll kan indelas i tre viktiga beståndsdelar som du måste fylla och ha erfarenhet av: ledarskap över större eller mindre grupp, projektledning och det operativa Back Office-arbetet med settlementrutiner, redovisning och värdering av fond etc.

Om tjänsten

Som chef för Back Office har du personalansvar för en grupp med fyra personer och deltar själv i det löpande arbetet med att administrera affärsflödena i bolagets fonder och mandat. Gruppen arbetar med fondvärdering och redovisning, hjälper till med löpande kontroll av fondernas placeringsregler och risker samt upprättar årsberättelser och andra fondrapporter samt performance-, kund- och myndighetsrapportering. Det ingår även i uppgifterna att säkerställa att nya fonder och mandat integreras i den existerande verksamheten. Lannebo strävar efter att hålla högsta kvalitet i alla led och det löpande arbetet i Back Office är avgörande för att uppnå detta.

Samtidigt är en central del av din roll att effektivisera våra processflöden i stort och smått. Du blir en viktig del av vår strävan att automatisera och digitalisera administrativa processer. Vidare består din roll av att operativt driva igenom projekt från ax till limpa. Majoriteten av dina projekt är systemrelaterade då Lannebo står inför en del systemskiften.

Denna roll tillhör organisatoriskt vår administration och innebär samarbete med förvaltarna, risk- och compliancefunktionerna och kundservice samt externa kontakter.

Kvalifikationer och personlighet

Vi söker dig som har akademisk examen från högskola/universitet och som har arbetat minst 5 år inom ekonomi/bank/finans. Vi ser gärna att du har arbetat inom fondbranschen sedan tidigare. Du har tidigare arbetserfarenhet från rollen som ledare och från systemrelaterat förbättringsarbete. Du har vana och intresse för system och du ser det som en naturlig del av arbetet att aktivt utveckla och förbättra arbetssätt och metoder tillsammans med teamet. Du har goda kunskaper i Excel och du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som ledare och person är du prestigelös, engagerande och utvecklingsinriktad. Du är strukturerad, har en hög kapacitet och är skicklig på att självständigt driva ditt arbete framåt samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra, internt och externt. Vidare trivs du i en kultur som präglas av högt i tak där du får möjligheten att ta mycket egna initiativ.

Intresserad?

Detta är en rekrytering med tillsvidareanställning hos Lannebo. Lannebo tillämpar 6 månaders provanställning. Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Urval/Intervjuer sker löpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan snarast. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta eija.mutkala@lannebo.se.

Din ansökan innehållande personligt brev samt CV skickar du märkt ”Chef Back Office” senast 21 juni till ansokan@lannebo.se, alternativt direkt via LinkedIn.

Varmt välkommen med din ansökan!