Affärsdriven CFO och vice VD

Som CFO är du ansvarig för bolagets ekonomifunktion samt driver bolagets styrning genom ekonomi och finansiella frågor. Du jobbar nära VD med strategiska frågor, affärsutveckling samt arbetar med att utforma och utveckla arbetssätt, rutiner och riktlinjer. Du är en del av Lannebos ledningsgrupp med uppdrag att skapa ytterligare tillväxt och utveckla Lannebo till Sveriges ledande oberoende fondbolag.

Rollen som CFO inkluderar ett ansvar som controller samt personalansvar för bolagets redovisningsfunktion. Som Lannebo Fonders CFO rapporterar du till VD och agerar vice VD.

Arbetet innefattar uppgifter som budgetering, uppföljning samt analyser, affärsplanering, affärsutveckling och ett övergripande ansvar för bolagets löpande redovisning inkluderat bokslut och årsredovisningar.

Då bolaget är litet men med höga ambitioner jobbar många av våra medarbetare relativt brett. Vi ser därför gärna att du tar ett större ansvar genom att driva olika initiativ, projekt inom produktutveckling och förändringsarbete.

Lannebo Fonder startades år 2000 och är ett oberoende fondbolag inriktat mot aktiv förvaltning av aktie- och räntefonder. Fondbolaget förvaltar cirka 75 miljarder kronor och har i dag cirka 50 anställda med kontor i centrala Stockholm samt i Köpenhamn. Under åren har våra prestationer uppmärksammats och resulterat i en rad olika utmärkelser.

Vi söker dig som har ett starkt intresse av fondmarknaden och dess förändring. Du är affärsfokuserad och kan bidra till att utveckla bolagets strategiska agenda, men gillar även att jobba hands-on. Du får saker gjorda och är resultatfokuserad. Du bör ha god förståelse för investeringsfonder och det är en merit om du har jobbat i fondbranschen. Du bör ha en utbildning som civilekonom eller motsvarande akademiska meriter. Detta är en senior roll och det är en fördel om du har arbetat i liknande roller i minst 10 år. Arbetet kräver noggrannhet, integritet, självständighet och gott omdöme. Du bör vara initiativrik, ha god social kompetens, goda ledaregenskaper och lätt för att samarbeta i team.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete i en entreprenöriell och familjär miljö. Lannebo Fonder är en genuin arbetsplats där vi arbetar nära varandra med starka värderingar om att göra rätt för oss, och alltid arbeta i andelsägarnas intresse.

Placering: Lannebos kontor på Kungsgatan 5 i Stockholm.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Tillträde: Snarast med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Kontakt och ansökan
Du skickar din ansökan till ansokan@lannebo.se. Sista ansökningsdatum är 15 september 2022.

Lannebo Fonder AB är personuppgiftsansvarig och värnar skyddet av dina enskilda rättigheter och personuppgifter. Vi behandlar personuppgifterna i ditt mejl för att upprätthålla kontakten med dig samt i övrigt för att fullgöra det ärende som mejlet avser. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på vår webbsida.